Εργαστήρια ρομποτικής και θεάτρου σκιών στον Πολυχώρο Αγκυρα

Εργαστήρια ρομποτικής και θεάτρου σκιών στον Πολυχώρο Αγκυρα

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Εργαστήρια ρομποτικής και θεάτρου σκιών στον Πολυχώρο Αγκυρα
Εργαστήρια ρομποτικής και Καραγκιόζη και μοναδικές παραστάσεις θεάτρου σκιών φιλοξενούν στο φετινό τους πρόγραμμα για τα παιδιά οι εκδόσεις Αγκυρα!

Στον Πολυχώρο Άγκυρα, στη Σόλωνος 124, τα Σάββατα είναι αφιερωμένα στον αγαπημένο ήρωα του Θεάτρου Σκιών. Ο ταλαντούχος Άθως Δανέλλης και ο Αθηναϊκός Θίασος Σκιών ξεκινάνε από το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 12:30 μ.μ. και για όλο το φθινόπωρο και τον χειμώνα, το ταξίδι στον μαγικό κόσμο του Καραγκιόζη και της παρέας του.

Έργα όπως "Ο Μέγας Αλέξανδρος", "Το Καταραμένο Φίδι", "Ο Καραγκιόζης Μυστικός Πράκτορας", "Η Συμμορία των Πειρατών", "Ο Καραγκιόζης Δάσκαλος", "Το Μαγεμένο Δέντρο", "Ο Ασύλληπτος Κουρσάρος", "Ο Καραγκιόζης εκπαιδεύεται", "Ο Καπετάν Ανίκητος", "Το Στοιχειωμένο Κάστρο", "Μια νύφη για κλάματα", "Καπετάν Γκρης" θα περιλαμβάνονται στις παραστάσεις τους.

Κλείσιμο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΚΤΡΩΒΡΙΟΣ 2017
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2017
7/10 | Ο Καραγκιόζης τουρίστας
Δεν τα κατάφερε να ξεκουραστεί τούτο το καλοκαίρι ο Καραγκιόζης και τώρα αποφασίζει να κάνει τουρισμό το φθινόπωρο, παρέα με τον αχώριστό του φίλο Χατζηαβάτη.
14/10 | Οι μουτζουρωμένοι γαμπροί
Με τις τσαχπινιές και τα καμώματα της κόρης του Κουρκούτ-Μπέη βρίσκεται αντιμέτωπος ο Καραγκιόζης και...να δούμε πως θα ξεμπλέξει τούτη τη φορά!
21/10 | Τα χίλια και ένα μπαλώματα του Καραγκιόζη
Ο Χατζηαβάτης βάζει στοίχημα με τον Καραγκιόζη για το ποιός είναι ο εξυπνότερος από τους δυο. Θα τα καταφέρει άραγε και με ποιό απίθανο τέχνασμα;

Μετά την παράσταση οι μικροί –αλλά και οι μεγάλοι!– φίλοι του Καραγκιόζη θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν πολλά από τα μυστικά της μαγικής τέχνης του Θεάτρου Σκιών.
Στον Πολυχώρο Άγκυρα διοργανώνονται επίσης: Εργαστήριο για την Τέχνη και την Τεχνική του Παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών, Εργαστήρια Ρομποτικής, Παιδικά & Εφηβικά Πάρτι, Μουσικές Βραδιές, Θεατρικές Παραστάσεις, Εκθέσεις, Παρουσιάσεις Βιβλίων, αλλά και CD's.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ξεκινάνε τα Εργαστήρια για παιδιά | 10:30 π.μ.-12:00 

Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών - Καραγκιόζη

Ο Άθως Δανέλλης και η κουκλοπαίκτρια-κουκλοποιός Σωτηρία Καραπατάκη θα διδάξουν την Τέχνη και την Τεχνική του Παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών στα παιδιά!
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά από 5 – 10 ετών 

Περιλαμβάνει:
Κατασκευή φιγούρας
Ζωγραφική
Ορθοφωνία
Μίμηση και κίνηση φιγούρας 
Θεατρική παράσταση

1ος κύκλος:
Έναρξη: Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, 10:30 π.μ. έως 12:00 
Σάββατο 7/10, 14/10, 21/10 & 28/102ος κύκλος: 
Έναρξη: Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017, 10:30 π.μ. έως 12:00
Σάββατο 4/11, 11/11, 18/11 & 25/11
Διάρκεια: Ο κάθε κύκλος εργαστηρίων καλύπτει 4 Σάββατα, από τις 10.30 το πρωί, έως τις 12 το μεσημέρι. 
Κόστος εργαστηρίου: 68€
Αριθμός συμμετεχόντων: έως 12 άτομα
Για ανέργους ειδική τιμή: 50€

ΔΩΡΟ: Μία παράσταση Σαββάτου & Ένα βιβλίο από τη σειρά

Εργαστήρια Ρομποτικής 

Τα εργαστήρια είναι βασισμένα στο επίσημο πρόγραμμα εργαστηρίων της  Lego Education.  Τα εργαστήρια χωρίζονται ηλικιακά, αλλά και με βάση την προηγούμενη εμπειρία των παιδιών.
Για παιδιά 4-6 ετών, τα πρώτα βήματα στη ρομποτική με Lego Education, Early Simple Machines.     

Τα μικρά παιδιά, στα πρώτα τους βήματα στην γνώση, θα ανακαλύψουν πως λειτουργούν οι μηχανές, από ποια μέρη αποτελούνται αλλά και σε τι χρησιμεύουν στην καθημερινότητά μας.  Μέσα από την εκπαιδευτική σειρά ΒΕΕ ΒΟΤ θα έρθουν σε επαφή και με τον προγραμματισμό.

Κύκλος Εργαστηρίου / 16 Εργαστήρια / Χρόνος εργαστηρίων: 90'' / Κάθε Σάββατο 10:00-11:30 / Αριθμός παιδιών: 8 / Κόστος: 190€ όλος ο κύκλος

Για παιδιά Α' - Β' Δημοτικού, Εισαγωγή στην Ρομποτική με Lego Education WeDo Construction Set 

Σε αυτά τα 16 εργαστήρια μπορούν να συμμετέχουν παιδιά χωρίς προηγούμενη εμπειρία  στην ρομποτική.  

Αρχίζω να χτίζω στιβαρές και ανθεκτικές κατασκευές ακολουθώντας οδηγίες. Κατανοώ τις αρχές της μηχανικής. Φτιάχνω αλλά και μετατρέπω αυτοκίνητα, ελικόπτερα και άλλες κατασκευές. Εξερευνώ τον κόσμο των ρομπότ. Μαθαίνω για τους κινητήρες και τους αισθητήρες και τους δοκιμάζω σε διασκεδαστικές κατασκευές. Μαθαίνω να γράφω απλά προγράμματα.

Κύκλος Εργαστηρίου / 16 Εργαστήρια / Χρόνος εργαστηρίων: 120'' / Κάθε Σάββατο 12:00-:14:00 / Αριθμός παιδιών: 8 / Κόστος: 240€  όλος ο κύκλος

Για παιδιά Β' - Γ' -Δ' Δημοτικού  Lego Education Wedo 2 Core Set 

Τα παιδιά μελετούν και κατασκευάζουν ρομπότ. Με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, προγραμματίζουν το ρομπότ που έφτιαξαν και μετατρέπουν την κατασκευή τους ώσπου να βελτιωθεί. 
Κύκλος Εργαστηρίου / 16 Εργαστήρια / Χρόνος εργαστηρίων: 120'' / Κάθε Σάββατο 14:30-:4:30 / Αριθμός παιδιών: 8 / Κόστος: 240€ όλος ο κύκλος

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλ: 210 3837667 εσωτερικό 1 (Δευτ-Παρ. 9:30-15:00) | Μ 690 8334557 ή στείλτε μας E-mail: annapapagyra@gmail.com, Άννα Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης