ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Oι παγίδες που κρύβει το Πάσχα για τα παιδιά

Oι παγίδες που κρύβει το Πάσχα για τα παιδιά

Έξυπνα «μυστικά» και συμβουλές για τους γονείς

Oι παγίδες που κρύβει το Πάσχα για τα παιδιά
Το Πάσχα βρίσκεται προ των πυλών και τα παιδιά έχουν άπλετο ελεύθερo χρόνο για να παίξουν ελεύθερα. Οι ειδικοί, ωστόσο, εφιστούν την προσοχή αφού τα παιδιά περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, όπου συμβαίνουν πολλά παιδικά ατυχήματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» μοιράζεται έξυπνα «μυστικά» και συμβουλές για τους γονείς, με στόχο να αποφύγουν τις κακοτοπιές.

1. Τοποθετούμε στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας αυτοκόλλητα στο ύψος των παιδιών μας, ώστε να τις βλέπουν καλύτερα και να αποφεύγονται οι τραυματισμοί από σπασμένα τζάμια, οι οποίοι είναι πάντα σοβαροί έως και θανατηφόροι.

Κλείσιμο
2. Δεν αφήνουμε ποτέ μικρά παιδιά χωρίς επίβλεψη στην κουζίνα, όταν βάφουμε τα αβγά και ετοιμάζουμε πασχαλινές λιχουδιές

3. Προσοχή στις λαμπάδες! Να αποφεύγουμε όσες είναι στολισμένες με εύφλεκτα υλικά και να εξηγήσουμε στα παιδιά πώς πρέπει να τις κρατάνε. Η φλόγα και το λιωμένο κερί μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα.

4. Προσοχή στα βεγγαλικά.

5. Ιδιαίτερη προσοχή στις ψησταριές και στις σούβλες την Κυριακή του Πάσχα! Τα αναμμένα κάρβουνα και τα πυρωμένα σίδερα αποτελούν αιτία σοβαρών εγκαυμάτων.

6. Κρατάμε πάντα τα παιδιά από το χέρι στη μέσα πλευρά του πεζοδρομίου, όταν βγαίνουμε μαζί τους για ψώνια.

7. Να βεβαιωνόμαστε ότι ο τόπος διαμονής μας στις διακοπές είναι ασφαλής για τα παιδιά μας. Οφείλουμε να προσέξουμε ιδιαιτέρως: μπαλκόνια, παράθυρα, σκάλες, τζάκια και πισίνες, και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Εφόσον υπάρχουν στην περιοχή ποτάμια, πηγάδια, στέρνες και άλλα μέρη αποθήκευσης νερού, να εξηγήσουμε την επικινδυνότητά τους στα παιδιά και να τα αποτρέψουμε να παίζουν δίπλα τους.

8. Όταν είμαστε κοντά σε νερό με μικρά παιδιά, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, διότι μπορούν να πνιγούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και σε ελάχιστα εκατοστά νερού.

Διαβάστε περισσότερα στο infokids
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης