«Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει»: Θεατρικό έργο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

«Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει»: Θεατρικό έργο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Σε μουσική Νίκου Ζιώγαλα - Ένα θεατρικό έργο με κούκλες, που βασίζεται στα βιβλία της σειράς «Ζωή και Μάθηση» των εκδόσεων Παρισιάνου

«Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει»: Θεατρικό έργο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
Μια καινοτομία των εκδόσεων Παρισιάνου, που απευθύνεται σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και στους γονείς τους, σε μουσική του γνωστού καλλιτέχνη Νίκου Ζιώγαλα, παρουσιάζεται την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, στον Πολυχώρο των εκδόσεων (Σύρου 2 και Τήνου, Μεταμόρφωση Αττικής, τηλ.: 210 28.15.902 - 693.6054.104) παρουσιάζεται ειδική παράσταση βασισμένη σε επιστημονικά δεδομένα με κούκλες από τον θίασο «Πλώρη».

Η μουσική του Νίκου Ζιώγαλα συναντά τους στίχους και τα κείμενα της Τόνιας Μασουρίδου και τη σκηνοθετική ματιά του  Ιορδάνη Καλέση στην παιδική παράσταση «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει», ένα θεατρικό έργο με κούκλες, που βασίζεται στα βιβλία της σειράς «Ζωή και Μάθηση» των εκδόσεων Παρισιάνου.

Η υπόθεση έχει ως εξής: η Φωτούλα, μια δασκάλα-νεράιδα, κατεβαίνει στη γη για να βοηθήσει τα παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες. Μέσα από τη θετική στάση και το δημιουργικό παιχνίδι, τα παιδιά αντιλαμβάνονται ότι οι δυσκολίες τους είναι αντιμετωπίσιμες και παράλληλα διαμορφώνουν μια θετική στάση απέναντι στο σχολείο και στη μάθηση.

Η καλή νεράιδα μαζί με τις υπέροχες κούκλες, που ζωντανεύουν με τρόπο μοναδικό τους μικρούς ήρωες των ιστοριών, στέλνουν ένα εύληπτο και χαρμόσυνο μήνυμα: σχεδόν τίποτα, εφόσον υπάρχει ένα υποστηρικτικό περιβάλλον, δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην ευτυχία και στην αρμονική ανάπτυξη του παιδιού.
Κλείσιμο

Μετά την παράσταση θα υπάρξει συζήτηση με ειδικούς για ένα θέμα που απασχολεί πολλές οικογένειες στη χώρα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης