Πάσχα με τις πιο όμορφες ιστορίες για τα παιδιά

Πάσχα με τις πιο όμορφες ιστορίες για τα παιδιά

Αυτές τις μέρες χαρίστε στα παιδιά σας τις πιο όμορφες ιστορίες και γίνετε πάλι παιδιά μέσα από τις σελίδες τους...  

Πάσχα με τις πιο όμορφες ιστορίες για τα παιδιά
- Μια κιθάρα και πολλές συγγνώμες:
Μια κιθάρα ήταν η αφορμή για να γνωριστεί ο Κωνσταντίνος με τον Πέτρο. Δυο παιδιά εντελώς διαφορετικά, με κοινή αγάπη όμως τη μουσική. Ο Πέτρος, πάντα λιγομίλητος. Ο Κωνσταντίνος, ένα συνηθισμένο εντεκάχρονο αγόρι. Πότε μάγκας, πότε αστείος, πότε κακός αλλά πάντα μπερδεμένος. Όταν γνωρίζει τη Μαρίνα, όμως, η κατάσταση περιπλέκεται. Μία ιστορία γεμάτη μουσική, παρεξηγήσεις, όνειρα, απογοητεύσεις, καρδιοχτύπια και συγγνώμες.
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπαμπέτα. Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου. Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ (από 11 ετών)

-
Κλείσιμο
Βαρεμαρεστάν:  Ένας συγγραφέας χωρίς έμπνευση ξεμένει σε μια χώρα γεμάτη από βιβλία, τα οποία όμως – περιέργως- οι κάτοικοί της δε διαβάζουν! Αντίθετα, τα χρησιμοποιούν σαν τούβλα για να χτίζουν τα σπίτια τους, προσάναμμα για να ανάβουν το τζάκι τους, βεντάλιες για να δροσίζονται τις ζεστές μέρες, δίσκους για να σερβίρουν τον καφέ τους... Για διάβασμα, ούτε κουβέντα! Κάτι αλλόκοτο συμβαίνει, κάτι που ο συγγραφέας μας θα βάλει στόχο να ανακαλύψει και μαζί να αναζητήσει τη δική του πηγή έμπνευσης. Ένα βιβλίο αφιερωμένο στην ουσία της φιλαναγνωσίας: δηλαδή στο δικαίωμά μας να διαβάζουμε, αλλά και όχι...      
Συγγραφέας: Ιωάννα Μπουλντούμη . Εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου. Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ (από 9 ετών) 

- Οι γονείς μου:
Η μαμά μου... ποτέ δεν έχει πάει για εξερεύνηση μακριά στον Βόρειο Πόλο, αλλά μετακινεί τον τριθέσιο καναπέ άμα χάσω ένα τουβλάκι ή έναν βόλο. Ο μπαμπάς μου... ποτέ δε βρήκε για τη ρύπανση κάποια σπουδαία λύση, αλλά πάει τα σκουπίδια για ανακύκληση όταν ο κάδος μας γεμίσει. Οι γονείς μου... δεν είναι σούπερ ήρωες γενναίοι, φοβεροί και τρομεροί, αλλά είμαι ο δικός τους θησαυρός κι είναι οι δικοί μου θησαυροί.
Συγγραφέας: Ράνια Μπουμπουρή. Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος. Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ (από 9 ετών)

- Η γοργόνα Ελισσώ: Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρουμε και πολλά για τις γοργόνες, όποιο και να' ναι τ' όνομά τους, απ' όπου κι αν μας έρχονται. Ήταν άραγε παιδιά των θεών; 'Επεσαν μήπως από το φεγγάρι; Και είναι αλήθεια πως τα δάκρυά τους γίνονται μαργαριτάρια; Ποιος ξέρει; Υπήρχε, όμως, μια γοργόνα αλλιώτικη από τις άλλες, μοναδική, που γι' αυτή δεν έχει γραφτεί ως τα σήμερα κανένα βιβλίο. Ήταν η γοργόνα Ελισσώ και αυτή είναι η ιστορία της. (Περιέχει cd με αφήγηση από τον συγγραφέα)
Συγγραφέας: Χρήστος Δημόπουλος. Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου. Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

- Στο νησί της Ροδιάς: Υπάρχει ένα νησί που δεν έχει όνομα. Νησί το λένε όλοι, έτσι απλά. Είναι μικρό, αλλά με μια όμορφη ακρογιαλιά. Και στην κορυφή του λόφου βρίσκεται ένα δίπατο λευκό σπίτι. Γύρω του ένας λευκός μαντρότοιχος και πολλές ροδιές. Μέσα στο σπίτι μένουν... τα Σποράκια της Ροδιάς. Ποια είναι αυτά τα Σποράκια; Ποια ήταν η γυναίκα που την φωνάζανε Ροδιά; Ο μικρός Μάνος μαζί με τον παππού του, τον μεγάλο Μάνο, θα ανακαλύψουν μια ιστορία που ξεκινά από τα παλιά και φτάνει μέχρι τις μέρες μας, και θα ζήσουν έναν αξέχαστο μήνα δίπλα σε ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στο να προσφέρουν την αγάπη.  
Συγγραφέας: Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά. Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

- Η Αλίκη στη χώρα των μαρμάρων: Τότε ήρθαν και κάθισαν στο κρεβάτι της ο γάτος, παρέα με τον Βλαντιμίρ, τον μπλε γάτο της κυρίας Όλγας, ο Μεγάλος Άσπρος Κούνελος και ο Λαπίθης με το κεφάλι του στους ώμους. Ένας ψίθυρος έφτασε στ' αυτιά της, κι ύστερα ακούστηκε ξεκάθαρη μια γλυκιά φωνή. Ήτανε η άλλη Αλίκη, από τη Χώρα των Θαυμάτων. Στεκόταν στο κάτω μέρος του κρεβατιού, με το δικό της το βιβλίο ανοιχτό, και διάβαζε: Αλίκη, πάρε μια ιστορία παιδική και μ' απαλό χεράκι ασ' την εκεί που δένουν των παιδιών τα όνειρα, στο μυστικό της μνήμης δεματάκι.  

Συγγραφέας: Άλκη Ζέη, Εικονογράφηση: Σοφία Ζαραμπούκα, Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, (από 6 ετών)  

- Οι Πειρατίνες – Οι ιππόκαμποι στον Όρμο της Αχηβάδας: Η Μαρίνα, η Πελαγία και η Ωκεανία είναι οι Πειρατίνες του καραβιού Φουρό, που ζουν στην Κοραλλένια Λιμνοθάλασσα, περιτριγυρισμένες από απέραντες μαγικές θάλασσες και μυστικά μέρη που κρύβουν ένα σωρό μυστικά. Πλησιάζει η εποχή των ετήσιων Αγώνων Ιππασίας και η Μαρίνα είναι ενθουσιασμένη που θα πάρει μέρος. Όταν όμως ένα τεράστιο κοπάδι από μέδουσες εμφανίζεται στα νερά της Κοραλλένιας Λιμνοθάλασσας, όλα δείχνουν ότι οι αγώνες θα πρέπει να ματαιωθούν. Θα μπορέσουν οι Πειρατίνες του Φουρό να ανακαλύψουν από που ήρθαν οι μέδουσες και να σώσουν τους Ιππόκαμπους του Όρμου της Αχηβάδας;
Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (από 7 ετών)

- Πώς να μάθεις τους γονείς σου ν' αγαπούν τα βιβλία: Ένα βιβλίο πρωτότυπο και γεμάτο ιδέες, που θα βοηθήσουν τους νεαρούς αναγνώστες να πείσουν τους μεγαλύτερους ότι η ανάγνωση κάνει καλό κι ότι μέσα από τις σελίδες των βιβλίων πετάγονται καμιά φορά σπίθες (ή και πυροτεχνήματα!) για να διασκεδάζουν μικροί και μεγάλοι. 
Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (από 4 ετών)

- Παραμύθια των γιατί: Υπέροχες ιστορίες γεμάτες χιούμορ και ποίηση που δίνουν απαντήσεις σε όλα τα “γιατί” των μικρών παιδιών. Γιατί οι καμηλοπαρδάλεις είναι τόσο ψηλές; Γιατί οι λύκοι έχουν τόσο μεγάλα δόντια; Γιατί οι σκύλοι δεν αγαπούν τις γάτες; Γιατί οι ελέφαντες αγαπούν τόσο πολύ τις προβοσκίδες τους; 
Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (από 3 ετών)

- Ο μικρός φιλόσοφος-Μα είμαι πια μεγάλος!: Ο Πίκολο δεν καταλαβαίνει: είναι μικρός για να παίζει έξω μόνος του αλλά μεγάλος για να στρώνει το τραπέζι. Τί σημαίνει “είμαι μεγάλος”; Όταν είμαστε μεγάλοι, μπορούμε ακόμη να διασκεδάζουμε; Αν κάνουμε “σαν μεγάλοι”, σημαίνει πως είμαστε κιόλας; Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει “το φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο”, με οδηγίες για τους γονείς καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.
Συγγραφέας: Μισέλ Πικμάλ, Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, (από 4 ετών)  

- Ο μικρός φιλόσοφος- Άου, πονάω!: Ο Πίκολο ξυπνάει με κλάματα. Του πονάει πολύ ένα δόντι. Η μαμά τον παρηγορεί και του εξηγεί πως αύριο θα πάνε στον οδοντίατρο. Ο Πίκολο, όμως, δε θέλει ούτε να πονάει ούτε και να πάει στον οδοντίατρο. Τί να κάνει; Κι έπειτα, ρωτάει, γιατί να πονάμε; Θα έπρεπε να απαγορεύεται! Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει “το φιλοσοφικό εργαστήρι του Πίκολο”, με οδηγίες για τους γονείς καθώς και συμβουλές και παιχνίδια για τους μικρούς αναγνώστες.
Συγγραφέας: Μισέλ Πικμάλ, Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, (από 4 ετών)  

- Η Στιγμούλα: Μια φορά κι έναν καιρό μια μικρή σταγόνα, η Στιγμούλα, ζούσε με τις αδερφές της σε ένα όμορφο δάσος. Η μέρα της ήταν τόσο μικρή που κρατούσε μόλις μία στιγμή! Ξυπνώντας ένα πρωί η Στιγμούλα δεν είδε πουθενά τις αδερφές της. Μάζεψε όλο της το θάρρος και αποφάσισε να ψάξει να τις βρει. Κάπως έτσι μπήκε σε μεγάαααλους μπελάδες...  Ένα παραμύθι για τη μοναδικότητα του καθενός μας και την αξία του ταξιδιού στην ανακάλυψη του εαυτού μας. 

Κείμενο και Εικονογράφηση: Μαρίνα Γιώτη, Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ. 

- Νουμεράλια: Ένα υπέροχο βιβλίο που παρουσιάζει τους αριθμούς 0 έως 10 μ' ευφάνταστο τρόπο με τις εικόνες της αργεντινής εικονογράφου και συγγραφέως Isol να σφύζουν από ενέργεια και εκρηκτικά συναισθήματα!
Εκδόσεις: Μάρτης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης