Ημέρα πληροφόρησης στην Γερμανική Σχολή Αθηνών

Ημέρα πληροφόρησης στην Γερμανική Σχολή Αθηνών

Κατά την ημέρα πληροφόρησης, στις 21 Ιανουαρίου 2017, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και παρουσιάσεις της Διεύθυνσης της Σχολής περιμένει τους επισκέπτες

Ημέρα πληροφόρησης στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
Η Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA), το μοναδικό επίσημο σχολείο του γερμανικού κράτους στην Αθήνα, προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017 από 12.00΄ έως 16.00΄ στην ετήσια Ημέρα Πληροφόρησης.

Η Γερμανική Σχολή Αθηνών που αποτελείται από Νηπιαγωγείο με προνηπιακό και νηπιακό τμήμα (από 3 ετών), τετρατάξιο Δημοτικό (τάξεις 1-4) και οκτατάξιο Γυμνάσιο (τάξεις 5-12), είναι ένα σχολείο συνάντησης με δίγλωσσο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Γερμανούς, Έλληνες, Αυστριακούς και Ελβετούς εκπαιδευτικούς. Στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση ολοκληρώνεται με την απόκτηση του Γερμανικού Διεθνούς Απολυτηρίου, το οποίο επιτρέπει την άμεση και χωρίς εξετάσεις πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Γερμανία και σε πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα προετοιμάζει όσους επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΑΕΙ στην Ελλάδα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές.

Κατά την Ημέρα Πληροφόρησης, στις 21 Ιανουαρίου 2017, ένα πλούσιο πρόγραμμα με ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις και παρουσιάσεις της Διεύθυνσης της Σχολής περιμένει τους επισκέπτες:

Κλείσιμο
- Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της Σχολής (συμπεριλαμβανομένων του νέου Νηπιαγωγείου και του νέου Δημοτικού, καθώς και επίσκεψη στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στη Βιβλιοθήκη και στις αθλητικές εγκαταστάσεις). Η ξενάγηση διεξάγεται από μαθητές και καθηγητές και διαρκεί περίπου μια ώρα. Σημείο συνάντησης είναι το περίπτερο καλωσορίσματος στο μπροστινό προαύλιο του κεντρικού κτιρίου στις 12.00΄, 13.00΄, 14.00΄ και στις 15.00΄.

- «Ποια είναι η Γερμανική Σχολή Αθηνών;» - παρουσίαση της Διεύθυνσης της Σχολής που θα γίνει στις 13.00΄ - 13.30΄ και στις 14.30΄ - 15.00΄ στο κτίριο του Δημοτικού.

- «Πώς μπορεί να έρθει ένα παιδί από ένα ελληνικό Δημοτικό στην DSA;». Η παρουσίαση θα γίνει στις 13.30΄ - 14.00΄ και στις 15.00΄ - 15.30΄ στο κτίριο του Δημοτικού.

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές της Στ΄ τάξης των ελληνικών Δημοτικών Σχολείων που επιθυμούν να εισαχθούν κατά το σχολικό έτος 2017/18 στην 7η τάξη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην εισαγωγική εξέταση της DSA μέχρι την Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017.

Επιπλέον, μια ζωντανή εικόνα της σχολικής καθημερινότητας θα μεταφέρουν στους επισκέπτες τα «περίπτερα πληροφόρησης», στα οποία παρουσιάζονται όλα τα τμήματα της Σχολής, οι πολυάριθμες εξωδιδακτικές δραστηριοτήτες της Σχολής (Model United Nations, Summer Camp, DSA Running-Team, όμιλοι εργασίας, αθλητικές διοργανώσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα για την στήριξη φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, προσφύγων κλπ.), τα πειράματα στα μαθήματα Φυσικών Επιστημών, η έκθεση εικαστικών, η μουσική και ο χορός αλλά και οι ποικίλες μορφές ενεργούς και υπεύθυνης συμβολής των μαθητών στη σχολική ζωή μέσω του «μαθητικού κοινοβουλίου».

Η Διεύθυνση της Σχολής και το διδακτικό προσωπικό θα είναι διαθέσιμοι για παροχή πληροφοριών και συμβουλών σε κάθε ενδιαφερόμενο. Γονείς των μαθητών καθώς και εκπρόσωποι των ίδιων των μαθητών θα δίνουν επίσης πληροφορίες για τη Σχολή.   
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να γνωρίσουν οι ενδιαφερόμενοι τον παιδαγωγικό σχεδιασμό και τη δομή του ξενόγλωσσου σχολείου της Ελλάδας και να ξεναγηθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Η Σχολή βρίσκεται στην οδό Δημοκρίτου 6 & Γερμανικής Σχολής Αθηνών στο Μαρούσι (πίσω από το Avenue), τηλέφωνο επικοινωνίας 210 6199260-5, www.dsathen.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης