Οι ορκωτοί ελεγκτές ψάχνουν το πλοίο που δηλώνει ότι αγόρασε ο Κούβελος

Οι ορκωτοί ελεγκτές ψάχνουν το πλοίο που δηλώνει ότι αγόρασε ο Κούβελος

Δεν «συγκινούνται» τα μέλη της επιτροπής «πόθεν έσχες» από «δήθεν αγανακτισμένες δηλώσεις περί στοχοποίησης, λασπολογίας και διαστρέβλωσης»

Οι ορκωτοί ελεγκτές ψάχνουν το πλοίο που δηλώνει ότι αγόρασε ο Κούβελος
Από την αναζήτηση του «φαντομά εκατομμυριούχου βουλευτή» στον εντοπισμό του πλοίου που δηλώνει ότι αγόρασε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, έχουν περάσει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της επιτροπής «πόθεν έσχες» της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ορκωτοί λογιστές έχουν λάβει σαφή εντολή  προκειμένου να εντοπίσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που θα αποδείξουν εάν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του κ. Κούβελου, ότι δηλαδή το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου δολαρίων αφορούσε σε «αγορά ποσοστού επί καινούριου πλοίου… τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση – εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς».

Επιπροσθέτως, μέλη της επιτροπής «πόθεν έσχες» δηλώνουν αποφασισμένοι να ερευνήσουν την ουσία της υπόθεσης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν «συγκινούνται» από «δήθεν αγανακτισμένες δηλώσεις περι στοχοποίησης, λασπολογίας και διαστρέβλωσης».

Κλείσιμο
Υπό αυτά τα δεδομένα έχουν ζητήσει από τον κ. Κούβελο γραπτές λεπτομερείς εξηγήσεις για την πραγματική πορεία του 1ος εκατομμυρίου δολαρίων. Σύμφωνα με τον νόμο ο σύζυγος της κυρίας Μπακογιάννη είναι υποχρεωμένος να απαντήσει εντός 20 ημερών, όμως, σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της αρμόδιας επιτροπής Βαγγέλη Αργύρη τον διαβεβαίωση ότι θα του αποστείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα άμεσα.

Παράλληλα, στην επιτροπή έχουν φθάσει στοιχεία τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδας όσο και από την επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς τα οποία έχουν διαβιβαστεί στους ελεγκτές προκειμένου να ολοκληρώσουν το σχετικό πόρισμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα για την υπόθεση του ζεύγους Μπακογιάννη – Κούβελου θα είναι έτοιμο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Πέραν τούτου όμως, οι ελεγκτές ερευνούν και την «λίστα Βενιζέλου» η οποία περιλαμβάνει όλα εκείνα τα πολιτικά πρόσωπα που έστειλαν χρηματικά εμβάσματα στο εξωτερικό την περασμένη χρονιά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις η τακτική που θα ακολουθηθεί θα είναι ίδια με αυτή που εφαρμόζεται στην υπόθεση Μπακογιάννη – Κούβελου, δηλαδή δεν θα παραμείνουν μόνο στις «επιφανειακές εξηγήσεις που θα επιχειρήσει ο καθένας να δώσει. Θα προχωρήσουμε σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως πραγματοποιήθηκε μια επιχειρηματική κίνηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης