Οι ειδικοί λένε «ναι» στο αλκοόλ για τις μαμάδες που θηλάζουν

Οι ειδικοί λένε «ναι» στο αλκοόλ για τις μαμάδες που θηλάζουν

Φαίνεται ότι το αλκοόλ κατά την περίοδο του θηλασμού δεν είναι τόσο κακό όσο σας έχουν κάνει να πιστεύετε

 Οι ειδικοί λένε «ναι» στο αλκοόλ για τις μαμάδες που θηλάζουν
Μαμάδες που θηλάζετε, προσοχή! Είστε προβληματισμένες και σκέφτεστε πως θα πιείτε ένα ποτήρι σαμπάνια στο πάρτι της παραμονής Πρωτοχρονιάς; Λοιπόν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε! Φαίνεται ότι το αλκοόλ κατά την περίοδο του θηλασμού δεν είναι τόσο κακό όσο σας έχουν κάνει να πιστεύετε.

Η Melinda Wenner Moyer, επιστήμονας και εξειδικευμένη στην άσκηση του γονικού ρόλου. Πρόσφατα έκανε μία μελέτη αναφορικά με το θηλασμό και το αλκοόλ προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι αναγκαίο για μία νέα μητέρα να βγάζει και να πετάει το μητρικό της γάλα όταν πίνει ένα ποτήρι κρασί. Η ετυμηγορία της; Το ποτό -σε λογικά πλαίσια- δεν βλάπτει το μωρό.

Η Moyer εξηγεί ότι σύμφωνα την ψυχολογία μία πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ διοχετεύεται στο μητρικό γάλα. Για παράδειγμα, αν μία μητέρα βάρους 68 κιλών πιει τέσσερα ποτά, πχ 4 ποτήρια κρασί, και στη συνέχεια θηλάσει το μωρό της το οποίο ζυγίζει 6 κιλά, δίνοντας του περίπου 100 γρ. γάλα, η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του παιδιού θα διαμορφωθεί στο 0,0038%, ποσοστό που θα είχε η μητέρα αν έπινε μία μπύρα Bud Light.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο babyads.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης