Τα’ βαλαν με τους δικαστές Ντόρα και Κούβελος…

Τα’ βαλαν με τους δικαστές Ντόρα και Κούβελος…

Η κα Μπακογιάννη άφησε ακόμη και αιχμές για δόλο και έκανε λόγο για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα – Παραμένουν όμως αναπάντητα τα ερωτήματα για το πλοίο – φάντασμα…

Τα’ βαλαν με τους δικαστές Ντόρα και Κούβελος…
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε νομικούς κύκλους η πρωτοφανής επίθεση που εξαπολύει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σε βάρος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εισαγγελέα κ. Π. Νικολούδη.

Το ύφος που επέλεξε να κρατήσει στην αναφορά της προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε δημιουργεί τεράστιο ζήτημα ηθικής τάξεως -επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι-, και αυτό άσχετα με την ουσία της υπόθεσης και το κατά πόσο ο επικεφαλής της ανεξάρτητης χειρίστηκε ορθά ή όχι το όλο θέμα.
    
Είναι χαρακτηριστικό ότι με την αναφορά της στον κ. Τέντε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προεξοφλεί ακόμη και τη διάπραξη πειθαρχικών και ποινικών αδικημάτων από τον κ. Νικολούδη.

Κλείσιμο
Ποια όμως αδικήματα μπορεί να έχουν διαπραχθεί από τη στιγμή που ο εισαγγελέας στην τοποθέτησή του ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής δεν κατονόμασε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο και ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα «βγήκαν» στο εξωτερικό με νόμιμο τρόπο;

Με την αναφορά που κατέθεσε αυτοπροσώπως στον κ. Τέντε
(διαβάστε εδώ σχετικά) η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας προχωρά μάλιστα και σε χαρακτηρισμούς εις βάρος του εισαγγελικού λειτουργού επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής.  

«Πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό για τη λεπτή θέση που βρίσκεται και ασφαλώς είναι ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα», αναφέρει μεταξύ άλλων η κυρία Μπακογιάννη και αφήνει αιχμές για δόλο εκ μέρος του κ. Νικολούδη!

Νομικοί κύκλοι εξέφραζαν έντονες επιφυλάξεις για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει παρέμβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ώστε να διαταχθεί πειθαρχική έρευνα εις βάρος του επικεφαλής της αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος εισαγγελέα κ. Π. Νικολούδη. Και αυτό  γιατί, λόγω του βαθμού που φέρει ο κ. Νικολούδης -αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου-, για να ξεκινήσει η πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος είναι μόνος αρμόδιος για να ζητήσει τη διενέργεια της σχετικής έρευνας. Για το λόγο αυτό άλλωστε η κυρία Μπακογιάννη ζητεί από τον κ. Τέντε να διαβιβάσει την αναφορά της στον κ. Παπαϊωάννου.

Πάντως, ο επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής φέρεται να υπεραμύνεται των χειρισμών του και να δηλώνει πως στη Βουλή ξεκαθάρισε πως η όλη διαδικασία μεταφοράς των χρημάτων έγινε με νόμιμο τρόπο. Επίσης, φέρεται να αναφέρει πως λειτούργησε με διακριτικότητα, αφού δεν αναφέρθηκε σε κάποιο όνομα.

Νωρίτερα, ο σύζυγος της κας Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος είχε επίσης επιτεθεί κατά του κ. Νικολούδη (διαβάστε εδώ σχετικά) είχε επίσης στραφεί κατά του κ. Νικολούδη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “δεν ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του”

Ωστόσο, ο κ. Κούβελος δεν παρέσχε κάποιο στοιχείο σχετικά με το πλοίο που φέρεται να έχει αγοράσει με το επίμαχο έμβασμα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων…

Τι αναφέρει η Ντ. Μπακογιάννη

Στην αναφορά της η κυρία Μπακογιάννη, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι ανακρίβειες τις οποίες ανέφερε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ή στην συνέχεια διέρρευσε στον Τύπο ο κ. Νικολούδης είναι οφθαλμοφανείς. Ειδικότερα, είναι αναληθές ότι: 1) Ο σύζυγός μου Ισίδωρος Κούβελος είναι βουλευτής, 2) Μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ. Όπως εξηγείται επρόκειτο για δολάρια, 3) Η μεταφορά δεν έγινε τον Μάιο 2011. Η αλήθεια είναι ότι έγινε τον Μάρτιο 2011, 4) Η μεταφορά δεν έγινε σε Τράπεζα της Ελβετίας αλλά στο Λονδίνο.

Η βάρβαρη αυτή κακοποίηση της αλήθειας, εκτός από του ότι επιβάρυνε περαιτέρω την ηθική απαξία της εξαγωγής του ποσού του 1 εκατομμυρίου στο εξωτερικό, είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να διανοηθεί ο σύζυγός μου ότι αυτό για το οποίο βοούσε ο Τύπος και ο τόπος αφορούσε τον ίδιο.

Εδώ διερωτάται ο κάθε σοβαρός άνθρωπος. Εάν ο Νικολούδης έλεγε την αλήθεια, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δηλαδή ότι σύζυγος βουλευτή, επιχειρηματίας, εξήγαγε νομίμως στο Λονδίνο 1 εκατομμύριο δολάρια το μήνα Μάρτιο 2011, θα είχε ξεσπάσει ο θόρυβος που ξέσπασε και τόσο έπληξε το πολιτικό σύστημα; Ποιος θα έδινε σημασία; Τι επιδίωκε άραγε ο Νικολούδης;

Είναι συμμέτοχος σε μια άθλια προσπάθεια σπίλωσης του ονόματος μου και του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας;

Είναι αρωγός του συστήματος στην προσπάθεια ενδεχόμενης συγκάλυψης βουλευτή  πραγματικού «δράστη» εξαγωγής 1 εκατομμυρίου ευρώ στο εξωτερικό; Είναι επιπόλαιος και ανεύθυνος;

Ό,τι και αν από τα παραπάνω είναι, ασφαλώς, πρόκειται για ακατάλληλο εισαγγελικό λειτουργό για την λεπτή θέση στην οποία βρίσκεται και ασφαλώς ελεγκτέος για βαρύτατα πειθαρχικά αδικήματα, πιθανώς δε και για ποινικά, εφόσον η έρευνα που πιστεύω ότι θα διατάξετε αποδείξει δόλια προαίρεση. Για την τελευταία εκδοχή δυστυχώς πείθει το γεγονός ότι ενώ επί επτά μέρες υπαιτιότι του εκακοποιείτο η αλήθεια δεν φρόντισε να την αποκαταστήσει».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης