LIVE: Βραζιλία-Ολλανδία 0-3 (τελικό)

LIVE: Βραζιλία-Ολλανδία 0-3 (τελικό)

To σκορ άνοιξε μόλις στο 3΄ ο Φαν Πέρσι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι - Το 2-0 έγραψε ο Μπλιντ με αφύλαχτο σουτ μέσα από την περιοχή στο 16΄ - To τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Βαϊνάλντουμ

LIVE: Βραζιλία-Ολλανδία 0-3 (τελικό)
Με το αριστερό ξεκίνησε και ο μικρός τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τη Βραζιλία. Μόλις στο 3΄ ο Ρόμπι Φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ καθώς στην πρώτη φάση του αγώνα ο Ρόμπεν ανατράπηκε από τον Τιάγκο Σίλβα στα όρια της μεγάλης περιοχής.

Τα ριπλέι πάντως έδειξαν ότι το μαρκάρισμα του αρχηγού της Βραζιλίας είναι εκτός περιοχής αν και ο Ρόμπεν πέφτει μέσα στην περιοχή.

Κλείσιμο





Ο αγώνας μάλιστα αρχίζει να θυμίζει σε πολλά την ήττα-ντροπή από τη Γερμανία στον ημιτελικό του Μουντιάλ καθώς στο 16΄ ο Μπλιντ έγραψε το 2-0 με αφύλαχτο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από διώξιμο του Νταβίντ Λουίζ.



Παρακολουθείστε την αναμέτρηση από το live του sport-fm.gr

Ένας τελικός που δεν είναι καν της παρηγοριάς

Έστω κι αν περιλαμβάνει τη λέξη «τελικός» ο προσδιορισμός «μικρός» δεν αφήνει περιθώρια ενδιαφέροντος για τις Βραζιλία και Ολλανδία που διεκδικούν την τρίτη θέση. Το δήλωσε άλλωστε και ο Λουίς Φαν Χάαλ: «Νομίζω ότι αυτό το παιχνίδι δεν θα έπρεπε ποτέ να διεξαχθεί. Το επαναλαμβάνω εδώ και δέκα χρόνια αυτό, αλλά τελικά θα πρέπει να παίξουμε. Δεν θα έπρεπε να διεξάγεται αναμέτρηση για την τρίτη ή την τέταρτη θέση. Εάν υπάρχει ένα τρόπαιο, αυτό είναι η κατάκτηση του Μουντιάλ». Με λίγα λόγια ο τεχνικός των οράνιε αποκάλυψε πόση σημασία θα δώσει στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Η έλλειψη ενδιαφέροντος όμως μπορεί να μην ισχύει απόλυτα για τη διοργανώτρια. 

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι τις τελευταίες ημέρες προσπαθεί να βρει τρόπους ώστε να αναπτερώσει το ηθικό των παικτών και να ανακαλύψει κάποιο κίνητρο σε έναν αγώνα όπου τίποτα δεν κρίνεται, εκτός ίσως από τη θέση του στον πάγκο της Σελεσάο. Ο 65χρονος τεχνικός έχει κλείσει τα αυτιά του στις απαιτήσεις φιλάθλων και βετεράνων να παραιτηθεί τονίζοντας ότι από ένα και μόνο παιχνίδι, έστω κι αν αυτό ήταν το ταπεινωτικό 7-1 από τη Γερμανία, δεν μπορεί να κριθεί μια καλή πορεία. Το βέβαιο πάντως είναι ότι σε περίπτωση νέας ήττας απόψε απέναντι στους Ολλανδούς η οργή κατά του Σκολάρι θα χτυπήσει και πάλι κόκκινο.

Όπως και να έχει ο Σκολάρι θα έχει συνάντηση τις επόμενες ημέρες με την ηγεσία της Βραζιλιανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να συζητήσουν το μέλλον του. 

Στην προσπάθεια ανασύνταξης επιστρατεύτηκε και ο Νεϊμάρ, ο οποίος όχι μόνο επισκέφτηκε την Πέμπτη τους συμπαίκτες του στο προπονητικό κέντρο όπυ βρίσκονται για να τους ανεβάσει το ηθικό αλλά βρίσκεται και στο γήπεδο για τον αγώνα.



Όσον αφορά τις 11αδες ο Φαν Χάαλ αν και σχεδίαζε να παρατάξει την ίδια 11αδα με αυτή που χρησιμοποίησε στους περισσότερους αγώνες του Μουντιάλ, λίγο πριν τη σέντρα υποχρεώθηκε σε αλλαγή σχεδίων λόγω τραυματισμού του Σνάιντερ στο ζέσταμα. Τη θέση του νο10 της Ολλανδίας πήρε ο Ντε Γκουζμάν.

Από την πλευρά του ο Σκολάρι, ίσως σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των Βραζιλιάνων εναντίον του, δεν ξεκινά για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση τον Φρεντ στην κορυφή της επίθεσης. Σε σχέση με τον αγώνα με τη Γερμανία θέση στην 11αδα έχει και ο Γουίλιαν στη θέση του Μπερνάρ.




Η προϊστορία

Αυτή θα είναι η 12η φορά που Βραζιλία και Ολλανδία αναμετρώνται και η παράδοση είναι ακριβώς μοιρασμένη (3-5-3). Από αυτά τα ματς τα τέσσερα ήταν για το Μουντιάλ και το ρεκόρ είναι 2-1-1 υπέρ της Ολλανδίας. Πιο πρόσφατη νίκη της Ολλανδίας ήταν το 2010 στα προημιτελικά (2-1) και πιο πρόσφατη της Βραζιλίας το 1994. Στη μοναδική τους ισοπαλία το 1998, προκρίθηκε στα πέναλτι η Βραζιλία.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Αλγερινός Τζαμέλ Χαϊμουντί. Ο 43χρονος θα γίνει ο πρώτος ρέφερι που από τη Μαύρη Ήπειρο που θα "σφυρίξει" σε αγώνα που θα κρίνει την τρίτη θέση ενός Μουντιάλ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης