Εθνική Ελλάδας: Ηρωική ισοπαλία κρατά ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης

Εθνική Ελλάδας: Ηρωική ισοπαλία κρατά ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης

Παρά το γεγονός ότι έπαιζε με 10 παίχτες για 52 ολόκληρα λεπτά η ομάδα του Σάντος κράτησε το 0-0 κόντρα στην Ιαπωνία - Τραυματίστηκε ο Μήτρογλου και αντικαταστάθηκε - Πρόβλημα και με τον Μανωλά - Απών από τον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού ο Κατσουράνης

Εθνική Ελλάδας: Ηρωική ισοπαλία κρατά ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης
Ζωντανό διατήρησε η Εθνική Ελλάδας το όνειρο για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ της Βραζιλίας μετά τη «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Ιαπωνία.

Βγάζοντας ψυχή οι παίχτες του Φερνάντο Σάντος διαχειρίστηκαν υποδειγματικά όλες τις αναποδιές και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, κράτησαν το μηδέν στην άμυνα (σ.σ. για πρώτη φορά σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου), δημιούργησαν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να τους είχαν εξασφαλίσει κάτι καλύτερο και πλέον ετοιμάζονται για τον τελικό των τελικών κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού.

Από αυτόν τον αγώνα σίγουρα απών θα είναι ο Κώστας Κατσουράνης μετά την αποβολή του με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 38΄ ενώ ανησυχία υπάρχει για τον Κώστα Μητρογλου που αποχώρησε τραυματίας στο 34΄ και τον Κώστα Μανωλά που τελείωσε το παιχνίδι με ενοχλήσεις.

Κλείσιμο
Το ματς

Με τους Ιάπωνες στη σέντρα ξεκίνησε στη 1 τα ξημερώματα ο πρόωρος «τελικός» για την Εθνική Ελλάδας που θέλει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς κόντρα στην Ιαπωνία, για να ελπίζει στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πρώτη ευκαιρία για την Ελλάδα το σουτ του Παναγιώτη Κονέ στο 10΄ με σουτ έξω από την περιοχή. Για τους Ιάπωνες απάντησε με ένα ζευγάρι σουτ στο 19΄ και το 21΄ ο Οσάκο χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδαίτερα τον Καρνέζη. Και η επόμενη φάση ανήκε στους Ιάπωνες με τον Χόντα να υποχρεώνει σε διπλή επέμβαση τον Καρνέζη μετά από εκτέλεση φάουλ στο 29΄.



Στο 34΄ ο Φερνάντο Σάντος υποχρεώθηκε σε αναδιοργάνωση των σχεδίων του λόγω της αναγκαστικής αλλαγής του Μήτρογλου που έδειξε να υποφέρει με τον Φάνη Γκέκα.



Δεν πέρασαν, όμως, τέσσερα λεπτά και ο Πορτογάλος τεχνικός απέκτησε άλλον ένα πονοκέφαλο καθώς ο Κώστας Κατσουράνης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 38ο λεπτό.



Δύο λεπτά αργότερα ο Τοροσίδης υποχρέωσε τον Ιάπωνα τερματοφύλακα σε εντυπωσιακή εκτίναξη για να διώξει σε κόρνερ το σουτ του έξω από την περιοχή. Ακολούθησε η αλλαγή του Φετφατζίδη με τον Καραγκούνη καθώς τα δεδομένα άλλαξαν μετά την αποβολή του Κατσουράνη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την έμπνευση του Γιώργου Σαμαρά να προσπαθήσει να κρεμάσει τον Ιάπωνα τερματοφύλακα από τη σέντρα χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Η Εθνική μας απείλησε εκ νέου στο 60΄ αλλά ο Καβασίμα είπε «όχι» στον Γκέκα στην κεφαλιά του τελευταίου στην κάτω δεξιά γωνία του τέρματος της Ιαπωνίας.



Η Ιαπωνία απείλησε ξανά στο 68΄ με τον Οκούμπο ο οποίος σχεδόν προ κενής εστίας κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ από πλάγια θέση.



Ακολούθησε δεύτερη σημαντική ευκαιρία για τους «σαμουράι» μετά από λάθος του Παπασταθόπουλου. Επόμενη μεγάλη φάση πάλι για τους Ιάπωνες στο 90΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ που βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα τον εκ των κορυφαίων της Εθνικής Ορέστη Καρνέζη.



Το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα του ομίλου, ανάμεσα στην Κολομβία και την Ακτή Ελεφαντοστού (2-1 για τους Λατινοαμερικανούς), δεν αλλάζει ουσιαστικά κάτι για τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος, που θα πρέπει να παίξουν μόνο για τη νίκη, ώστε να πάνε στην τελευταία αγωνιστική σε «τελικό» πρόκρισης κόντρα στους Ιβοριανούς, που μετρούν τρεις βαθμούς από τη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στην Ιαπωνία.



Η ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία έχει φέρει σε δεινή θέση τη «γαλανόλευκη», αλλά το ίδιο ισχύει και για τους Ιάπωνες που έχασαν (με ανατροπή μάλιστα) από την Ακτή Ελεφαντοστού και ξέρουν πως παίζουν και αυτοί το τελευταίο τους χαρτί για διάκριση.



Παρά την ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία, ο Σάντος είναι αποφασισμένος να δείξει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και να τους στηρίξει έμπρακτα, προχωρώντας σε πολύ λίγες αλλαγές στην ενδεκάδα.


Η 11αδα που  ανακοίνωσε ο Φερνάντο Σάντος έχει δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Κολομβία καθώς στην θέση των Γκέκα και Σαλπιγγίδη επελέγησαν Μήτρογλου και Φετφατζίδης.

Η βασική 11αδα έχει ως εξής:
Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Μανιάτης, Κατσουράνης, Κονέ, Φετφατζίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου




Στο κέντρο δεν αλλάζει τίποτα, επομένως αμυντικό χαφ θα είναι ο Κατσουράνης, έχοντας μπροστά του, τους Κονέ και Μανιάτη.



Αντίθετα, στην επίθεση, σταθερός παράγων παραμένει ο Σαμαράς στο αριστερό άκρο, με τον Φετφατζίδη να καλύπτει τη δεξιά πλευρά και τον Μήτρογλου να κινείται στην κορυφή.

Διαβάστε σχετικά  http://www.sport-fm.gr/article/to-xarakiri-den-tairiazei-stous-ellines/771784

Την ίδια ώρα, το Twitter «οργιάζει» με ευφάνταστες φωτογραφίες για την αναμέτρηση, όπως η παρακάτω:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης