Γιαούρτι: Με τι να το συνδυάσεις για τη σωστή διατροφή σου

Γιαούρτι: Με τι να το συνδυάσεις για τη σωστή διατροφή σου

Αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου, ενώ περιέχει και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Α και D

Γιαούρτι: Με τι να το συνδυάσεις για τη σωστή διατροφή σου
Όλοι υποκλίνονται στη νοστιμιά του και το εκθειάζουν για τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που περιέχει. Όχι άδικα, αφού αποτελεί πλούσια πηγή πρωτεϊνών, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου, ενώ περιέχει και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Α και D.

Το καλό με το γιαούρτι είναι ότι μπορείς να το απολαύσεις με χίλιους δυο τρόπους όλες τις στιγμές της ημέρας χωρίς τύψεις. Με φρούτα και δημητριακά είναι ένα σούπερ πρωινό. Με λίγη βρώμη, αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς και μέλι έχουμε ένα πολύ χορταστικό σνακ κατάλληλο για το γραφείο, αλλά και ένα ελαφρύ βραδινό. Του αρκούν 2 κουταλιές από το αγαπημένο μας γλυκό του κουταλιού για να γίνει ένα υπέροχο επιδόρπιο. Του πάει πολύ η κανέλα και το μέλι, μπαίνει με μεγάλη επιτυχία σε γλυκά, όπως κρέμες, μους και κέικ, ενώ με γιαούρτι φτιάχνουμε δροσερά ντιπ που συνοδεύουν ψητό κρέας αλλά και τα αγαπημένα μας ντολμαδάκια. Δίνει ωραία γεύση στο ρύζι, γίνεται dressing για σαλάτες και βέβαια ας μην ξεχνάμε το δημοφιλές και πολυαγαπημένο τζατζίκι. Οι χρήσεις του γιαουρτιού είναι τόσες πολλές που δεν υπάρχει σπίτι που να μην το έχει στο ψυγείο του. Ποιο να διαλέξεις όμως από το ράφι του σούπερ μάρκετ;

Εμείς επιλέξαμε το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ, το οποίο παρασκευάζεται εδώ και χρόνια με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο: με 100% φρέσκο ελληνικό, παστεριωμένο γάλα. Γιατί το προτιμάμε; Μα γιατί φτιάχνεται την ίδια μέρα που το γάλα συλλέγεται, με την προσθήκη μόνο καλλιέργειας γιαούρτης, χωρίς την προσθήκη συντηρητικών. Με ελαφριά γεύση και υψηλή θρεπτική αξία, το γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ είναι μια ιδανική τροφή για όλη την οικογένεια, αλλά και για όλες τις ώρες.

Κλείσιμο
Θα βρείτε γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ: αγελάδος πλήρες και 2%, πρόβειο, στραγγιστό πλήρες, με χαμηλά λιπαρά 2% και 0%, σε ατομικές και σε οικονομικές πολυσυσκευασίες. Γιατί η γεύση του καλού είναι μία και έχει όνομα: ΔΩΔΩΝΗ.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης