Ταξίδια στη μάθηση και την φαντασία!

Ταξίδια στη μάθηση και την φαντασία!

Βιβλία με μαγικά παζλ, βιβλία ταξιδιάρικα, βιβλία μυστηρίου, βιβλία διδακτικά, βιβλία με ιερό σκοπό. Βιβλία που πρέπει να “αποκοιμηθούν” στην αγκαλιά κάθε παιδιού...   

Ταξίδια στη μάθηση και την φαντασία!
Μαθαίνω και εξερευνώ: Η ΓΗ: Τι βάθος έχουν οι ωκεανοί; Ποια είναι τα πιο μεγάλα και πιο άγρια ζώα του κόσμους; Πόσες ηπείρους έχει ο πλανήτης μας; Που ζει η τρομερή φώκια-λεοπάρδαλη; Ένα μεγάλο παζλ κι ένα υπέροχο βιβλίο καλούν τα παιδιά μας να κάνουν το γύρο του κόσμου, να μάθουν πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορίες για τον πλανήτη μας, να θαυμάσουν ιστορικά μνημεία και επιβλητικά κτήρια και να γνωρίσουν τη φύση και τις συνήθειες των λαών μέχρι τα πέρατα της γης! (Για παιδιά από 5 έως 8 ετών)


Κλείσιμο

"Διαβάζω και κατασκευάζω: Η κιβωτός του Νώε”
: Ένα βιβλίο κι ένα τεράστιο 3D παζλ συνθέτουν έναν μαγικό κόσμο για τα παιδιά και υπόσχονται μοναδικές στιγμές διασκέδασης. Τα παιδιά καλούνται να κατασκευάσουν μόνα τους (!) την Κιβωτό του Νώε για να σώσουν τα ζώα από τον καταυλισμό και να τα χωρέσουν όλα: τη ζέβρα, τον ελέφαντα, την καμηλοπάρδαλη, τον ρινόκερο, ακόμη και το πανέμορφο λευκό περιστέρι! Κι όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί, το “ταξίδι” στην ιστορία του Νώε συνεχίζεται μ' ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλιαράκι! (Για παιδιά από 3 ετών)



Οχήματα Εργοταξίου: μαθαίνω τα σχήματα:
Η αγελάδα, το γουρουνάκι, η καμηλοπάρδαλη, ο ελέφαντας και ο ρινόκερος εργάζονται με τα οχήματα του εργοταξίου και τα παιδιά, τα παρακολουθούν μέσα από ένα υπέροχο βιβλιαράκι ενώ μαθαίνουν τα σχήματα φτιάχνοντας ένα παζλ! (Για παιδιά από 3 ετών)



Το Χαμένο Χειρόγραφο: Ο πολυτάλαντος Χρήστος Δημόπουλος
_ μεταφραστής, γραφίστας, κειμενογράφος, επικοινωνιολόγος, συντάκτης, σεναριογράφος, εκφωνητής, παρουσιαστής της παιδικής εκπομπής “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ” που τιμήθηκε δυο φορές με το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Παιδικής Εκπομπής και λάτρης του μαγικού κόσμου των παιδιών, επιστρέφει μ' ένα υπέροχο βιβλίο που πρέπει να διαβάσει κάθε παιδί: Ο Ντάνκαν ΜακΝτούγκαλ, μετά το Μάτσου Πίτσου και το πάθημά του με τη μάσκα του βασιλιά, διψά για εκδίκηση. Με τη βοήθεια του παλιού του φίλου και Μεγάλου Καγκελάριου του Τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, Ούλριχ Φάμπερ φον Μπιερλάγκερ, κεντρίζει το ενδιαφέρον του Ήπιου Θερμοκήπιου για το περίφημο «χειρόγραφο Βόινιτς» που ανακαλύφθηκε πριν από εκατό χρόνια και που κανείς δεν μπόρεσε να αποκρυπτογραφήσει μέχρι σήμερα. Ο Μπιερλάγκερ εξηγεί στον Θερμοκήπιο πως υπάρχει ένα αντίγραφο το οποίο έχει χαθεί από καιρό και τον παρακαλεί να το βρει για λογαριασμό του τάγματος. Ο καθηγητής, μαζί με τα εγγονάκια του, την Αθηνά και τον Ορέστη, αυτή τη φορά ακολουθούν τα ίχνη των Ιωαννιτών Ιπποτών. Από τη Μάλτα στην Κύπρο κι από κει στη Ρόδο, προσπαθούν ν’ ανακαλύψουν το χαμένο χειρόγραφο, χωρίς να υποψιάζονται πως ο ΜακΝτούγκαλ κι ο Μπιερλάγκερ τους έχουν στήσει μια ύπουλη παγίδα...
Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος. Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου. (Από 7 ετών)


Καρδιά πάνω σε ρόδες: Λένε πως, όταν μπαίνεις στην εφηβεία, σου συμβαίνουν διάφορα περίεργα. Η Χαρά, πάλι, δεν έχει παρατηρήσει καμία αλλαγή. Το καλοκαίρι, πριν από το γυμνάσιο, πάει για διακοπές μαζί με την οικογένειά της. Εκεί γνωρίζει τον Αντρέα, ένα αγόρι στην ηλικία της. Τα πράγματα πάνε σχετικά καλά, ώσπου στην παρέα προστίθεται η ξαδέλφη της, η Έλενα. Ε, κάπου εκεί η εφηβεία χτυπά! Και το αποτέλεσμα είναι μια θεότρελη περιπέτεια που δε θα αφήσει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της!

Συγγραφέας: Άντρη Αντωνίου. Εικονογράφηση: Λιάνα Δανεζάκη (Από 9 ετών)



Η ανυπόμονη Εύη:
Η μικρή Εύη είναι βιαστική: θέλει να φάει ΤΩΡΑ το παγωτό της, θέλει να πάει πρωί πρωί στην παιδική χαρά, θέλει να ανοίξει το δώρο των γενεθλίων της ΠΡΙΝ από τα γενέθλιά της. Και στο νηπιαγωγείο θέλει να παίξει ΤΩΡΑ το παιχνίδι που προτιμάει! Αφού όμως φάει... παγωτόσουπα και παίξει μόνη της στην παιδική χαρά, η Εύη θα μάθει μια σπουδαία καινούρια λέξη: την ΥΠΟΜΟΝΗ.

Συγγραφέας: Ελένη Δασκαλάκη. Εικονογράφηση: Μάρω Αλεξάνδρου (Από 5 ετών)

Το χρυσό μολύβι: Η Νεκταρία εύχεται να γνωρίσει τη νεράιδα Αλθέηα και να ζήσει μαζί της ένα ονειρεμένο ταξίδι. Η ευχή της πραγματοποιείται κι έτσι οι δυο τους, πάνω σε ένα χρυσό μολύβι, ταξιδεύουν σε μια χώρα που δεν υπάρχει στον χάρτη. Γνωρίζουν φανταστικά πλάσματα, όπως ο Γκλον Παπγιόν, και τα βοηθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους. Η Νεκταρία διαπιστώνει την τεράστια δύναμη που κρύβεται μέσα της και συνειδητοποιεί πόσο πολύ αξίζει να μάχεται κανείς για τη ζωή του, παρά τα μεγάλα ή μικρά εμπόδια. Άλλωστε, όπως έλεγε και ο Γκλον Παπγιόν: «Όταν δεν μπορείς να αποφύγεις την καταιγίδα, μάθε να χορεύεις στη βροχή». Ένα από τα πιο ωραία παραμύθια του Γιώργου Δ. Λεμπέση, γραμμένο για το Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος και για όλα εκείνα τα παιδιά που χρειάζονται την αγάπη μας.
Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης. Εικονογράφηση: Όλγα Σεϊτανίδου (Από 7 ετών)

Info: Τα παζλ και τα βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης