Ορκωτοί ελεγκτές "σαρώνουν" τα πόθεν έσχες Ντόρας - Κούβελου

Ορκωτοί ελεγκτές "σαρώνουν" τα πόθεν έσχες Ντόρας - Κούβελου

"Αναυδη" - κατά την έκφραση της κας Μπακογιάννη - η κοινή γνώμη από την επίθεση στην Αρχή για το ξέπλυμα μάυρου χρήματος - Κανένα συγκεκριμένο στοιχείο για το πλοίο - φάντασμα το οποίο αγοράστηκε με το εκατομμύριο...

Ορκωτοί ελεγκτές "σαρώνουν" τα πόθεν έσχες Ντόρας - Κούβελου
Στο μικροσκόπιο ομάδας ορκωτών λογιστών έχει μπει η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του ζεύγους Κούβελου – Μπακογιάννη ενώ στα χέρια τους φθάνουν νέα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ετοιμάζεται να καλέσει τον προϊστάμενο της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτη Νικολούδη προκειμένου να δώσει επιπλέον διευκρινήσεις για την υπόθεση.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου «πόθεν έσχες» Ευάγγελος Αργύρης έχει δώσει εντολή να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η κοινή δήλωση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του συζύγου της κυρίου Κούβελου προκειμένου σύντομα να υπάρξει σχετικό πόρισμα.

Κλείσιμο
Αυτή η περίπτωση φυσικά δεν θα είναι η μόνη καθώς η Επιτροπή θα προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους και στα ανάλογα πορίσματα για κάθε μια από τις περιπτώσεις που περιλαμβάνονται στην περιβόητη «λίστα» Βενιζέλου η οποία περιλαμβάνει όλα τα πολιτικά πρόσωπα και τους συγγενείς τους που έστειλαν χρηματικά εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ έγκριτοι νομικοί κύκλοι σχολιάζουν αρνητικά την πρωτοφανή επίθεση που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε βάρος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εισαγγελέα κ. Νικολούδη.

Το ύφος που επέλεξε να κρατήσει στην αναφορά της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξεως -επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι-, και αυτό άσχετα με την ουσία της υπόθεσης και το κατά πόσο ο επικεφαλής της ανεξάρτητης Αρχής χειρίστηκε ορθά ή όχι το όλο θέμα.
    
Είναι χαρακτηριστικό ότι με την αναφορά της στον κ. Τέντε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προεξοφλεί ακόμη και τη διάπραξη πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων και αφήνει αιχμές για δόλο εκ μέρος του κ. Νικολούδη! (διαβάστε εδώ σχετικά)

Μάλιστα η κυρία Μπακογιάννη φαίνεται να γνωρίζει πως είναι αμφίβολο ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να διαταχθεί πειθαρχική έρευνα εις βάρος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κι αυτό  γιατί, λόγω του βαθμού που φέρει ο κ. Νικολούδης -αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου-, για να ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι μόνος αρμόδιος για να ζητήσει τη διενέργεια της σχετικής έρευνας. Για το λόγο αυτό η κυρία Μπακογιάννη ζητεί από τον κ. Τέντε να διαβιβάσει την αναφορά της στον αρμόδιο υπουργό κ. Παπαϊωάννου.

Πάντως, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής φέρεται να υπεραμύνεται των χειρισμών του και να δηλώνει πως στη Βουλή ξεκαθάρισε πως η όλη διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων έγινε με νόμιμο τρόπο. Επίσης, φέρεται να αναφέρει πως λειτούργησε με διακριτικότητα, αφού δεν αναφέρθηκε σε κάποιο όνομα.

Νωρίτερα, ο σύζυγος της κας Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος είχε επίσης επιτεθεί κατά του κ. Νικολούδη (διαβάστε εδώ σχετικά) λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του”

Ωστόσο, ο κ. Κούβελος δεν παρέσχε κάποιο στοιχείο σχετικά με το πλοίο που φέρεται να έχει αγοράσει με το επίμαχο έμβασμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης