Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός - Ήταν μόλις 50 ετών

Πέθανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός - Ήταν μόλις 50 ετών

Έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο - Διατέλεσε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση Τσίπρα

nektarios_santorinios_2xr
Έφυγε από τη ζωή, το πρωί της Δευτέρας, στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου νοσηλεύονταν τις τελευταίες εβδομάδες, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ειδικότερα, ο καρκίνος εντοπίστηκε στο πάγκρεας, εντελώς τυχαία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήθελε να ξεκινήσει γυμναστική στο γυμναστήριο της Βουλής. Έκανε εξετάσεις για την εγγραφή, ωστόσο όταν τα αποτελέσματα βγήκαν, οι γιατροί τον κάλεσαν εσπευσμένα στην Αθηνα ενώ ήταν στη Ρόδο.
santorinios
Για τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού τηρήθηκε, σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ενός λεπτού σιγή.
5804912


Ποιος ήταν ο Νεκτάριος Σαντορινιός

Κλείσιμο
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και κατάγεται από τη Σύμη. Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και πατέρας δύο παιδιών.
Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. και απέκτησε πολύχρονη εργασιακή εμπειρία, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις περιβαλλοντικές μελέτες και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών. Από το 2000 εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού του Δήμου Ρόδου με κύρια καθήκοντα τις μελέτες έργων/δράσεων και τις προτάσεις ένταξης δράσεων σε Ευρωπαϊκά (Β’ ΚΠΣ, Γ’ ΚΠΣ, ΕΣΠΑ, Interreg, URBAN κ.α.) και Εθνικά (Θησέας, ΕΠΤΑ, Πράσινο Ταμείο κλπ.) συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Γραμματέας του Δ.Σ. της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Δωδεκανήσου και ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της ΕΜΔΥΔΑΣ. Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν μέλος του ΣΥΝ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014). Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015.Στις 5 Νοεμβρίου του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Στις 29 Αυγούστου 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τις 9 Ιουλίου 2019. Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής.

Πριν λίγες μέρες και ειδικότερα στις 7 Φεβρουαρίου, ο Νεκτάριος Σαντορινιός, είχε δηλώσει την πρόθεσή του να είναι ξανά υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες εκλογές παρότι όπως είχε γνωστοποιήσει με ανάρτησή του στα social media, έδινε «μια παράλληλη και δύσκολη μάχη με τον καρκίνο».

Δείτε την ανάρτησή του:

«Εδώ και καιρό η χώρα μας βιώνει μια συστηματική θεσμική εκτροπή. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απειλεί την Δημοκρατία, ζει...

Posted by Νεκτάριος Σαντορινιός on Tuesday, February 7, 2023
Τσίπρας: «Τα λόγια είναι φτωχά»

«Τα λόγια είναι φτωχά όταν πρόκειται να αποχαιρετήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που φεύγει τόσο νωρίς», έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός υπήρξε ένας από τους πιο αποτελεσματικούς υπουργούς Ναυτιλίας. Πάνω από όλα όμως υπήρξε ένας σπάνιος άνθρωπος», πρόσθεσε.
Τα συλλυπητήρια Μητσοτάκη

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την απώλεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης«Ήταν ένας πολιτικός που υπηρέτησε με ευπρέπεια τον τόπο του, την παράταξή του και τη δημόσια ζωή», έγραψε χαρακτηριστικά στα social media ο πρωθυπουργος.
Τασούλας: Το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα θυμάται πάντα την μαχητικότητα του Νεκτάριου Σαντορινιού

Η Βουλή τίμησε σήμερα τη μνήμη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, πληροφορηθείς τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού, είχε επικοινωνία το πρωί με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του.

Ο κ. Τασούλας μιλώντας στην Ολομέλεια τόνισε πως «το ελληνικό Κοινοβούλιο θα θυμάται πάντα τη μαχητικότητα, την πίστη του Νεκτάριου Σαντορινιού στις δυνατότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του, την οποία εκπροσώπησε με πίστη και θάρρος». Όπως υπογράμμισε, πάνω απ’ όλα, ακόμη και από την προσωπική του μεγάλη δοκιμασία, έβαζε το καθήκον του, το χρέος του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του η οποία σήμερα υποκλίνεται στη μνήμη του.

Ακολουθεί ολόκληρη η συλλυπητήρια ομιλία του Προέδρου της Βουλής στην Ολομέλεια.

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν ακόμη μαραθούν τα χρυσάνθεμα τα οποία είχαμε αφιερώσει στον συνάδελφο από τα Χανιά, τον Μανούσο Βολουδάκη, έχουμε ένα δεύτερο γεγονός απανωτό, την απώλεια του άξιου και πολύ αγαπητού συναδέλφου, του Νεκτάριου Σαντορινιού, που εκπροσώπησε τα τελευταία χρόνια επάξια και αποτελεσματικά τα Δωδεκάνησα στο ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και εθήτευσε γόνιμα στην κυβέρνηση της χώρας, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η ανθρώπινη μοίρα, όπως είχα την ευκαιρία να ξαναπώ, δεν κάνει εξαιρέσεις, είναι ιδιαίτερα σκληρή, έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο μόλις 50 ετών, με δύο παιδιά, με μια σύζυγο τη Ματίνα, τους οποίους αφήνει πίσω του και τους οποίους συλλυπούμεθα. Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα θυμάται πάντα τη μαχητικότητα, την πίστη του στις δυνατότητες της ιδιαίτερης πατρίδας του, την οποία επαναλαμβάνω κατ’ επανάληψη εκπροσώπησε εδώ και την εκπροσώπησε με πίστη, με θάρρος και με “ακαταδεξιά” έναντι της προσωπικής σοβαρής περιπέτειας που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία τουλάχιστον 2,5 χρόνια.

Είναι εντυπωσιακό πώς ο Νεκτάριος Σαντορινιός, πάνω απ’ όλα, ακόμη και από την προσωπική του μεγάλη δοκιμασία και τελικά ανυπέρβλητη δοκιμασία, έβαζε το καθήκον του, το χρέος του προς τον κοινοβουλευτισμό και προς την ιδιαίτερη πατρίδα του η οποία σήμερα υποκλίνεται στη μνήμη ενός νέου ανθρώπου που ενώ δεν συμπλήρωσε τον κύκλο της ζωής του όπως αναμενόταν, συμπλήρωσε το έργο και το καθήκον της ζωής του με τρόπο που όλοι μας να του το αναγνωρίζουμε.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συνάδελφοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, θερμά συλλυπητήρια, είχα την ευκαιρία να τα εκφράσω πριν λίγο και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο και αν αυτή η δοκιμασία του Νεκτάριου Σαντορινιού σε σχέση με την δραματική επιδείνωση της υγείας του ήταν κάτι το οποίο στατιστικά θα μπορούσε να είχε αυτή την εξέλιξη που είχε σήμερα, ωστόσο η ώρα της ανακοίνωσης του θανάτου, μετά από μία σκληρή δοκιμασία, δεν παύει να είναι ασήκωτη. Να ξέρετε ότι αυτό το ασήκωτο το απαλύνει μια ανθρώπινη ανάμνηση ενός άξιου, ενός δημιουργικού συναδέλφου που τίμησε την ιδιότητα του βουλευτού, την ιδιότητα του υπουργού, την ιδιότητα του πατέρα, του συζύγου, του οικογενειάρχη και κυρίως του Δωδεκανήσιου. Αιωνία του η μνήμη».

Ανδρουλάκης: Ο Νεκτάριος Σαντορινιός χάραξε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και αξιοπρέπεια.


«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός χάραξε μια πολιτική διαδρομή με ήθος και αξιοπρέπεια», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά τουκαι στον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτει ακόμη ο κ. Ανδρουλάκης.

ΜέΡΑ 25: Ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού

«Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Βουλευτή Δωδεκανήσων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριου Σαντορινιού, στην οικογένεια, τους συντρόφους και τους οικείους του», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25.


Ειδήσεις σήμερα:

Μουσεία: Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα πέντε μεγάλα δημόσια μουσεία της χώρας


Εκλογές 2023: Όλα τα ονόματα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη - Ο Μητσοτάκης στη Δυτική Μακεδονία


Καιρός: Με κρύο και βροχές ξεκινάει η εβδομάδα - Έρχεται βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης