Οι μαθητές της Καβάλας απέκτησαν τη δική τους πύλη ηλεκτρονικής δημοκρατίας

Οι μαθητές της Καβάλας απέκτησαν τη δική τους πύλη ηλεκτρονικής δημοκρατίας

Ο Δήμος Καβάλας σε μια προσπάθεια να κάνει άνοιγμα στη μαθητική νεολαία της περιοχής  εγκαινιάζει ένα καινοτόμο σύστημα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για την εκλογή των Μαθητικών Συμβουλίων, όπως και τη διεξαγωγή ψηφοφοριών για σειρά άλλων σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τους μαθητές.

Μισό εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν άνεργοι στη Βρετανία
Οι μαθητές της Καβάλας απέκτησαν τη δική τους πύλη ηλεκτρονικής δημοκρατίας
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η επαφή των μαθητών με την εφαρμοσμένη χρήση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην υπηρεσία των δημοκρατικών θεσμών, σε συνδυασμό με την εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες.

Σταδιακά, η πλατφόρμα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας θα επεκταθεί και σε άλλους κοινωνικούς χώρους, πέραν των σχολείων, για να υποστηρίξει τη μαζική διατύπωση γνώμης και τη συμμετοχή των πολιτών στο δημόσιο διάλογο. Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος στηρίζει στην πράξη τις καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες νέων επιστημόνων, όπως είναι αυτή του φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δημήτρη Τερζόπουλου, ο οποίος ανέπτυξε τη συγκεκριμένη εφαρμογή και παραχώρησε δωρεάν στο Δήμο Καλλιθέας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης