Masterclass τραγουδιού για μαθητές Δημοτικού

Masterclass τραγουδιού για μαθητές Δημοτικού

Από την Αλεξάνδρα Γκράβας στο Περιστέρι σε συνεργασία με το υπ. Παιδείας

Masterclass τραγουδιού για μαθητές Δημοτικού
Masterclass τραγουδιού για μαθητές Δημοτικού διοργανώνει το Σάββατο 24 Μαρτίου η διεθνούς φήμης mezzo soprano Αλεξάνδρα Γκράβας σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Α/θμιας Γ΄ Αθήνας, Αδάμ Στάμος, και οι υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Πολιτιστικών Θεμάτων, Ελένη Νιάρχου και Μαρία Μαγαλιού, συνεργάζονται με την κ. Γκράβας διοργανώνοντας Masterclass τραγουδιού για τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, ηλικίας 8-12 ετών.

Στόχος της δράσης είναι αφενός μεν η ανάδειξη και καλλιέργεια του μουσικού ταλέντου των μαθητών και των ιδιαίτερων μουσικών τους κλίσεων, αφετέρου δε η αισθητική καλλιέργεια και πολιτισμική εμπειρία που απορρέει από την αλληλεπίδραση των μαθητών με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Κλείσιμο
Οπως είπε η κ. Γκράβας στο “protothema.gr' είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα μικρά παιδιά να έρθουν σ επαφή με την κλασική μουσική και να βοηθηθούν για να συνεχίσουν την ενασόλησή τους με την μουσική.

Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά της κ. Γκράβας από τις αρμόδιες διευθύνσεις των σχολείων να ακούσει, να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει μαθητές των σχολείων της Διεύθυνσής με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ταλέντο στη φωνητική μουσική, ώστε να ανακαλύψουν τις μουσικές δεξιότητες και ικανότητές τους και να ενθαρρυνθούν για την περαιτέρω καλλιέργειά τους.

Το Master class θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 κατά τις ώρες 09:45-16:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των 6ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Περιστερίου (Πτολεμαΐδος 51) και είναι ανοιχτό για όποιον ενδιαφέρεται να το παρακολουθήσει.

Οι ομάδες μαθητών, σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό μουσικής, θα προετοιμάσουν ένα φωνητικό μουσικό κομμάτι δικής τους επιλογής, το οποίο θα παρουσιάσουν κατά τη διάρκεια του Master class. Εκτός από τους μαθητές που θα συμμετάσχουν ενεργά στο Master class είναι δυνατή και η συμμετοχή μικρού αριθμού μαθητών ως ακροατών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης