Δείτε φωτό: Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο!

Δείτε φωτό: Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο!

Οι εικόνες δείχνουν το μωρό κουλουριασμένο μέσα στον σάκο ο οποίος βγήκε άθικτος με καισαρική από τους γιατρούς 

Δείτε φωτό: Μωρό γεννήθηκε μέσα στον αμνιακό σάκο!
Τα χέρια και τα πόδια του είναι εμφανώς ορατά, αλλά ο μικρός Silas Philips δεν έχει καμία διάθεση να βγει στον έξω κόσμο. Η γέννηση του μωρού μέσα στον αμνιακό σάκο χαρακτηρίστηκε από τους γιατρούς ιατρικό θαύμα. 

Ο μικρός Silas γεννήθηκε τρεις μήνες νωρίτερα με καισαρική τομή στο Cedars-Sinai Medical Center της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Οι εικόνες δείχνουν το μωρό κουλουριασμένο μέσα στον σάκο ο οποίος βγήκε άθικτος από τους γιατρούς. Σύμφωνα με τους γιατρούς το μωρό πριν σπάσει ο σάκο έπαιρνε κανονικά οξυγόνο από τον πλακούντα. 

Ο αμνιακός σάκος είναι σαν μια τσάντα μέσα στην οποία το μωρό αναπτύσσεται και μεγαλώνει. Το υγρό προστατεύει το έμβρυο από τραυματισμούς ενώ παράλληλα το κρατά και σε μια σταθερή θερμοκρασία.

Κλείσιμο


Κανονικά ο σάκος σπάει κατά τη διάρκεια της γέννας, είναι δηλαδή αυτό που λέμε «έσπασαν τα νερά». Κατά τη διάρκεια της καισαρικής ο γιατρός σπάει τον σάκο και ελευθερώνει το μωρό. Οι γιατροί λένε ότι η πιθανότητα να μην σπάσει ο σάκος είναι εξαιρετικά σπάνια. «Η γέννηση του μικρού Silas μέσα στον σάκο είναι κάτι που δεν ξεχάσω ποτέ», είπε ο Dr William Binder και συνέχισε: «Ακόμα και αν ακουστεί κλισέ αυτό που θα πω ήταν κάτι το ανεπανάληπτο και μοναδικό. Ενιωσα τέτοιο δέος που για κάποια δευτερόλεπτα μου είχε κοπεί η ανάσα».



Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. H Jessica Alba είχε αποκαλύψει πως η κόρη της Heaven γεννήθηκε το 2011 μέσα στον αμνιακό σάκο. «Οι γιατροί δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Μάλιστα ο γιατρός φώναζε εκστασιασμένος μια νοσοκόμα: ''Αυτό πρέπει να το δεις''. Η εμπειρία ήταν μοναδική. Σαν θαύμα. Ετσι το είδαμε και εμείς και δώσαμε στην κόρη μας το όνομα Heaven», είπε η ηθοποιός.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης