«Γρίφος» η λίστα των εφέδρων

«Γρίφος» η λίστα των εφέδρων

«Κλειδί» τα πραγματικά συντάξιμα χρόνια για τον εντοπισμό περίπου 20.000 υπαλλήλων που, με 30 έτη υπηρεσίας, θα οδεύσουν άμεσα προς την έξοδο

«Γρίφος» η λίστα των εφέδρων
Τις νομικές εκκρεμότητες για την εφεδρεία καθόριζαν μέχρι αργά χθες το βράδυ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη Ρέππα και τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργο Κουτρουμάνη. Στο επίκεντρο των νομικών εξειδικεύσεων βρέθηκαν όσοι θα βγουν σε εφεδρεία.

Οι υπηρεσίες των υπουργείων συνεργάζονται σχεδόν… νυχθημερόν προκειμένου έγκαιρα να καταλήξουν στην λίστα των 20.000 υπαλλήλων (ίσως και παραπάνω) που βρίσκονται κοντά στην σύνταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κώλυμα υπήρξε στα πραγματικά συντάξιμα χρόνια του κάθε δημόσιου υπάλληλου, μιας και πολλοί από αυτούς είχαν ένσημα στον ιδιωτικό τομέα και στο εξωτερικό.

Κλείσιμο
Υπάλληλοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες κλήθηκαν να «ξενυχτήσουν» ώστε να βρουν λύσεις οι οποίες δεν θα προσβληθούν βάσιμα από τον κάθε εργαζόμενο που θα ειδοποιηθεί να εγκαταλείψει τη δουλειά του μέχρι το τέλος του χρόνου.
 
Η διαδικασία της εφεδρείας θα στηριχτεί στους παρακάτω άξονες:
 
- Οι πρώτοι έφεδροι υπάλληλοι θα προέρχονται από τους 151 οργανισμούς που συγχωνεύονται.
- Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και δημοτικές επιχειρήσεις θα ακολουθήσουν
- Η αναζήτηση των εφέδρων στα υπουργεία θα γίνει σε δύο επίπεδα: α) σε κεντρικό, το οποίο θα επιβλέπει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και β) σε κάθε υπουργείο ξεχωριστά
- Οι υπάλληλοι στα υπουργεία θα μειωθούν κατά 3%
- Οι 30000 υπάλληλοι θα αποχωρήσουν από τις υπηρεσίες τους απαρεγκλίτως μέσα στο 2011.
 
Επίσης το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη λιγότερων προσλήψεων σε σχέση με αυτούς που αποχωρούν. Για το 2012 η αναλογία είναι μία πρόσληψη προς δέκα αποχωρήσεις. Από το περιβάλλον του κ. Ρέππα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η αναλογία αυτή να φτάσει στο ένα προς δεκαπέντε ή ακόμα και στο ένα προς είκοσι. Αν θα γίνει μια τόσο θεαματική αλλαγή θα εξαρτηθεί από την τελική έκθεση των επικεφαλείς της Τρόικας. Πάντως αποκλείεται το γεγονός να μην γίνει καμία πρόσληψη τον επόμενο χρόνο, αφού υπάρχουν φόβοι σοβαρών δυσλειτουργιών του κράτους.
 
Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Ρέππας είχε μια σειρά συσκέψεων για τα παραπάνω θέματα. Μετέβη εχθές βράδυ στο γραφείο του κ. Βενιζέλου, ενώ συναντήθηκε στο δικό του υπουργείο με τους κ.κ. Πλασκοβίτη
και Πουλόπουλο.
 
www.twitter.com/AndreasBelegris 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης