Μια φορά κι έναν καιρό...

Μια φορά κι έναν καιρό...


...υπήρχαν μόνο κάποια κλασικά παραμύθια. Σήμερα, υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος που τα παιδιά μας μπορούν να χαζέψουν, να μάθουν, να αγαπήσουν και να ονειρευτούν. Ξεφυλλίστε τον μαζί τους στο πιο όμορφο ταξίδι: αυτό της γνώσης...  

Μια φορά κι έναν καιρό...

- Στον Ζωολογικό Κήπο
: Τι συμβαίνει στον Ζωολογικό Κήπο τα μεσάνυχτα, όταν οι άνθρωποι και τα ζωάκια μένουν μόνα τους; Άθελά τους ο Άρης και η Κλειώ θα περάσουν εκεί τη νύχτα τους και θα ζήσουν μια περιπέτεια που θα τους μείνει αξέχαστη. Ένα μοναδικό βιβλίο σαν κινηματογραφική ταινία!
Εκδόσεις Ψυχογιός (από 3 ετών)

- Ο άτλαντας του Προϊστορικού Κόσμου:
Κλείσιμο
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους τους νεαρούς αναγνώστες που ενδιαφέρονται να μάθουν για τα προϊστορικά ζώα και φυτά και την εξέλιξη της ζωής στη Γη. Περιέχει όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για τη ζωή πάνω στη Γη, από τη δημιουργία του πλανήτη και την εμφάνιση των πρώτων απλών μορφών ζωής μέχρι τους σημερινούς ανθρώπους. Κάθε γεωλογική περίοδος αναφέρεται ξεχωριστά και περιέχει έναν μεγάλο ανοιγόμενο χάρτη με πολύχρωμες απεικονίσεις των χαρακτηριστικότερων εκπροσώπων του ζωικού και του φυτικού βασιλείου κάθε εποχής, και φυσικά των δεινοσαύρων!
Εκδόσεις Ψυχογιός (από 5 ετών)

- Το μοναχοπαίδι
: Η ιστορία σ’ αυτό το βιβλίο είναι φανταστική, αλλά αντανακλά τα πολύ πραγματικά συναισθήματα απομόνωσης και μοναξιάς που ένιωθα μεγαλώνοντας στη δεκαετία του ’80 στην Κίνα, όπου επικρατούσε η πολιτική της γέννησης ενός παιδιού ανά οικογένεια. Όταν ήμουν μικρή, και οι δύο γονείς μου έπρεπε να εργάζονται για να στηρίζουν την οικογένειά μας, έτσι, κατά τη διάρκεια της ημέρας με φρόντιζε η γιαγιά μου. Και πάλι, αν καμιά φορά έπρεπε να τρέξουν στη δουλειά ή η Νάι Νάι ήταν απασχολημένη, με άφηναν μόνη μου στο σπίτι. Αυτό ήταν συνηθισμένο σε πολλές οικογένειες εκείνη την εποχή. Ανήκα σε μια πολύ μοναχική γενιά παιδιών. Μια φορά, όταν ήμουν έξι ετών, ο πατέρας μου με έβαλε στο τρόλεϊ για το σπίτι της γιαγιάς μου προτού φύγει για τη δουλειά. Αποκοιμήθηκα και, όταν ξύπνησα, το τρόλεϊ ήταν σχεδόν άδειο. Πανικοβλήθηκα και το έβαλα στα πόδια. Δεν υπήρχε κανείς να με βοηθήσει, γι’ αυτό άρχισα να περπατώ. Έκλαιγα καθώς περπατούσα, ακολουθώντας τις γραμμές του τρόλεϊ. Ευτυχώς, κατάφερα να βρω έναν δρόμο που μου φαινόταν γνωστός και τελικά έφτασα στο σπίτι της γιαγιάς μου τρεις ώρες αργότερα. Καθώς μεγάλωνα συνειδητοποίησα ότι είναι εύκολο να χαθείς, αλλά αν κοιτάξεις πολύ προσεχτικά, υπάρχει πάντα ένας δρόμος, σαν τις γραμμές του τρόλεϊ, που θα σε οδηγήσει πίσω στο σπίτι.
Εκδόσεις Ψυχογιός


- Όνειρα:
Διαβάστε την ιστορία ενός αγοριού που το κεφάλι του είναι γεμάτο όνειρα και απορίες, τα οποία συνήθως του δημιουργούν προβλήματα. Όταν, όμως, τα όνειρά του ελευθερώνονται. το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Μια πρωτόγνωρη περιπέτεια στον κόσμο της φαντασίας ενός παιδιού!
Εκδόσεις Ψυχογιός (από 3 ετών)

- 1000 αυτοκόλλητα – Ονειρεμένες κούκλες:
Αυτή η τσαντούλα είναι ιδανική για μικρά κορίτσια που λατρεύουν τη μόδα και τα παραμυθένια ντυσίματα, καθώς περιέχει τέσσερα φανταστικά βιβλία δραστηριοτήτων, πάνω από 1.000 αυτοκόλλητα και πολλά αποσπώμενα αξεσουάρ και αντικείμενα. Φτιάξε χαριτωμένα συνολάκια για πριγκίπισσες, νεράιδες, μπαλαρίνες και γοργόνες και χάρισέ τους μοναδικό στιλ!
Εκδόσεις Ψυχογιός (από 3 ετών)

- Χαρούμενα ζωάκια στο αγρόκτημα: Η αγελαδίτσα Κλάρα έχει πολλή δουλειά στο αγρόκτημα, όμως το μόνο που θέλει είναι να κοιμηθεί... Παίξε με τους τέσσερις διασκεδαστικούς ήχους ζώων και ζωντάνεψε την ιστορία, που προβάλλει την αξία της αλληλεγγύης. Με το πρακτικό χερουλάκι του, το βιβλίο αυτό είναι ιδανικό για τους μικρούς αναγνώστες που θέλουν να το έχουν συνέχεια μαζί τους!
Εκδόσεις Ψυχογιός (από 3 ετών)


- Θέλεις να γίνουμε φίλοι;
Είναι σημαντικό για όλους μας –και κυρίως για τα παιδιά– να έχουμε καλούς φίλους. Μέσα από τη φιλία τα παιδιά παίρνουν σημαντικά μαθήματα ζωής: μαθαίνουν να μοιράζονται, να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να ζητούν συγγνώμη. Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο πρακτικές συμβουλές για να βοηθήσετε το παιδί σας να καταλάβει πώς μπορεί να κάνει φίλους, τι σημαίνει πραγματική φιλία και πώς να αντιμετωπίζει τις ρήξεις στις σχέσεις του. Διαβάστε το μαζί του και βοηθήστε το παιδί σας να βρει τον δρόμο του στον συχνά δύσκολο κόσμο των ανθρώπινων σχέσεων.

• Ιδανικό εργαλείο συζητήσετε με το παιδί σας για τη σημασία της φιλίας και τη δημιουργία υγιών σχέσεων.
• Βοηθάει το παιδί να κατανοήσει ποιες συμπεριφορές τρέφουν και ποιες υπονομεύουν τις φιλίες.
• Καταπιάνεται και με τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει το παιδί σε μια φιλία.
• Περιλαμβάνει οδηγό για τους ενήλικες, ώστε να στηρίξουν το παιδί αν δυσκολεύεται στις σχέσεις του.
Εκδόσεις Μεταίχμιο. (από 4 ετών)

- Μίλι και Μάγκνους –
Η ληστεία της Αυτοκράτειρας: Απίστευτο: ο θείος Έντι πέφτει στα χέρια ενός συλλέκτη, που δε διστάζει να εκβιάσει και την ίδια τη Μίλι. Μόνο αν κλέψει για λογαριασμό του ένα αγαλματάκι ανεκτίμητης αξίας, θα αφήσει ελεύθερο τον αγαπημένο θείο της. Ευτυχώς η Μίλι έχει δυο πιστούς φίλους, που στέκονται στο πλευρό της: τον έξυπνο εφευρέτη Μάγκνους και τον σκύλο του τον Μαξ. Μαζί και οι τρεις καταστρώνουν το σχέδιο και στη συνέχεια πραγματοποιούν την πιο θεαματική ληστεία έργου τέχνης που έχει γίνει ποτέ…
Εκδόσεις Μεταίχμιο

- Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;
: Τι κάνεις με ένα πρόβλημα; Ανησυχείς; Το αγνοείς; Θέλεις να τρέξεις και να του κρυφτείς; Αυτή είναι η ιστορία ενός επίμονου προβλήματος και του παιδιού που δεν ήταν σίγουρο τι να κάνει με αυτό.
Όσο απέφευγε το πρόβλημα, τόσο εκείνο μεγάλωνε. Όμως, όταν το παιδί τελικά βρήκε το κουράγιο να το αντιμετωπίσει, το πρόβλημα μετατράπηκε σε κάτι διαφορετικό από ό,τι περίμενε. Μια ιστορία για να σας εμπνεύσει να κοιτάξετε βαθύτερα ένα πρόβλημα και να ανακαλύψετε γιατί βρίσκεται εκεί. Γιατί τα προβλήματα μας προκαλούν, μας διαμορφώνουν, μας ωθούν, μας βοηθούν να μάθουμε πόσο δυνατοί, γενναίοι και ικανοί είμαστε στ’ αλήθεια. Ακόμα κι αν δεν το θέλουμε πάντα, μπορούν να μας αλλάξουν με απροσδόκητο τρόπο. Λοιπόν, εσύ τι θα κάνεις με το πρόβλημά σου; Από εσένα εξαρτάται...
Εκδόσεις Λιβάνη

- Ως την άκρη του νερού:
Τέσσερα παιδιά από τα πέρατα του κόσμου συνομιλούν με τα αηδόνια, τον άνεμο, το χώμα, το νερό. Φιλούν τη σιωπή της νύχτας. Γίνεται η νύχτα μουσική και η σιωπή τραγούδι. Ξημερώνει...Ο Αζαρίας, η Λινκ Λινκ, ο Τρελός Άνεμος και η Οάμρα ταξίδεψαν πολύ. Είδαν τόπους που έμοιαζαν και δεν έμοιαζαν με τον δικό τους. Άκουσαν τραγούδια που θύμιζαν και δε θύμιζαν το τραγούδι τους. Γνώρισαν μουσικούς με παρόμοια και διαφορετικά όργανα. Ανέβαιναν στη σχεδία και συμπλήρωναν τη μελωδία. Μεγάλωνε η μελωδία, μεγάλωνε και η σχεδία. Μεγάλωνε η σχεδία, μεγάλωναν και τα χρόνια.
Αιώνες έγιναν...
Εκδόσεις Λιβάνη. Συγγραφέας: Βασιλική Νευροκοπλή. Εικονογράφηση: Μιχάλης Βαλάσογλου - Μαρία Παγκάλου.  

- Το κορίτσι στο Κάστρο μέσα στο Μουσείο:  Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κορίτσι µέσα σ’ ένα κάστρο µέσα σ’ ένα µουσείο. Όταν τα παιδιά επισκέπτονταν το µουσείο, κολλούσαν τα πρόσωπά τους στη γυάλινη σφαίρα µέσα στην οποία βρισκόταν το κάστρο.
Είχαν ακούσει πως, αν κοιτούσαν προσεκτικά, θα έβλεπαν µέσα ένα µικροσκοπικό κορίτσι.
Εσύ µπορείς να το δεις; Ένα πρωτότυπο και πανέµορφο ονειρικό παραµύθι που θα σας µείνει αξέχαστο.
Εκδόσεις Λιβάνη.

- Το φανταστικό βιβλίο των επαγγελμάτων:
Ανακάλυψε το επάγγελµα των ονείρων σου διασκεδάζοντας! Τι θα γίνεις όταν µεγαλώσεις; Εξερευνητής, ζαχαροπλάστης, αστροναύτης, καθηγητής, κτηνίατρος, αστυνοµικός, χορευτής, καπετάνιος, έµπορος, πυροσβέστης, οδηγός αγώνων ή αεροπόρος;
Εκδόσεις Λιβάνη.


- Το μυστικό ταξίδι μου... χωρίς την πιπίλα!
“Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πιπίλα” είναι ένα πρωτότυπο και εμπνευσμένο βιβλίο και αφορά στην περίοδο που το παιδί πρέπει να σταματήσει την πιπίλα. Συχνά πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση για το παιδί και τους γονείς, κυρίως τη μητέρα. Το βιβλίο αντιμετωπίζει αυτή την προσπάθεια όχι μόνο σαν μια πρακτική πρόκληση της ηλικίας, αλλά και σαν μια παιδοκεντρική περιπέτεια, με πρωταγωνιστή τη φαντασία του δικού σας παιδιού και θα το βοηθήσει  να αποχωριστεί την πιπίλα με μεγαλύτερη ευκολία. Ο παιδοψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ συμβάλλει σε αυτό με τις χρήσιμες αλήθειες που καταθέτει στην εισαγωγή του βιβλίου.

Εκδόσεις Key Books. Κείμενο-Εικονογράφηση: Τζέσικα Γιωσαφάτ. - Στην ίδια σειρά κυκλοφορεί και το βιβλίο “Το μυστικό ταξίδι μου... χωρίς την πάνα”.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης