“Θα του πάρουμε τα 40 εκατ. που χρωστάει στο ΙΚΑ…”

“Θα του πάρουμε τα 40 εκατ. που χρωστάει στο ΙΚΑ…”

Δεν γνωρίζουν τίποτε για τα περί συμψηφισμού, λένε Κουτρουμάνης – Σπυρόπουλος και στέλνουν επιστολή στον εκλεκτό του υπ. Οικονομικών

“Θα του πάρουμε τα 40 εκατ. που χρωστάει στο ΙΚΑ…”
Σε άλλο μήκος κύματος στην υπόθεση Ραπτόπουλου σε σχέση με το υπουργείο Οικονομικών κινείται το υπουργείο Εργασίας, το οποίο θα αξιώσει μέχρι κεραίας από τον πρώτο στη λίστα μεγαλοοφειλέτη του ΙΚΑ την καταβολή των οφειλών που μέχρι πρόσφατα έφταναν τα 150 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα μετά από αλλεπάλληλες ρυθμίσεις χρεών έχουν “κατέβει” κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας, ο αναπληρωτής υπουργός κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος είπαν ότι οι πρωτοβουλίες του κ. Παπακωνταντίνου αφορούσαν μόνο τους λογαριασμούς της Express Service με το Δημόσιο και όχι με τα ασφαλιστικά ταμεία και συμπλήρωσαν «δε γνωρίζουμε τίποτα περί συμψηφισμού. Εμείς θα του στείλουμε επιστολή, αφού θα ξεκινήσουμε από τους μεγαλοοφειλέτες ζητώντας τα οφειλόμενα».

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αλλά και οι επικεφαλής των εργοδοτικών φορέων εξέπεμψαν SOS για τα ταμεία, ζητώντας από τους επιχειρηματίες να λάβουν μέρος στην ευνοϊκή ρύθμιση χρεών. Αλλιώς θα προχωρήσουν στη λήψη εξαναγκαστικών έργων, ακόμα και στο κλείσιμο επιχειρήσεων...

Κλείσιμο
Η ρύθμιση προϋποθέτει την έγκαιρη καταβολή των τρεχουσών εισφορών και το 20% των παλαιότερων οφειλών σε χαμηλές δόσεις .

Χρωστούν 10 δισ. στα Ταμεία οι “Ραπτόπουλοι”


Σήμερα, οι οφειλές ανέρχονται σε 10 δισ. ευρώ (6 στο ΙΚΑ, 4 δισ. στον ΟΑΕΕ), ενώ οι συνθήκες ύφεσης δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, η ύφεση στοιχίζει στα ταμεία 3,5 δισ. ευρώ εξαιτίας των 750.000 ανέργων. Σε αυτό το ποσό, υπολογίζονται και οι απώλειες από τη μείωση των εισοδημάτων των εργαζόμενων κατά περίπου 20%.

Η κυβέρνηση ανησυχεί για την υστέρηση εσόδων των ταμείων και κάνει απέλπιδες προσπάθειες να μπει ζεστό χρήμα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς με τη ρύθμιση χρεών και την εξαγορά των πλασματικών ετών.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης θεωρεί καταστροφική οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat το κόστος εργασίας, όσον αφορά στις αποδοχές, μειώθηκε στη χώρα μας κατά 5,5% έναντι αύξησης 1,4% στην Ευρωζώνη και 2,1% στην Ε.Ε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης