#kindday: Το project που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της καλοσύνης και της συμπόνοιας

#kindday: Το project που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της καλοσύνης και της συμπόνοιας

Κατά την εκτέλεση του project όλα τα συμμετέχοντα σχολεία ακολουθούν έναν βασικό κορμό, έχοντας όμως ο καθένας την αυτονομία να πράττει ανάλογα με τη διάθεση των παιδιών, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους, εντάσσοντας πάντα τη χρήση της ξένης γλώσσας

#kindday: Το project που μαθαίνει στα παιδιά την αξία της καλοσύνης και της συμπόνοιας
Ένα εντυπωσιακό project, ονόματι #kindday
, το οποίο διδάσκει στα παιδιά την αξία της ευγένειας, της καλοσύνης και της συμπόνοιας, εμπνεύστηκαν δάσκαλοι σε κέντρα ξένων γλωσσών.

Εκτός από γραμματική, λεξιλόγιο και συντακτικό, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί με το εν λόγω πρωτότυπο και αισιόδοξο project επιχειρούν να διδάξουν στα παιδιά πως τα αποτελέσματα ενεργειών καλοσύνης και ευγένειας στις ανθρώπινες σχέσεις είναι άμεσα ορατά και επιστρέφουν στον εκφραστή τους, κάνοντας τον να νιώθει και ο ίδιος όμορφα.

Κλείσιμο


Η πρώτη «αποστολή», η οποία ανατέθηκε στα παιδιά το Δεκέμβριο του 2017, ήταν να κάνουν ανθρώπους γύρω τους να χαμογελάσουν, γρήγορα, αυθόρμητα και έτσι να βιώσουν τα ίδια τη χαρά που αντανακλάται και επιστρέφει σε αυτά. Πιο συγκεκριμένα η αποστολή ήταν να πουν σε κάποιον «είσαι όμορφος/η σήμερα». Η άμεση αντίδραση του αποδέκτη ήταν ένα χαμόγελο, το οποίο έκανε τα ίδια τα παιδιά να αισθανθούν όμορφα και βαθιά ικανοποιημένα.



Η δεύτερη αποστολή, με τίτλο «Πως μπορώ να σε βοηθήσω;» είναι μια προσπάθεια να βγουν τα παιδιά από τον μικρόκοσμο που περιστρέφεται γύρω από αυτά, έχοντας τα μάτια τους ανοικτά για να παρατηρούν τους ανθρώπους γύρω τους. Έτσι, τα παιδιά προσπαθούν να αναγνωρίσουν τον κόπο των άλλων, τη δυσκολία τους και αυτά με τη σειρά τους προθυμοποιούνται να βοηθήσουν και να μη μένουν αδρανή στις δυσκολίες των συνανθρώπων τους.



Κατά την εκτέλεση του project όλα τα συμμετέχοντα σχολεία ακολουθούν έναν βασικό κορμό, έχοντας όμως ο καθένας την αυτονομία να πράττει ανάλογα με τη διάθεση των παιδιών, την έμπνευση και τη δημιουργικότητα τους, εντάσσοντας πάντα τη χρήση της ξένης γλώσσας.

Ακόμα, τον σκοπό του #kindday ενισχύει η δημιουργική έκφραση με ζωγραφική και κατασκευές, η ανάγνωση λογοτεχνίας, η προβολή και δημιουργία videos, αλλά και η γνωριμία με παιδιά από άλλες πόλεις μέσω skype. 

Η προσπάθεια των εκπαιδευτικών μπορεί να είναι νέα και να διαδίδεται αργά, αλλά οι μαθητές που συμμετέχουν μοιράζονται με φίλους τους τις «αποστολές» τους, οι οποίες δεν έχουν ημερομηνία λήξης, έξοδα, κόπο, αλλά μόνο καλή διάθεση και όνειρο για έναν καλύτερο κόσμο.

Το #kindday προωθείται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας στο facebook με τη σελίδα @kindday καθώς την ομάδα #kindday, όπου μοιράζεται υλικό από δράσεις και εμπειρίες, ενθαρρύνοντας τα παιδιά να συνεχίζουν και να γίνονται περισσότερα σε αυτή την προσπάθεια.


Τα  σχολεία που συμμετέχουν μέχρι στιγμής είναι τα εξής:

Explore - Τσόγια Μαρία- Λαρισα

Lingua On The Way - Ξυνταράκη Χαρά- Αθηνα

Karanikola Language School 
- Λέρος

Exelixi - Αλέξανδρος Μιοβόλος- Αστακός Αιτ/νιας

Κέντρο Ξένων Γλωσσών "Ελένη Αναδιώτη"
- Θήβα

English Language School "Antigoni Melidonioti"
- Νεάπολη Κοζάνης

Orizontes-Markopoulou Κέντρα Ξένων Γλωσσών
- Αθήνα

MALLIDOY Education center 
- Αθήνα

SEL CENTER (Σοφογιάννη Ελένη Κ.)- Βόλος

Κέντρο Αγγλικής Γλώσσας OK- Κορδάτου Ελένη – Μεσολόγγι 

Ξένες γλώσσες ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΑΡΙΑ- Αθήνα

ΟΜΗΡΟΣ Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών (Άννα Ελισσαίου)- Aσπροπυργος

"Το Αγγλόγλωσσο" Κατερίνα Κατσούλη ΚΞΓ- Κερκυρα

Ξένες Γλώσσες Ζαχαροπούλου Ειρήνη- Αθήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης