Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Εφραίμ

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Εφραίμ

Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των... ιερών ανταλλαγών.

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Εφραίμ
Να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση στον Κορυδαλλό με περιοριστικούς όρους, (και) για λόγους υγείας, ζητεί, με αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ.

Η προφυλάκισή του ηγούμενου, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις, έγινε παραμονές των Χριστουγέννων και αφορούσε στην υπόθεση των ανταλλαγών ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, για την οποία ο Εφραιμ αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Στην αίτησή του, ο ηγούμενος αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των... ιερών ανταλλαγών και αναφέρει πως η Δικαιοσύνη θα πρέπει να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με όρους γιατί, εκτός των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, δεν είναι ύποπτος φυγής από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πάντως πως η ανακρίτρια κυρία Καλού είχε την άποψη ότι ο ηγούμενος θα πρέπει να προφυλακιστεί, γιατί είναι ύποπτος διάπραξης νέων αδικημάτων.

Την αίτηση του ηγούμενου θα κρίνει η ανακρίτρια, κατόπιν σχετικής πρότασης που θα της υποβάλλει ο αρμόδιος εισαγγελέας Εφετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης