O πιο μουσικός τρόπος να πεις παραμύθι!

O πιο μουσικός τρόπος να πεις παραμύθι!

Η Μουσικοθεατρική Ομάδα ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ, μία παρέα από τρομπέτες, μουσικούς & ηθοποιούς αξιοποιεί κλασικούς συγγραφείς για ν’ ανακαλύψει μια νέα αλήθεια για τα παραμύθια και την παρουσιάζει… όπου υπάρχουν παιδιά!

O πιο μουσικός τρόπος να πεις παραμύθι!
- "Ο Παράξενος Μουσικός" Αδ. Γκριμ- 6ος χρόνος

Η πρώτη δουλειά της ομάδας ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ στηρίζεται σε μια μικρή και ιδιαίτερη ιστορία των Αδελφών Γκριμ, το «Ένας Παράξενος Μουσικός»: “ "Υφάναμε" απ’ την αρχή την ιστορία, αξιοποιώντας το μουσικο-θεατρικό παιχνίδι δίνοντας έμφαση στη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών. Ο Παράξενος Μουσικός εμφανίζεται στο Δάσος των Παιδιών και προσπαθεί να ξεγελάσει τα ζωάκια που συναντάει στο δρόμο του...! Δεν υπολογίζει όμως ότι η Νεράιδα της Μουσικής & τα παιδιά... θα του χαλάσουν τα σχέδια! Η ενεργή συμμετοχή των παιδιών βοήθησε πολύ ουσιαστικά στο να φέρουμε σε επαφή μικρές ηλικιακά ομάδες με τον ήχο των χάλκινων πνευστών . Τα παιδιά «παρεμβαίνουν» στο παραμύθι δημιουργώντας και εξελίσσοντας την ιστορία του. Στο τέλος της παράστασης διασκεδάζουμε παίζοντας γνωστά τραγούδια μαζί με τα παιδιά ανάλογα με την περίοδο παρουσίασης-χριστουγεννιάτικα, αποκριάτικα κλπ”, λένε οι υπεύθυνοι. 

- "Οι Μουσικοί της Βρέμης & η Τόλμη των Παραμυθιών" Αδ. Γκριμ – 2ος χρόνος

Συνεχίζοντας την περιπλάνησή τους στα παραμυθένια μονοπάτια των αδελφών Γκριμ, τα μέλη της ομάδας ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΙ διασκεύασαν το εξαιρετικό έργο «Οι Μουσικοί Της Βρέμης» χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά δικές τους μουσικές και τραγούδια, εμπνευσμένα απ’ την πλοκή αυτού του θαυμάσιου παραμυθιού! Οι τρομπέτες τους έχουν για συντροφιά τους μια κούκλα που ακούει στ’ όνομα Τόλμη! Μια κούκλα που ζωντανεύει μόνο στα όνειρα των παιδιών...! Το δωμάτιο ενός παιδιού γίνεται χώρος δράσης του παραμυθιού, τα παιχνίδια μετατρέπονται σε ήρωες της ιστορίας, το κουτί με τα παιχνίδια γίνεται αερόστατο… και το ταξίδι για την Βρέμη ξεκινάει!!! Τέσσερις Μουσικοταξιδευτές επί σκηνής, 7 Υπέροχες Κούκλες που φιλοτέχνησε ειδικά για την παράσταση το ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ & 11 Μουσικά κομμάτια & τραγούδια με χάλκινα πνευστά «ξυπνάνε» μέσα στ’ όνειρο το παραμύθι, όχι όπως το ξέρoουμε… αλλά όπως το θέλουμε! Στο τέλος της παράστασης η ομάδα διασκεδάζει παίζοντας γνωστά τραγούδια μαζί με τα παιδιά ανάλογα με την περίοδο παρουσίασης-χριστουγεννιάτικα, αποκριάτικα κλπ. 

- "Ο Παπουτσής & οι Καλικάντζαροι" Αδ.Γκριμ- Χριστουγεννιάτικο

Κλείσιμο
«Ακροπατώντας» στα χνάρια των Αδελφών Γκριμ, η ομάδα ΤΡΟΜΠΕΤΙΝΟ διασκεύασε για 3η φορά την ιστορία τους και την παρουσιάζει με σκανταλιάρικη διάθεση σ’ όποιο χώρο υπάρχουν παιδιά… και γλυκά…! Οι καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στην ζωή του παπουτσή όχι για να σκανταλέψουν αλλά για να τον βοηθήσουν…! Η ιστορία τους ξετυλίγεται μέσα από το ίδιο το στόμα των καλικαντζάρων!… Μαζί ακούγονται όλα τα γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια των παιδικών μας χρόνων αλλά και καινούριες «σκανταλιάρικες» μελωδίες!!! Καλικάντζαροι Τρομπέτες και Πανέξυπνα Παιδιά… ξετυλίγουν ζωντανά… μια ιστορία απ’ τα χρόνια τα παλιά! Η αλληλεγγύη και η στήριξη σε δύσκολους καιρούς είναι ο τρόπος που δίνει δύναμη σ’ όλα τα πλάσματα αυτού του κόσμου να κρατήσουν το «δέντρο της γης» στολισμένο και γερό…!

- " Το Σύννεφο της Ανατολής" Ν. Χικμέτ

Η καινούρια τους δουλειά...έρχεται από τα βάθη της Ανατολής. Διασκευάζοντας το παραμύθι "Το Ερωτευμένο Σύννεφο" του εξαιρετικού Τούρκου ποιητή Ν.Χικμέτ, γεννήθηκε το Σύννεφο της Ανατολής! Ένα σύννεφο που κουβαλάει μαζί του την ιστορία όλης της γης! Και τι θαρρείτε είναι η γη παιδιά; Ασπρόμαυρη μόνο ζωγραφιά; Ενός ανθρώπου μόνο η φωνή; Ή κάτι που δεν μπορεί να αλλαχτεί; Αλλάζει η ζωή και προχωρά… κάθε της στιγμή μπορεί να πάρει χρώμα και πνοή....μα τα παιδιά κρατούν τον Κόσμο ζωντανό… παίρνουν πινέλα, χρώματα και φως και όλα μετά μας φαίνονται αλλιώς! Χρώμα λοιπόν και μουσική να φτιάξουμε τον Κόσμο απ’ την αρχή! 

Info: Οι παραστάσεις παρουσιάζονται σε σχολεία, συλλόγους, εταιρίες…
ή όπου υπάρχουν παιδιά!!! Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2104534759, 6972135315 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Θεατρικές Διασκευές: Γιώργος Καλτσούνης-Αλεξία Γαβρίλη
Σκηνικά: Βαγγελιώ Νικολάου-Άννα Λουκίδη Ανδρέου-Κυριακή Καλαθά
Μουσική: Γιώργος Καλτσούνης
 Στίχοι: Γιώργος Καλτσούνης – Αλεξία Γαβρίλη
Κινησιολογική επιμέλεια: Πηνελόπη Μουσγά
Κατασκευή Κούκλας: ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Κατασκευή Μάσκας: Μαρίνα Ρούσσου
Μουσικοί: Τάσος Βιτσεντζάτος, Γιώργος Καλτσούνης, 
Άγγελος Τζαμαρίας, Μιχάλης Μιχαηλίδης
Ηθοποιοί: Αλεξία Γαβρίλη, Ήρα Ρώκου, Ειρήνη Κουμπαρούλη


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης