Ναι ή όχι στα κλιματιστικά; - Τι είναι το ψυκτικό R32

Ναι ή όχι στα κλιματιστικά; - Τι είναι το ψυκτικό R32

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να το χρησιμοποιείς με ασφάλεια

Ναι ή όχι στα κλιματιστικά; - Τι είναι το ψυκτικό R32
Όλο και περισσότερος λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για τα ψυκτικά ρευστά και τα κλιματιστικά μηχανήματα που πλέον αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή μας.

Κάποτε η χρήση τους θεωρούνταν πολυτέλεια που μπορούσαν να απολαύσουν μόνο οι προνομιούχοι. Σήμερα εγκαθίστανται και λειτουργούν σχεδόν παντού. Στα σπίτια, σε επαγγελματικούς χώρους, σε δημόσια και ιδιωτικά συστήματα μεταφορών. Απόρροια αυτής της εξέλιξης είναι οι συνεχείς συζητήσεις για τις επιπτώσεις που επιφέρουν στην υγεία και το περιβάλλον, γι’ αυτό και οι κανονισμοί που απορρέουν από το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ (1987), του Κιότο (1997) και του Παρισιού (2016) γίνονται διαρκώς αυστηρότεροι.

Την ίδια ώρα, η διεθνής αγορά ψάχνει συνεχώς να βρει ψυκτικά ρευστά φιλικότερα προς το περιβάλλον που θα επιφέρουν ακόμα μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Κλείσιμο
Αν και υπάρχουν διάφοροι τύποι ψυκτικών ρευστών, το R-32
είναι ένα νέο ψυκτικό ρευστό που επικεντρώνει σήμερα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σε σύγκριση με τα ψυκτικά ρευστά που χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα αρχικά επικράτησε το R-410A το οποίο διαθέτει τιμή ODP (Δυναμικό Καταστροφής του Όζοντος) 0 έναντι του R-22 που είναι 0,055.

Παρόλα αυτά η τιμή του GWP (Δυναμικό Θέρμανσης του Πλανήτη) για το R-410A παραμένει πολύ υψηλή 2087, παρόμοια με το R22. Το R-32 διαθέτει τιμή GWP κατά ένα τρίτο χαμηλότερη από τα άλλα δύο και το ODP, παραμένει 0.



Αυτή τη στιγμή το R-410A είναι το ψυκτικό ρευστό που χρησιμοποιείται περισσότερο στις ανεπτυγμένες χώρες. Ωστόσο, αν όλα τα κλιματιστικά με R-410A μετατραπούν σε R-32, οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη από HFCs το 2030 θα μειωθούν κατά 19% σε σύγκριση με τη συνεχιζόμενη χρήση του R-410A. Ωστόσο, επειδή η χρήση και διαχείριση του R-32 ήταν εξαιρετικά δύσκολη, η αξιοποίηση και εφαρμογή του δεν ήταν πρακτικά δυνατή μέχρι τώρα.

Το νέο ψυκτικό ρευστό R-32, το οποίο πλέον χρησιμοποιεί η GREE στο μοντέλo της Bora, λόγω της ειδικής σύστασης του είναι ικανό να μεταφέρει αποτελεσματικά την θερμότητα και έως και 10% πιο αποδοτικά με μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με τα υπόλοιπα ψυκτικά ρευστά.
 
10 χρόνια εγγύηση

Η GREE Electric Appliances Inc. κατέχει την πρώτη θέση στην παραγωγή συστημάτων κλιματισμού παγκοσμίως, καθώς ένα στα τρία κλιματιστικά που πωλούνται, κατασκευάζονται από αυτήν. Φιλοσοφία της αποτελεί η τεχνολογική εξέλιξη των προϊόντων με παράλληλη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής. Τα προϊόντα κλιματισμού GREE χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής, η οποία επιτρέπει τη διάρκειά τους στο χρόνο.

Για τους παραπάνω λόγους η Nippon – Δ. Μαυρογέννης Α.Ε. παρέχει 10 χρόνια εγγύηση για όλα τα μέρη της συσκευής στα προϊόντα οικιακού κλιματισμού με το εμπορικό σήμα GREE. Η συγκεκριμένη εγγύηση αφορά τα οικιακά κλιματιστικά U-CROWN, HANSOL, BORA, CHANGE και LOMO.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης