“Μικρές Κυρίες”- “Μικροί Κύριοι”: Η νέα λατρεία των παιδιών!

“Μικρές Κυρίες”- “Μικροί Κύριοι”: Η νέα λατρεία των παιδιών!

Είναι μικρά, αστεία, ευκολοδιάβαστα. Θυμίζουν στα παιδιά τους μεγάλους και στους μεγάλους τον τρόπο που μας βλέπουν τα παιδιά. Έχουν ως πρωταγωνιστές καθημερινούς χαρακτήρες και ως μήνυμα ότι όλοι μπορούμε ν' αλλάξουμε προς το καλό και το καλύτερο.  Και το κυριότερο: αποτελούν τη νέα λατρεία των παιδιών!  

“Μικρές Κυρίες”- “Μικροί Κύριοι”: Η νέα λατρεία των παιδιών!
Τους Μικρούς Κυρίους και τις Μικρές Κυρίες τους πρωτοσυναντήσαμε με τα παιδιά μου κάποιο πρωί, σε κάποιο σταντ, κάποιου βιβλιοπωλείου κι έκτοτε έγιναν καθημερινή συνήθεια: “Μαμά, θα μου πάρεις ένα, ίσως δύο, αν μπορείς και τρία. Ναι, μαμά, θα τα διαβάσω όλα!” Και ναι! Τα διάβασαν όλα. Χαμηλόφωνα, δυνατά, με γέλια, με παρατηρήσεις, με συγκρίσεις μ' εκείνο το συλλαβιστό τρόπο που μέρα με τη μέρα μεταλλάχθηκε σε “γάργαρο νερό”.

  

Πιο μετά ξεκίνησαν να τα παίρνουν μαζί τους παντού, σαν τον φίλο που δεν θέλεις στιγμή ν' αποχωριστείς: στην παιδική χαρά, στα πάρτυ, ακόμη και στο σχολείο. “Ναι, μαμά όλα τα παιδιά έχουν στην τσάντα τους κι από έναν “Μικρό Κύριο” ή μία “Μικρή Κυρία”. Και στα διαλείμματα τα διαβάζουμε και μετά τ' ανταλλάζουμε μεταξύ μας. Και ξέρεις και κάτι άλλο; Σήμερα που η κυρία μας ρώτησε τι δώρο θα δίναμε στους συμμαθητές μας για να τους δείξουμε την αγάπη μας, τα πιο πολλά παιδιά απαντήσαμε “έναν μικρό κύριο” ή “μία μικρή κυρία...” 

Το ενήλικο μάτι δεν είναι δύσκολο να “πιάσει” την αιτία που τα εν λόγω βιβλία έχουν αγαπηθεί τόσο πολύ από τα παιδιά. Οι πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι, όπως εγώ κι εσύ, με τις δικές τους ατέλειες, τα δικά τους κουσούρια, τις δικές τους αδυναμίες και τις προσωπικές τους δυνάμεις, πρόσωπα που αποδομούνται μέσα από τις ατέλειές τους για να αναδομηθούν στη συνέχεια από την πεποίθηση ότι όλα είναι δυνατά.
Κλείσιμο

Ο Κύριος Μικρούλης είναι ικανός να φαντάζει τεράστιος, ο Κύριος Τσαπατσούλης μαθαίνει κάποτε την αναγκαιότητα της τάξης, η Κυρία Ψηλομύτα φαίνεται να βάζει μυαλό απ' τα παθήματά της όπως ακριβώς και η Κυρία Τρομακτική. Στα υπέροχα αυτά βιβλιαράκια το καλό αποθεώνεται, το διαφορετικό δικαιώνεται, το περίεργο μεταμορφώνεται σε αποδεκτό, το ελάττωμα σε προτέρημα ενώ αποτυπώνεται η πεποίθηση ότι το χιούμορ αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα απέναντι σε όποιον και ό,τι μας ενοχλεί. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα οι Μικροί Κύριοι και οι Μικρές Κυρίες μπαίνουν μέσα από μία νέα σειρά βιβλίων και στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από ιστορίες και περιπέτειες που τα παιδιά θα λατρέψουν όπως “Ο Κύριος Αστείος και το Μαγικό Λυχνάρι” και “Η Κυρία Φλύαρη και ο Πρίγκιπας Βάτραχος”.    

Info: Τα βιβλία “Μικροί Κύριοι” - “Μικρές Κυρίες” κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη, μέλος του Ομίλου NAKAS GROUP   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης