Η Άννα Γουίντουρ δεν αντέχει τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά

Η Άννα Γουίντουρ δεν αντέχει τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά

Η «σιδηρά κυρία» της μόδας έχει μάθει να της φέρονται βασιλικά χωρίς να γαλαζοαίματη -Οι ιδιοτροπίες και οι παράλογες απαιτήσεις της

 Η Άννα Γουίντουρ δεν αντέχει τις γυναίκες με παραπανίσια κιλά
«Ποιά είναι η ηλικιωμένη κυριούλα με τα ατσούμπαλα παπούτσια και τη βαρετή τσάντα, που κάθεται δίπλα στη διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour, στην εβδομάδα βρετανικής μόδας;». Η ρητορική και απόλυτα χιουμοριστική ερώτηση συνοδεύει τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και έγινε viral. Το «κλικ» αποδεικνύει με τον… εμφατικότερο τρόπο το εκτόπισμα της 65χρονης Wintour, ακόμα και όταν δίπλα της βρίσκεται η βασίλισσα της Αγγλίας.



Κλείσιμο
Σήμερα η ultra chic γυναίκα με τα καλοσχηματισμένα πόδια, το αυστηρό καρέ και τα «κολλημένα» στα μάτια γυαλιά ηλίου γιορτάζει 30 χρόνια στην κορυφή της μόδας. Δεν είναι γαλαζοαίματη, αλλά έχει συνηθίσει να της φέρονται «βασιλικά» και να της υποβάλλουν τα σέβη τους. Τρεις δεκαετίες δίνει το ρυθμό σε μια παγκόσμια αγορά, η οποία κινεί 3 τρισ. δολάρια το χρόνο, με άλλα λόγια το 2% του παγκόσμιου ΑΕΠ!

Από τα μεγάλα παράθυρα του 12ου ορόφου του νεοϋορκέζικου ουρανοξύστη, όπου βρίσκεται ο θρόνος-γραφείο της Wintour, όλα φαίνονται μικρά. Όλοι υπήκοοί της. Όσοι μοιράζονται τον ίδιο όροφο με εκείνη οφείλουν να τηρούν ευλαβικά τις οδηγίες της. Οι συνεργάτιδές της αγωνίζονται να είναι… μακρόστενες (δεν αντέχει τους ανθρώπους με παραπανίσια κιλά), υπέρκομψες, με φωτεινά και χρωματιστά σύνολα συνδυασμένα με ψηλοτάκουνα (συχνά τονίζει ότι η χειρότερη ενδυματολογική επιλογή είναι το total black). Απαιτεί να μιλούν μόνο όταν τους απευθύνει το λόγο, ενώ οι χαμηλότερες στην ιεραρχία οφείλουν να είναι, σχεδόν, βουβές. Σε αυτό το εργασιακό περιβάλλον, που θυμίζει κάτι μεταξύ πασαρέλας και αθόρυβου μελισσιού, δεν υπάρχει χώρος για
δημοκρατία, άσχετα αν λέει πως απολαμβάνει να διαφωνούν μαζί της.

Η επίδραση της Wintour είναι καταλυτική, αφού, όπως υποστηρίζουν κάποιοι, επιβάλλει στους σχεδιαστές τις γραμμές, το στιλ και τα χρώματα των κολεξιόν τους. Όλα ανάλογα με το γούστο της. Τελικά μήπως φοράμε ό,τι αρέσει στη Wintour; Ίσως ποτέ δεν θα μάθουμε.

Περισσότερα νέα και πλούσιο ρεπορτάζ στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης