Μόδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Drones, κομμένα κεφάλια και περουκίνια για αιδοία

Μόδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Drones, κομμένα κεφάλια και περουκίνια για αιδοία

Μπορεί ο Μικέλε και ο Τομ Φoρντ να κάνουν ό,τι θέλουν στις πασαρέλες; Αν κρίνουμε από τα Fashion Weeks, η απάντηση είναι κατηγορηματικά «ναι»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Μόδα στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: Drones, κομμένα κεφάλια και περουκίνια για αιδοία
Ο Αλεσάντρο Μικέλε προφανώς είναι μεγάλος φαν του «Game of Thrones» και σίγουρα το «εκκεντρικός» δεν αντανακλά το «έπος» που στήθηκε στην πασαρέλα Gucci στην πρόσφατη Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου. Εστειλε στο catwalk μοντέλα που κρατούσαν σαύρες και φίδια. Διάβασε Ντόνα Χάραγουεϊ και το «Μανιφέστο των σάιμποργκ» (το έγραφε στο δελτίο Τύπου) και τόλμησε να κάνει ένα σόου που συζητήθηκε παραπάνω από τα ρούχα του οίκου. Αλλά στην εποχή των social media αυτό το λες κι επιτυχία. Μελετώντας τον μετανθρωπισμό έκανε μια πασαρέλα με κομμένα κεφάλια ρέπλικες, ερπετά και μοντέλα υβρίδια με τρίτο μάτι. Για να δώσει σάρκα και οστά στο αλλόκοτο φαντασιακό του, συνεργάστηκε με τη φάμπρικα Makinarium, διάσημη για τα οπτικά και σπέσιαλ εφέ, καθώς έχουν συνεργαστεί με τον Ρίντλεϊ Σκοτ και τον Ντάνι Μπόιλ. Εξι μήνες σχεδίαζαν οι Ιταλοί αυτό το ενοχλητικό αριστούργημα.

Ψυχροί LED φωτισμοί και ένα σκηνικό που θύμιζε χειρουργείο ολοκλήρωσαν την ατμόσφαιρα του σόου Gucci. Ο χώρος μεταμορφώθηκε σε χειρουργικό δωμάτιο με νοσοκομειακές αίθουσες αναμονής γύρω από ένα χειρουργικό τραπέζι. Γιατί ο Μικέλε κόβει και ράβει. Εξάλλου στην προηγούμενη κολεξιόν έβγαλε ένα καλσόν με κρυστάλλους που κόστιζε γύρω στα 1.240 ευρώ.


Κλείσιμο
Κόβει και ράβει ο doctor Μικέλε στου Gucci



Ας μείνουμε στο «φολκλόρ» ως χαρακτηρισμό για τα ρούχα. Η πασαρέλα Gucci Fall/Winter 2018-2019 ανέβασε τον πήχη του γκροτέσκο σε άλλο level. Κριτική ασκήθηκε στον οίκο για την επιλογή του να ντύσει λευκά μοντέλα με θρησκευτικά τουρμπάνια Σιχ. Φυσικά έχει γεμίσει το Instagram με ρέπλικες κομμένων κεφαλιών που ακολουθούν το trend #GucciChallenge. Πρωτοπόρα η Αννα Ντέλο Ρούσο. Κριτική ασκήθηκε και στον οίκο Versace για τη χρήση μπαλακλάβα. Ο Σούφγιαν Στίβενς, ο υποψήφιος για το βραβείο καλύτερου τραγουδιού, θα φορέσει Μικέλε και Gucci στα Οσκαρ. 


■ Στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου βγήκαν φορέματα που θυμίζουν προφυλακτικά. Γιατί για κάθε Burberry βγαίνει κι ένας απόφοιτος του Central St Martins που θέλει να μας κάνει να κυκλοφορούμε με στρώματα θαλάσσης για φούστες και κοθόρνους με το πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ. Στα καλά νέα, εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε front row Εβδομάδας Μόδας η 91χρονη βασίλισσα Ελισάβετ και μάλιστα δίπλα στην ιέρεια Αννα Γουίντουρ στην επίδειξη του Ρίτσαρντ Κουίν.


Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τη μόδα και δανειστείτε τις μαντίλες της Σαρακατσάνας θειας σας 
από το Περτούλι



■ Στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να βγάλουν μοντέλα με περουκίνια αιδοίου, ο Νοτιοκορεάτης Kaimin εμπνεύστηκε από τα ήθη και τα έθιμα του 1600. Εκείνη την εποχή, οι γυναίκες που είχαν ψείρες και άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα επέλεγαν να ξυρίσουν τα απόκρυφά τους και να τα καλύψουν με merkin. Κυρίως οι πόρνες κατέφευγαν στις περούκες για να κρύψουν στα γεννητικά όργανα νοσήματα όπως η σύφιλη και η γονόρροια. Να σημειωθεί ότι ο σχεδιαστής είναι αγαπημένος των Lady Gaga και Bjork.

■ Στις πασαρέλες του Ka Wa Key βγήκαν μοντέλα που φορούσαν όλα τα μάλλινα μαζί λες και ήθελαν να γλιτώσουν τη χρέωση αποσκευής στη Ryanair. Οι dominatrix κυριάρχησαν ως μοτίβο στο σόου του Divamp Couture. Μέχρι και νεογέννητα μωρά βγήκαν στις πασαρέλες της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης στο σόου του οίκου Collina Strada. 

■ Στο Μιλάνο, εκεί που τα σόου Fall/Winter θυμίζουν πλέον θεατρικές παραστάσεις της βερολινέζικης Σαουμπίνε, οι Dolce & Gabbana πέταξαν drones για να παρουσιάσουν τα δερμάτινα αξεσουάρ Devotion του οίκου - ζητώντας από τους 600 παρευρισκομένους να απενεργοποιήσουν το Wi-Fi. Ανεργα θα μείνουν τα μοντέλα στο τέλος. 

Σύντομα τα drones θα στείλουν, όπως φαίνεται, τα μοντέλα στο ταμείο ανεργίας...


■ Το σόου της Prada το λάνσαρε στα social μια Instagram σταρ, η Μικέλα. Το anime ολόγραμμα/άβαταρ ή, όπως ορθότερα αποκαλείται, CGI θέτει νέα ερωτήματα σχετικά με τη σχέση των ανθρώπων, της φύσης και των μηχανών. 

■ Στον οίκο Moschino αναρωτήθηκαν για την ύπαρξη εξωγήινων και έβγαλαν μοντέλα βαμμένα πορτοκαλί και μπλε. Στου Tod’s έβγαλαν την Τζίτζι Χαντίντ με ένα Boston terrier κουτάβι. 
■ Το κλάμερ ήταν το αξεσουάρ που προκάλεσε έναν τρόμο στην πασαρέλα του Alexander Wang. 

■ Στο Λονδίνο ο Κρίστοφερ Κέιν συνεργάστηκε με μια πραγματική εταιρεία ορθοπεδικών παπουτσιών, τη Z-Coil, για να εξοπλίσει τα μοντέλα του με τα πιο μοδάτα ορθοπεδικά. Θυμίζουν τα Balenciaga Crocs. 

Γιατί οι σχεδιαστές μόδας παράγουν ρούχα που δεν μπορούν να πουληθούν στα καταστήματα; Η απάντηση είναι απλή. Οι σχεδιαστές με όραμα βλέπουν τα ρούχα τους ως κομμάτια μοντέρνας τέχνης και δεν τους αφορά τόσο η χρηστικότητα όσο η καινοτομία. Ενα 12λεπτο σόου κοστίζει γύρω στα 40 χιλιάρικα. Και οι σχεδιαστές πλέον σπάνια βγάζουν τα ρούχα που θα πουλήσουν. Μετράει περισσότερο να δημιουργηθεί buzz στα social media. Αν όμως τα ρούχα ήταν πάντα σέξι και θηλυκά ικανοποιώντας συζύγους Αράβων και Ρώσων, πώς θα  ξεπεραστούν τα όρια και θα δοκιμαστούν νέες μόδες; 

Κομμένα κεφάλια, μικρά δρακάκια, κουτάβια και φορέματα-προφυλακτικά. 
Τι άλλο κακό θα μας βρει...









Τι δεν τρώει ένα μοντέλο; Πατσά


Ωραίο το περουκίνι αιδοίου. Τιμούλα;


Haute couture μπαλακλάβα



Το γέτι των Ιμαλαΐων άφησε το Θιβέτ για το Μιλάνο


Βαμμένα πράσινα μαλλιά και μαύρα μάτια θα κάνουμε για να δούμε ένα φορέσιμο ρούχο



Μετά τη γάτα του Καρλ, και σκυλιά θα γίνουν influencers στα catwalks. Αμέ!





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης