Νέα βιβλία για παιδιά: Αρσέν και Φαντομά, Το τζάτζαλο, Το χρώμα της καρδιάς μου

Νέα βιβλία για παιδιά: Αρσέν και Φαντομά, Το τζάτζαλο, Το χρώμα της καρδιάς μου

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος προτείνουν

Νέα βιβλία για παιδιά: Αρσέν και Φαντομά, Το τζάτζαλο, Το χρώμα της καρδιάς μου
Αρσέν και Φαντομά 
Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών 

Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια


Κυριάκος Αθανασιάδης
Κίκα Τσιλιγγερίδου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 10+ ετών 




Αφού έλυσαν με επιτυχία Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου, οι διάσημοι ιδιωτικοί ντετέκτιβ Αρσέν και Φαντομά επιστρέφουν με μια νέα περιπέτεια.
Κλείσιμο

Αυτή τη φορά ο Αρσέν, ο γνωστός σκύλος ράτσας παγκ με το κοφτερό σαν του Σέρλοκ Χολμς μυαλό, και η Φαντομά, η γοητευτική γάτα Περσίας που ξέρει πολλά περισσότερα από όσα αφήνει να εννοηθούν, έρχονται αντιμέτωποι με έναν παράνομο και εντελώς κλέφτη αρουραίο που τους οδηγεί μέσα σε ένα ανατριχιαστικό στοιχειωμένο σπίτι. Μέσα εκεί ζει ένα σούπερ φάντασμα, και τα θρυλικά αδέλφια πελαγώνουν – και παγώνουν. Ναι, είναι οι καλύτεροι στη δουλειά τους, ο φόβος και ο τρόμος όλων των μοχθηρών, αλλά δεν είναι κυνηγοί φαντασμάτων. Ή μήπως ο Αρσέν είναι και δεν το ξέρει;

Στο μεταξύ, όλα τα τυράκια του μπακάλικου έχουν εξαφανιστεί, και ο Βερνάρδος, ο σκύλος του μαγαζιού, είναι απελπισμένος. Ποιος μοχθηρός έκλεψε τόσα τυράκια; Και γιατί; Θα τα φάει όλα μόνος του; Ο Αρσέν πρέπει και πάλι να εξιχνιάσει πολλές υποθέσεις μαζί! Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Το αχτύπητο ζευγάρι με τους φανατικούς θαυμαστές (η σελίδα τους στο Facebook μετρά πάνω από 10.000 ακολούθους) καλείται να λύσει ένα νέο μυστήριο σε μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και ανατροπές που επιμελήθηκαν οι γονείς του Αρσέν και της Φαντομά, η δημοσιογράφος Κίκα Τσιλιγγερίδου και ο συγγραφέας Κυριάκος Αθανασιάδης. Στο πλευρό των διάσημων ντετέκτιβ επιστρέφει και η πολυβραβευμένη εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια, η οποία χάρη στα μοναδικά της σκίτσα της ενισχύει το σασπένς και την πλοκή στο Μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια.

Οι συγγραφείς
Ο Κυριάκος Αθανασιάδης είναι συγγραφέας. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία για μεγάλους και παιδιά, αρκετά από αυτά με διάφορα ψευδώνυμα. Το τελευταίο του παιδικό βιβλίο, Ο Λευκός Αξιωματικός (2016), κέρδισε το βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας του περιοδικού «Ο Αναγνώστης».
Η Κίκα Τσιλιγγερίδου είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει πολλά χρόνια στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στο ραδιόφωνο. Από το καλοκαίρι του 2017 ζει μαζί με τον Κυριάκο, τον Αρσέν και τη Φαντομά στην Πράγα, όπου μεταξύ άλλων γράφει το πρώτο της αστυνομικό μυθιστόρημα.

Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο τους Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου. 


Η εικονογράφος
Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα. Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν: Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους), το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.


Το Τζάτζαλο 

Sean Ferrell

Εικονογράφηση: Charles Santoso
Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ 




Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος συστήνουν στους μικρούς αναγνώστες Το Τζάτζαλο, την ιστορία του Sean Ferrell που εικονογράφησε ο Charles Santoso και απέδωσε στα ελληνικά ο βραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Αν βρίσκετε το Τζάτζαλό σας αφόρητα ενοχλητικό, δεν είστε οι μόνοι! Σίγουρα, έχετε την κατανόηση της Ρούθυ, της μικρής ηρωίδας του βιβλίου, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στο σχολείο. Δεν της φταίνε οι συμμαθητές. Δεν της φταίει η τάξη. Δεν της φταίνε οι ασκήσεις των μαθηματικών. Της φταίει που βρίσκει συχνά τον μπελά της εξαιτίας του άτακτου, αχόρταγου και αγενούς Τζάτζαλου! Όταν όμως το πράγμα φτάνει στο απροχώρητο, η Ρούθυ αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. 

Ένα πραγματικά πανέξυπνο βιβλίο που ρίχνει μια διεισδυτική ματιά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στην προσπάθειά τους να εκδηλώσουν αλλά και να ελέγξουν τα συναισθήματά τους, ειδικά όταν ξυπνά το προσωπικό τους «τερατάκι».


Η απόδοση του Αντώνη Παπαθεοδούλου αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το χιούμορ, την ευφυία και την αλληγορία του κειμένου, ενώ ο Charles Santoso μας ταξιδεύει με χρώματα στα συναισθήματα και τις εκφράσεις της Ρούθυ, δίνοντας παράλληλα μια μοναδική μορφή στο Τζάτζαλό της!

Ο εικονογράφος
Ο Charles Santoso έχει δύο Τζάτζαλα. Το ένα του σπάει τα νεύρα συνεχώς, ενώ το άλλο του τραβάει τα μαλλιά όταν ζωγραφίζει. Ευτυχώς και τα δύο ηρεμούν όταν τους δίνει να πιούν πράσινο τσάι. Περισσότερα για τον εικονογράφο στο www.charlessantoso.com

Ο συγγραφέας
O Sean Ferrell γράφει τα βιβλία του ταΐζοντας το Τζάτζαλό του φτερούγες κοτόπουλο – μήπως καταφέρει να αποσπάσει την προσοχή του και τον αφήσει ήσυχο... Ορκίζεται πως το Τζάτζαλό του παραμονεύει (ώσπου να βγει από το σπίτι) για να γράψει διάφορα στον υπολογιστή του. Περισσότερα για τον συγγραφέα στο www.seanferrell.com 



Το χρώμα της καρδιάς μου 

Alice Brière-Haquet

Εικονογράφηση: Csil
Απόδοση: Κατερίνα Σχινά 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 4+ 




«Ό,τι έχει στην καρδιά του, φαίνεται στα μάγουλά του. Κι έτσι πιάνει τις μπογιές του και αμέσως ζωγραφίζει ό,τι νιώθει και ό,τι βλέπει, χρώματα πολλά σκορπίζει, δείτε τον, πανηγυρίζει».

Μετά την έκδοση της Κυρίας Άιφελ που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση, η συγγραφέας Alice Brière-Haquet και η εικονογράφος Csil επιστρέφουν με το βιβλίο Το χρώμα της καρδιάς μου, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ήρωας της ιστορίας είναι ο Πολ, που πολλοί θεωρούν ντροπαλό διότι τα μάγουλά του αλλάζουν χρώμα συνεχώς. Ο Πολ όμως θέλει τον κόσμο να γυρίσει και κάθε τόπο να γνωρίσει. Έτσι, ξεκινάει ένα συναρπαστικό, χρωματιστό ταξίδι. Τι θα ανακαλύψει στο τέλος του;

Το χρώμα της καρδιάς μου είναι μια ονειρική και πολύχρωμη ιστορία για τα συναισθήματα, την ενσυναίσθηση και την ευαισθησία. Η βραβευμένη με το βραβείο Καλύτερου Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου των New York Times (για την Κυρία Άιφελ) Csil, μένει πιστή στο χαρακτηριστικό της στυλ και πλαισιώνει το κείμενο της Alice Brière-Haquet (σε υπέροχη απόδοση στα ελληνικά της Κατερίνας Σχινά), με αφαιρετικές αλλά γεμάτες χρώμα εικόνες που αλλάζουν επίπεδα και προσανατολισμό, και αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο του Πολ.

Μια υπέροχη «ιστορία για καληνύχτα», μια ιδανική ιστορία για όσους θέλουν να μιλήσουν στα παιδιά για τη μαγεία των συναισθημάτων και την έκφρασή τους.

Η συγγραφέας
Η Alice Brière-Haquet γεννήθηκε σε μια μικρή πόλη της Νορμανδίας το 1979. Δίδαξε λογοτεχνία δώδεκα χρόνια σε ένα γυμνάσιο. Απολαμβάνει το γράψιμο ενώ της αρέσει να συζητάει με τα παιδιά επειδή σκέφτονται μαζί της και μπορούν να μιλήσουν για σοβαρά θέματα χωρίς να παίρνουν τον εαυτό τους πολύ στα σοβαρά. Ακόμα και για δύσκολα θέματα όπως η μοναξιά ή μια ασθένεια. Έχει τρία παιδιά και τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες. Περισσότερα για τη συγγραφέα στη σελίδα της στο www.facebook.com/alice.brierehaquet  

Η εικονογράφος
Η Csil γεννήθηκε το 1977 και είναι Γαλλίδα εικονογράφος. Σπούδασε  visual communication και εργάζεται ως art director ενώ παράλληλα εικονογραφεί παιδικά βιβλία για διάφορους εκδοτικούς οίκους. Περισσότερα για το έργο της στο www.csil.graphics 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης