PROTOTHEMA

Πολιτική

Εισήγηση προς την ανακρίτρια

Ο εισαγγελέας λέει «ναι» στην αποφυλάκιση Εφραίμ

Ο εισαγγελέας λέει «ναι» στην αποφυλάκιση Εφραίμ

Θετική η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών στην αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Θετική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Π. Μαντζούνη, στην αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας εισηγείται στην ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή, να κάνει δεκτή την προσφυγή που υπέβαλε πριν από λίγες μέρες ο αρχιμανδρίτης, επικαλούμενος λόγους υγείας και ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Ο κ. Ματζούνης είχε κρίνει ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και με εγγυοδοσία 200 χιλιάδων ευρώ. Αντίθετα, η κυρία Καλού είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησής του.

Τον τελικό λόγο για την αποφυλάκιση ή μη του αρχιμανδρίτη έχει πλέον η εφέτης, η οποία πάντως είχε διατυπώσει προς το Συμβούλιο Εφετών την άποψη ότι σε βάρος του ηγουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, υποστηρίζοντας πως είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα αδικήματα.

Σε περίπτωση που η ανακρίτρια απορρίψει το αίτημα του Εφραίμ, ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει με νέα αίτησή του στο Συμβούλιο Εφετών.

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Εισαγγελοπεδιο02/02/201222:03

Ρε μπας και αυτον τον εισαγγελεα τον εχει εξομολογησει ο CEO της Rassadel και εχει λυσσαξει να τον βγαλει εξω και να τον αθωωσει;;;

Απάντηση
γιώργος02/02/201220:20

Καλύτερα να βγει εξώ, ώστε να βολευτούν τέσσερις κρατούμενοι στο κελί του, που κοιμούνται στους διαδρόμους λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις φυλακές από άποψη χώρου.

Απάντηση
αντωνης02/02/201220:02

ειναι θελημα θεου..........!!!!!!!!

Απάντηση
Αγύριγο κεφάλι02/02/201217:27

Ουδέποτε μπόρεσα να κατανοήσω αυτό το κακόγουστο εθιμικού (ελληνικού) δικαίου παιγνιδάκι και γίνομαι συγκεκριμένος. Από την στιγμή που η προφυλάκιση ( κατά τον νόμο "προσωρινή κράτηση") ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΗ κατά τον νόμο, ή δεν επιβάλλεται σαν ποινή, τότε γιατί αυτοί οι όροι και οι προϋποθέσεις της νυν αποφυλάκισης, ΔΕΝ ετίθεντο σε ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΡΙΝ προφυλακιστεί κάποιος και ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ τώρα, ήτοι μόλις ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ.(Σημ. Μήπως γιά να λάβει μέθεξη ο κρατούμενος και ολίγον της φυλακής, κάτι όμως που ο νόμος ΔΕΝ το προβλέπει; Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιά να μάθουμε κάποτε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους στην Ελλάδα. Γιατί ακόμη- ΔΕΝ τα λέμε- αυτά που εννοούμε).

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία