Στο Κατάρ για επενδύσεις και ο Ιερώνυμος

Στο Κατάρ για επενδύσεις και ο Ιερώνυμος

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητήσει με τον Εμίρη τα προσχέδια συνεργασίας που υπέβαλε πριν ένα μήνα στην Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω της πρεσβείας του Κατάρ στην Αθήνα

Στο Κατάρ για επενδύσεις και ο Ιερώνυμος
Στο Κατάρ βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητήσει με τον Εμίρη τα προσχέδια συνεργασίας που υπέβαλε πριν ένα μήνα στην Εκκλησία της Ελλάδος, μέσω της πρεσβείας του Κατάρ στην Αθήνα.

Από την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας σε συνεργασία με το πλούσιο κράτος του Κατάρ, σε περίπτωση που τελικά επιτευχθεί συμφωνία, προβλέπεται να αυξηθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ιερά Σύνοδος.

Για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον Εμίρη, ο Αρχιεπίσκοπος θα ενημερώσει τα μέλη της Δ.Ι.Σ. κατά την συνεδρίαση του Νοεμβρίου.

Κλείσιμο
Ο Εμίρης του Κατάρ έχει ξεκινήσει συνεργασία και με άλλες Εκκλησίες του εξωτερικού ενώ πριν τέσσερις μέρες διοργάνωσε στη Ντόχα το 8ο Διεθνές Συνέδριο Διαθρησκειακού διαλόγου.

Το φόρουμ οργανώθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, το Διεθνές Κέντρο για το διαθρησκειακό διάλογο και το Κολέγιο Σαρία και ισλαμικών σπουδών (Πανεπιστήμιο του Κατάρ) και συμμετείχαν το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Μόσχας, η Εκκλησία της Κύπρου και η Εκκλησία της Ρουμανίας.

Πηγή: Romfea.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης