Αυτά τα Χριστούγεννα είναι μαγικά!

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι μαγικά!

Αν τα παιχνίδια πλάθουν τη φαντασία των παιδιών, τα βιβλία την απογειώνουν. Αυτά τα Χριστούγεννα ταξιδέψτε τα παιδιά σας στη γνώση, τη μαγεία και το συναίσθημα με οδηγό τα ωραιότερα βιβλία!   

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι μαγικά!
- Το χρυσαφένιο κουκούτσι: Κάπου, κάπως, κάποτε... Ένα μικρό κορίτσι δεν ήθελε ούτε να ακούσει για φρούτα... Τι και εάν όλοι της έλεγαν πως κάνουν καλό στην υγεία και την ανάπτυξή της, εκείνη αμετανόητη... Γλυκά και πάλι γλυκά... Μέχρι που κάποιοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα "χέρια" τους ή πιο συγκεκριμένα στα κοτσάνια τους. Βρήκαν και σύμμαχο για να την επαναφέρουν στον "ίσιο δρόμο". Θα τα καταφέρουν, άραγε; Ένα βιβλίο για την υγιεινή διατροφή, τους οικογενειακούς δεσμούς και την αγάπη για τη φύση!
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Συγγραφέας: Παναγιώτης Δημητρόπουλος. Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη (Από 5 ετών) 

- Το λευκό λιοντάρι:
Κλείσιμο
Καμιά φορά ο κόσμος μπορεί να σου φαίνεται τεράστιος.
Καμιά φορά μέσα του νιώθεις τόσος δα. Ίσως τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένας φίλος να σε βοηθήσει να ανακαλύψεις το θάρρος που κρύβεις μέσα σου. Μια όμορφη καθησυχαστική ιστορία με μια σταλιά μαγεία!
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Jim Helmore. Εικονογράφηση: Richard Jones. Μετάφραση: Αιμιλία Γιασεμή. (Από 4 ετών) 



- Είσαι ένα θαύμα: “Ξέρω πως δεν μπορώ να αλλάξω το πρόσωπό μου. ΑΛΛΑ ίσως, ίσως...οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν." Ο Όγκι βιώνει τη συνηθισμένη καθημερινότητα ενός δεκάχρονου αγοριού, παρόλο που γνωρίζει πως δεν είναι συνηθισμένος γιατί δεν μοιάζει με τα άλλα παιδιά. Η μητέρα του, βέβαια, του τονίζει πως είναι μοναδικός, πως είναι ένα θαύμα! Ο Όγκι όμως αντιλαμβάνεται πως ο κόσμος λέει άσχημα πράγματα για εκείνον πίσω από την πλάτη του και αυτό τον στεναχωρεί. Τότε, φοράει το κράνος του και μαζί με τη σκυλίτσα του την Ντέιζι ταξιδεύουν στον Γαλαξία και αλλάζει ο τρόπος που βλέπουν... Το παιδικό μυθιστόρημα “Θαύμα” στο οποίο περιγράφεται η ιστορία του δεκάχρονου Όγκι Πούλμαν, που γεννήθηκε με κρανιοπροσωπική δυσμορφία, αποτελεί εκδοτικό φαινόμενο: έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες, έχει ξεπεράσει παγκοσμίως τα 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της λίστας με τα best seller των New York Times. 
Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Κείμενο-Εικονογράφηση: R.J. Palacio Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο. (Από 4 ετών)  



- Πού πήγε ο παππούς; : Ένα βιβλίο σχεδιασμένο με φροντίδα που απαντάει με τρυφερά και καθησυχαστικά λόγια σε ερωτήματα σχετικά με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Η υπέροχη ολοζώντανη εικονογράφηση συμπληρώνει το κείμενο προσδίδοντας αισιοδοξία και ανακούφιση.
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου. Εικονογράφηση: Mariona Cabassa . (Από 4 ετών) 


- Το σχολείο πάει σχολείο: Έφτασε η πρώτη μέρα του σχολείου κι όλοι έχουν αγωνία,ειδικά το ίδιο το σχολείο. Τι θα κάνουν τα παιδιά μόλις μπουν μέσα; Θα το συμπαθήσουν ;Θα του φερθούν όμορφα; Μια συγκινητική ιστορία για την ανασφάλεια που κρύβει κάθε νέο ξεκίνημα και τη χαρά τού να βρίσκεις τη θέση σου και να απολαμβάνεις αυτό που σου προσφέρεται!
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Adam Rex. Εικονογράφηση: Christian Robinson. Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου (Από 4 ετών) 

- Από μέσα μου: Ποιος διέκοψε το γεύμα της Τίγρης; Πού την μετέφερε η παρέα των παιδιών; Γιατί βάλθηκε να γρατζουνάει τα έπιπλα, να κρεμιέται από το φωτιστικό και να ξηλώνει μάλλινες μπλούζες και κάλτσες; Όλα θα μας τα πει. Πρώτα από μέσα της και μετά… 
Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου. Εικονογράφηση: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς. (Από 5 ετών) 

- Αρσέν και Φαντομά: Ο σπουδαίος ιδιωτικός ντετέκτιβ Αρσέν και η αδερφή του, η Φαντομά, βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας τους: Ο νεοφερμένος σκύλος της γειτονιάς διαδίδει δεξιά και αριστερά ότι είναι καλύτερος ντετέκτιβ από αυτούς και απειλεί να βάλει λουκέτο στο Αρσέν & Φαντομά, Γραφείο Ιδιωτικοτάτων Ερευνών, στέλνοντας τα θρυλικά αδέρφια ολοταχώς στο ταμείο ανεργίας.Στο μεταξύ, η μυστηριώδης απαγωγή της Φεράντε, του παπαγάλου του τυροπιτάδικου, περιπλέκει τα πράγματα και δυσκολεύει την υπόθεση! Ποιος είναι ο ένοχος; Θα μπορέσει άραγε ο Αρσέν να τον ανακαλύψει; Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Εκδόσεις Παπαδόπουλος. Συγγραφέας: Κυριάκος Αθανασιάδης-Κίκα Τσιλιγγερίδου. Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια. (Από 10 ετών) 

- Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις: Ένα βιβλίο-ύμνος στη μοναδικότητα κάθε ανθρώπινου πλάσματος, στις αμέτρητες δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά του, αλλά και στην άνευ όρων αποδοχή και αγάπη των γονιών για το παιδί τους. Γραμμένο σε στιχάκια με ομοιοκαταληξία, αποπνέει τη θαλπωρή και τη ζεστασιά της αγάπης, τη μαγεία για το θαύμα της νέας ζωής, αλλά κυρίως την περιέργεια και την προσμονή για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που σκέφτονται και ελπίζουν οι γονείς όταν κοιτούν τα παιδιά τους να μεγαλώνουν. 
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Έμιλι Γουίνφιλντ Μάρτιν. Μετάφραση: Μάρω Ταυρή. (Από 4 ετών) 



- Τόνοι, τόνοι και Τόνυ: «Πού είναι οι τόνοι; Θέλω τόνους!» ακούστηκε μια φωνή από το παραθαλάσσιο σχολείο. Κι έτσι οι τόνοι, που κολυμπούσαν αμέριμνοι στη θάλασσα, βγήκαν στη στεριά, νομίζοντας ότι τους καλούσαν. Πού να ήξεραν ότι αυτός που φώναζε ήταν ο δάσκαλος και ότι έκανε παρατήρηση στον Τόνι επειδή δεν έβαλε τόνους στο κείμενο που έγραψε. Κι έτσι όπως βγήκαν με φόρα από το νερό οι τόνοι (τα ψάρια δηλαδή), άρχισαν άθελά τους να πέφτουν σαν τόνοι (γραμματικής) στις λέξεις που ήταν γραμμένες στον πίνακα. Και τους άλλαξαν τα φώτα και μαζί και το νόημα... Θα μπορέσει κάποιος να βάλει τέλος στο χάος που δημιουργήθηκε στην τάξη; Και ο Τόνι θα βάζει από εδώ και στο εξής τόνους, για να μην ξανασυμβούν τα ίδια; Ένα τρελό παραμύθι παρεξηγήσεων και ορθογραφίας!
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Πάνος Χριστοδούλου. Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου. (Από 6 ετών) 

- Γράψε τις καλύτερες ιστορίες!
: Στήσε το σκηνικό, δημιούργησε φοβερούς ήρωες, χρησιμοποίησε πρωτότυπο λεξιλόγιο, πλέξε την ιστορία σου και ολοκλήρωσέ τη με ένα εντυπωσιακό τέλος. Μην αγχώνεσαι, είναι εύκολο! Αρκεί να ακολουθήσεις τις έξυπνες ιδέες και συμβουλές που σου δίνονται με τον πιο αστείο και παραστατικό τρόπο χάρη στην απίθανη εικονογράφηση. Βάλε τη φαντασία σου στο χαρτί και ανακάλυψε τον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας! Ένας οδηγός συγγραφής για παιδιά που θέλουν να μάθουν πώς γράφεται μια ιστορία. 
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Κρίστοφερ Ετζ. Εικονογράφηση: Νέιθαν Ριντ. Μετάφραση: Τίνα Χρηστίδη (Από 8 ετών) 

- Τα ζωγραφιστά μυστικά: Στον Ιάσονα αρέσει πολύ να ζωγραφίζει, αλλά όχι και τόσο να γράφει ή να διαβάζει. Μέχρι που έρχεται ένας καινούριος δάσκαλος, που αγαπά κι εκείνος τη ζωγραφική, και δείχνει στα παιδιά έναν νέο τρόπο ν' αντιμετωπίζουν τα γράμματα και τους αριθμούς. Και τότε όλα αλλάζουν... Μια σειρά για μαθητικά κατορθώματα που μεταμορφώνουν το σχολείο από άγνωστο και φαινομενικά αφιλόξενο τόπο σε μια κοινότητα αναγνώρισης, αποδοχής και κινήτρων. Ιστορίες για τη δύναμη των σχέσεων σε ένα δημιουργικό και φιλικό σχολικό περιβάλλον που αναγνωρίζει τον καθένα μας ως ξεχωριστό και σημαντικό. 
Εκδόσεις Μεταίχμιο. Συγγραφέας: Αντιόπη Φραντζή. Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος. (Από 6 ετών) 

- Ένα φίδι στο σχολείο μου
: Στη Μιράντα αρέσει να είναι διαφορετική. Τη μέρα που ο δάσκαλος τους ζητάει να φέρουν το κατοικίδιό τους στο σχολείο, η Μιράντα παρουσιάζει σε όλους το πολύ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ κατοικίδιό της... Την Πηνελόπη, το φίδι! Όμως, η κυρία Φούσκωμα, η διευθύντρια, πιστεύει ότι τα φίδια πρέπει να απαγορεύονται στα σχολεία. Βέβαια, η Πηνελόπη έχει άλλη άποψη…
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: David Walliams. Εικονογράφηση: Tony Ross. Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου (Από 5 ετών) 



- Ο Παραμυθάς στο νησί των τεμπέληδων: Όσοι έχετε διαβάσει παλαιότερες περιπέτειες του Παραμυθά, θα δείτε ότι αυτές που υπάρχουν στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας έχουν κάτι διαφορετικό, αλλά και κάτι κοινό. Το κοινό είναι ότι όλες εκτυλίσσονται στη θάλασσα! Αφού, λοιπόν, πρώτα μας συστηθεί ο Παραμυθάς, όπως πάντα, θα μας πει πώς βρέθηκε σε ένα πειρατικό καράβι και βοήθησε τους πειρατές να βρουν τον θησαυρό που έψαχναν. Μετά θα μάθουμε για τα περίεργα σαλιγκάρια που βρήκε σε ένα άλλο καράβι, θα δούμε πώς ένα τεράστιο χταπόδι τον βοήθησε να ανεβάσει ένα παμπάλαιο βυθισμένο πλοίο στη στεριά και, τέλος, θα μας πει πώς βρέθηκε μια μέρα σε ένα παράξενο νησί, στο νησί των τεμπέληδων. Διαβάστε και τα άλλα βιβλία με τις περιπέτειες του λατρεμένου Παραμυθά!
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Νίκος Πιλάβιος. Εικονογράφηση: Στεφανία Ταπτά-Κωνσταντίνος Πιλάβιος. (Από 7 ετών) 

- Η έβδομη Καρυάτιδα- Οι περιπέτειες του Ήπιου Θερμοκηπίου 3
: Ένας Άγγλος λόρδος που νόμιζε πως μπορούσε να πάρει ό,τι ήθελε από την Ελλάδα• ένα γράμμα που έγραψε ένας Τούρκος μαρμαρογλύπτης πριν από 177 χρόνια• ένα μυστικό που έμενε καλά κρυμμένο όλον αυτό τον καιρό και μια αλήθεια που, αν μαθευτεί, θα ξεσπάσει μεγάλο σκάνδαλο. Ο Ήπιος Θερμοκήπιος, η Αθηνά κι ο Ορέστης προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι μιας απίστευτης ιστορίας. Από την Κωνσταντινούπολη, όπου συναντούν την Αϊνούρ Σαϊλάν και την κόρη της, Μελτέμ, για να λύσουν τον γρίφο που έχουν στα χέρια τους, ως το Μπρούμχολ, το αρχοντικό του Έλγιν λίγο έξω από το Εδιμβούργο, όπου συναντούν τη Φιόνα Λένοξ, πολιτιστική ρεπόρτερ του Μπι Μπι Σι, και όπου ο ηθοποιός σερ Λόρενς Όλιβ Πικλ έχει προγραμματίσει να δώσει την τελευταία παράσταση της καριέρας του, ο καθηγητής και τα εγγονάκια του βρίσκονται στα χνάρια μιας χαμένης Καρυάτιδας. Όμως, αυτή τη φορά δεν τους κυνηγά μόνον ο μοχθηρός Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ, αλλά και δυο πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Μεγάλης Βρετανίας…
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος. Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου. (Από 7 ετών) 



- Η μεγάλη απόδραση του παππού: Πριν από πολλά χρόνια ο παππούς ήταν πιλότος στην πολεμική αεροπορία στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Πετούσε ένα Spitfire και ήταν άφταστος! Αλλά όταν τον στέλνουν στο γηροκομείο Πύργοι του Λυκόφωτος, που το διευθύνει ο στριμμένος κύριος Σουάιν, ο παππούς και ο εγγονός του, ο Τζακ, δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να καταστρώσουν μια τολμηρή απόδραση. Δεν ξέρουν όμως ότι ο σατανικός διευθυντής τούς έχει πάρει χαμπάρι...
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Ντέιβιντ Ουάλιαμς. Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου. (Από 7 ετών) 


- Μήπως είδατε τη Νεφερτίτη;: Ο Άγγελος και η θεία Ουρανία βγάζουν και πάλι τις καμπαρντίνες τους από την ντουλάπα και μαζί με τον αγαπημένο τους κούνελο επιστρέφουν για νέες περιπέτειες! Αυτή τη φορά αποστολή τους είναι η αναζήτηση της Νεφερτίτης, της πανέμορφης γάτας της οικογένειας Φιρίκη, που από ό,τι υποψιάζονται έχει πέσει θύμα απαγωγής μέσω μιας ηλεκτρονικής απάτης. Μια λεπτομέρεια στην περιγραφή της εξαφάνισης τους οδηγεί μέσα από το facebook στα ίχνη του μυστηριώδους κυρίου Αίλουρου. Για να τον εντοπίσουν, θα χρειαστεί να συνεργαστούν με την αινιγματική κυρία Μέλπω, το καμάρι της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η ομάδα θα ενώσει τις δυνάμεις της και θα καταστρώσει ένα ριψοκίνδυνο σχέδιο δράσης. Άραγε θα τα καταφέρουν;
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Βέρα Πρατικάκη. Εικονογράφηση: Βίλλυ Καραμπατζιά. (Από 9 ετών) 

- Το αγόρι με τη ριγέ πιτζάμα: Ο εννιάχρονος Μπρούνο δεν έχει ιδέα για την Τελική Λύση ή το Ολοκαύτωμα. Δε γνωρίζει για τον εφιάλτη που ζουν οι λαοί της Ευρώπης εξαιτίας της χώρας του. Το μόνο που ξέρει είναι ότι αναγκάστηκε να μετακομίσει από το άνετο σπίτι του στο Βερολίνο σ’ ένα οίκημα σε μια απομονωμένη περιοχή όπου δεν έχει τίποτε να κάνει και κανέναν για να παίξει. Μέχρι τη στιγμή που συναντά τον Σμούελ, ένα αγόρι που ζει στην άλλη μεριά του συρματοπλέγματος και που, όπως κι άλλοι άνθρωποι εκεί, φορά μια στολή σαν ριγέ πιτζάμα. Η φιλία του Μπρούνο με τον Σμούελ θα τον οδηγήσει από την αθωότητα σε μια σκληρή αποκάλυψη και θα τον αναγκάσει να γίνει άθελά του μέρος μιας αποτρόπαιας κατάστασης.
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: John Boyne. Μετάφραση: Αριάδνη Μοσχονά (Από 14 ετών)  

- Η Μπέτυ Ρουμπέτη και ο φύλακας του ωκεανού: Η μοναδική Μπέτυ Ρουμπέτη, συντροφιά με την ανεκδιήγητη γάτα Λουκία και τον καλύτερό της φίλο Ερρίκο, είναι ξανά μαζί και μας ταξιδεύουν… πετώντας, στην κυριολεξία, στο μακρινό Μεγαλονήσι, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια απαγωγή και δεκάδες κινδύνους. Ποιος θέλει να βλάψει τη Μάμι Μπλου; Τι ρόλο παίζει ο μυστηριώδης πιλότος Ιούλιος Φλάι; Και τι κρύβει τόσο επιμελώς η Λουκία από την αφεντικίνα της; Με την καταιγιστική του δράση, το βιβλίο Η ΜΠΕΤΥ ΡΟΥΜΠΕΤΗ ΚΑΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ θα σας κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα• ένα βιβλίο που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και τις αληθινές αξίες της ζωής. Η Φανή Τερζόγλου κλείνει την τριλογία της Μπέτυς Ρουμπέτη με τον καλύτερο τρόπο. Μυστήριο, δράση και πολλές δόσεις γατίσιου χιούμορ στην απόλυτη περιπέτεια της χρονιάς!
Εκδόσεις Ψυχογιός. Συγγραφέας: Φανή Τερζόγλου. Εικονογράφηση: Αλεξία Λουγιάκη (Από 7 ετών)  

- Το τετράδιο ενός σκανταλιάρη 3: Στις διακοπές, στο χωριό της γιαγιάς, ο Άλκης συναντάει τους προαιώνιους εχθρούς του και οι δυο ομάδες, Ποντικομούρηδες και Κλεφτοσυκάδες, δεν αργούν να ...έρθουν στα χέρια. Ώσπου ένας χαμένος θησαυρός τούς κάνει να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να προσπαθήσουν μαζί να τον ανακαλύψουν. Κάποιοι, όμως, τους την έχουν "στημένη" και στο τέλος της αναζήτησης του κρυμμένου θησαυρού, τους περιμένει μια τεράστια έκπληξη. Ένα καινούργιο κορίτσι στη γειτονιά κάνει την καρδιά του Άλκη να ....χτυπήσει δυνατά, μια μουτζουρωμένη φωτογραφία τον βάζει σε καινούργιους μπελάδες, ενώ η εξαφάνιση του Αποστόλη, για την οποία ...χμ, φταίει λιγουλάκι, τον κάνει να ...τα δει όλα!!! Μια μωβ ομπρέλα και το ομώνυμο βιβλίο της Άλκης Ζέη παίζουν τον δικό τους ρόλο στην ιστορία, ένα χαλασμένο ρολόι αναστατώνει και τις δύο ομάδες, ενώ η μυστηριώδης εικόνα μιας γυναίκας στα γαλάζια τους φέρνει σε απόσταση αναπνοής από τον θησαυρό!
Τελικά θα καταφέρουν να ανακαλύψουν τον θησαυρό; Και ποια καινούργια συνήθεια, τόσο πολύτιμη όσο κι ένας θησαυρός, θα αποκτήσει ο ήρωάς μας φέτος το καλοκαίρι;



• Το τρίτο βιβλίο της επιτυχημένης σειράς, που με χιουμοριστικό τρόπο περνάει δυνατά μηνύματα και μαθήματα ζωής μέσα από ιστορίες που διαδραματίζονται στην ελληνική πραγματικότητα.
• Το συγκεκριμένο βιβλίο πραγματεύεται τις έννοιες της ομαδικότητας και της φιλαναγνωσίας.
• Στο τέλος του βιβλίου υπάρχουν παιχνίδια και δραστηριότητες που εισάγουν τον αναγνώστη στην υπόθεση του τέταρτου βιβλίου της σειράς. 
Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Συγγραφέας: Αλέκα Τρίπου-Μάνου. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός (Από 7 ετών)

- Ταξίδι στο κέντρο της γης: Ο καθηγητής Λίντενμπροκ, αποφασίζει να ταξιδέψει στο κέντρο της Γης. Στο επικίνδυνο αυτό ταξίδι τον ακολουθεί ο ανιψιός του Άξελ κι ένας Ισλανδός, ο Χανς που μπορεί να τους οδηγήσει στα έγκατα του πλανήτη. Η περιπέτεια ξεκινά με την είσοδό τους σ’ ένα ανενεργό ηφαίστειο στην Ισλανδία. Στην υπόγεια διαδρομή θα συναντήσουν αγεωγράφητα τοπία, σκοτεινούς λαβύρινθους, ποτάμια από λάβα και πλάσματα που δεν τα έχει ανακαλύψει κανείς ως τώρα. 
Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Διασκευή: Alessandro Gatti, Εικονογράφηση: Mateo Piana 

- Ο κόκκινος πίθηκος και ο θίασος των ζώων: Ο Τριαντάφυλλος, ένας ξεχωριστός πίθηκος που τραγουδά καταπληκτικά, κάνει διάσημο σε ολόκληρο τον κόσμο τον θίασο των ζώων του κυρ Αποστόλη. Ώσπου ένα βράδυ ο Πίσσας το κοράκι και η συμμορία των λιγδωμένων αλεπούδων αναστατώνουν τη ζωή του. Και η περιπέτεια αρχίζει... Ο Σφυρίχτρας, η Κλαίρη με τα πολύχρωμα μαντίλια, η Ρίτσα με την πατερίτσα, η Λούσι η λουσάτη, η Λόλα η θεατρίνα, ο Ντίνος και ο Φάνης ξεκινούν την αγωνιώδη αναζήτηση του φίλου τους. Θα καταφέρουν να τον σώσουν από τον Μπάμπη τον Καρουμπαλάκια που τον κυνηγά ή μήπως ο Τριαντάφυλλος θα μείνει για πάντα περικυκλωμένος από τον Ρόκο και τ' αδέλφια του; 
Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Συγγραφέας: Μαίρη Δήμα. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός (Από 8 ετών)

- Ο βασιλιάς Χαρτούρος και οι Ιππότες της Χαμένης Ανακύκλωσης: Η Ανακύκλωση, μία από τις τελευταίες και σίγουρες ελπίδες για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, πέφτει θύμα των μεγάλων συμφερόντων και κινδυνεύει να συλληφθεί. Οι ισχυροί συνωμοτούν εναντίον της. Μερικά γενναία σκουπίδια, όμως, όπως ο Κοκός ο Πλαστικός, η Μαρία η Μπαταρία, ο Μένιος ο Αλουμινένιος και ο Λίνος Μπουκαλίνος, με αρχηγό τους το βασιλιά Χαρτούρο, αποφασίζουν να τη βγάλουν από το αδιέξοδο, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Μια ιστορία στην οποία συνυπάρχουν το αγωνιστικό πνεύμα και η ευαισθησία για το περιβάλλον με τη φαντασία, το χιούμορ, την περιπέτεια και τις απρόβλεπτες ανατροπές της ζωής. 



Εκδόσεις Χάρτινη Πόλη. Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης. Εικονογράφηση: Γιώργος Σγουρός (Από 8 ετών)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης