Ο οίκος Alexander McQueen γέμισε λουλούδια τις δημιουργίες του

Ο οίκος Alexander McQueen γέμισε λουλούδια τις δημιουργίες του

Φορέματα στολισμένα με τριαντάφυλλα και τουαλέτες για χοροεσπερίδα - από ταφτά - διακοσμημένες με απλικέ μπουκέτα

Ο οίκος Alexander McQueen γέμισε λουλούδια τις δημιουργίες του
Λουλούδια, λουλούδια παντού. Η κολεξιόν της Σάρα Μπάρτον, διευθύντριας δημιουργικού στον οίκο Alexander McQueen, που παρουσιάστηκε στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, είναι φόρος τιμής στους αγγλικούς κήπους, στην ανθοφορία. Άλλωστε, κι ίδια δήλωσε ότι «κάποιες γυναίκες είναι σχεδόν από μόνες τους σαν λουλούδια». Και η συνεργάτις και μαθήτρια τού Lee στο παρελθόν, έντυσε τις γυναίκες με «λουλούδια».


Επισκέφθηκε τους Kew Gardens και τους Dixter Gardens να εμπνευστεί γι αυτό που παρουσίασε στο show Alexander McQueen Άνοιξη-Καλοκαίρι 2018. Και η έμπνευση αποτυπώθηκε ακόμη και στην πασαρέλα, με το πάτωμα «πασπαλισμένο» από πέργκολες με υφασμάτινα λουλούδια και στρωμένο με απομίμηση τούβλινου μονοπατιού.

Ένα φόρεμα ήταν στολισμένο με τριαντάφυλλα τα οποία λες και είχε «κατεβάσει» από μια ταπετσαρία ή σαν αυτά που συνήθως συναντάς σε κάλυμμα μαξιλαριού μιας με βελούδο ντυμένης σεζλόνγκ. Τουαλέτες για χοροεσπερίδα - από ταφτά - ήταν διακοσμημένες με απλικέ μπουκέτα.
Κλείσιμο

Αυτό που έδειξε η Σάρα Μπάρτον ήταν μία ακόμη ευφυής παρουσίαση όλων όσων της έμαθε ο Lee. Είναι γεγονός ότι το στυλιστικό λεξικό που μοιράζονταν ο Alexander και η Σάρα, όταν δούλευαν μαζί, είχε τέτοια δυναμική που αναρωτιέται κανείς ποιος είχε την ιδέα και ποιος την ανέπτυσσε. Κάθε show που δημιούργησε η Σάρα μετά τον θάνατο του Lee ήταν ένας εορτασμός του ταλέντου του.

Πώς αλλιώς μπορεί να εορτάσει τη μνήμη του παρά με αυτό το show που παρουσίασε στο Παρίσι; «Με τον Lee, κάθε show ήταν απολύτως αυτοβιογραφικό. Κάθε φόρεμα αφηγείτο τη δική του ιστορία. Η μόδα ήταν ένα άβαταρ του προσωπικού του ταξιδιού» θυμάται η Σάρα Μπάρτον.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης