Frank De Mulder: Ωδή στη θηλυκότητα

Frank De Mulder: Ωδή στη θηλυκότητα

Για τον διάσημο Βέλγο φωτογράφο δεν υπάρχουν συμπτώσεις ή συμπαντικές συνωμοσίες πίσω από τις σαγηνευτικές εικόνες που απαθανατίζει - Υπάρχει μόνο σκληρή δουλειά και αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα στο νέο του λεύκωμα με τίτλο “Tribute”

Frank De Mulder: Ωδή στη θηλυκότητα
«Η επικοινωνία, η χημεία μεταξύ ενός μοντέλου και του φωτογράφου είναι και θα παραμείνει για πάντα κάτι μαγικό. Ενθουσιάζομαι κάθε φορά που αντιλαμβάνομαι τη δέσμευση ενός μοντέλου να δημιουργήσει ένα έργο τέχνης, δίνοντας το είναι του και φυσικά δείχνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο φωτογράφο. Μόνο τότε μπορούμε να φτάσουμε σε ένα αληθινά ποιοτικό αποτέλεσμα», έχει δηλώσει μεταξύ άλλων ο έμπειρος φωτογράφος Frank De Mulder. Και φαίνεται πως έχει συναναστραφεί αρκετά μοντέλα που του έδωσαν εν λευκώ τη συγκατάθεσή τους για να δημιουργήσει στη σπουδαία, πολύχρονη και εντυπωσιακή σε πλήθος εικόνων καριέρα του. 

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτεται στις 256 σελίδες του νέου, πέμπτου κατά σειρά λευκώματός του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις TeNeues, με τίτλο “Tribute”. 125 φωτογραφίες συνολικά – 60 έγχρωμες και 65 ασπρόμαυρες – αποτίνουν φόρο τιμής στη γυναίκα, στη θηλυκότητα, στη σαγήνη του γυναικείου σώματος, χωρίς να προσβάλλουν, να εκθέτουν ή να χρησιμοποιούν τη γυναίκα ως ευπώλητο προϊόν ταχείας κατανάλωσης. Ο De Mulder έχει περάσει μια ζωή κυνηγώντας την τέλεια ομορφιά, καταγράφοντας με τον φακό του στιγμές και εικόνες που νικούν το εφήμερο της δουλειάς του στη διαφήμιση και τα περιοδικά και φλερτάρουν με την τέχνη -γιατί όχι και με την αιωνιότητα. Κομψές, όμορφες, θελκτικές καθεμιά με τον δικό της μοναδικό τρόπο, οι γυναίκες του De Mulder μοιάζουν να κατακτούν την απόλυτη ελευθερία στα κάδρα του. Είναι ερωτικές και αιθέριες, κομψές, μα και πλανευτικές. 







Ο γεννημένος στη Γάνδη φωτογράφος ξεκίνησε να φωτογραφίζει με λαιμαργία στα 12 χρόνια του με μια μηχανή του πρόσφερε ως δώρο ο πατέρας του. Στα 19 του ξόδεψε όλες τις οικονομίες του για να αγοράσει επαγγελματικό εξοπλισμό. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του και εργάστηκε για αρκετά χρόνια αρχικά ως εικονολήπτης και κατόπιν ως διευθυντής φωτογραφίας σε ταινίες μικρού μήκους και διαφημιστικά, αποφάσισε πως το πεπρωμένο του δεν ήταν άλλο από τη φωτογραφία. Οι δουλειές του σε περιοδικά όπως το Playboy, το FHM, το Maxim και το GQ αλλά και η χρήση των εικόνων του σε μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες επιβεβαιώνουν πως η εκλογή του ήταν σοφή. 

Βέβαια ο ίδιος ακόμα και σήμερα επιμένει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Γι’ αυτό και με περίσσια μετριοφροσύνη επισημαίνει ότι δεν είναι όλες οι φωτογραφίες του το ίδιο ωραίες. Τουλάχιστον σύμφωνα με τη δική του εκλεκτική και φιλοπερίεργη ματιά. Όσο για το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που έχει δεχτεί στην καριέρα του; Αυτό, όπως θυμάται, δεν προήλθε από την αρμάδα των γυναικών που έχει φωτογραφίσει κατά καιρούς, αλλά από τη μητέρα ενός μοντέλου. Όταν η κόρη της της αποκάλυψε πως είχε ποζάρει γυμνή στον φακό του Βέλγου, εκείνη αντί να την επιπλήξει, όπως φοβόταν, την επαίνεσε που επέλεξε έναν φωτογράφο με διεισδυτική ματιά, εμμονή στην αισθητική και άνευ όρων αγάπη και θαυμασμό στη γυναίκα σαν τον De Mulder.







Info: Το λεύκωμα “Tribute” του Frank De Mulder κυκλοφορεί από τις εκδόσεις TeNeues, όπως και τα τέσσερα προηγούμενα βιβλία του “Senses”, “Pure”, “Glorious” και “Heaven”. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης