Νέα συνεργασία Gucci με την ταλαντούχα Unskilled Worker

Νέα συνεργασία Gucci με την ταλαντούχα Unskilled Worker

Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου, Αλεσάντρο Μισέλε ανακάλυψε τα έργα της στο Instagram και την προσκάλεσε να συμμετάσχει σε έκθεση τέχνης στη Σαγκάη

Νέα συνεργασία Gucci με την ταλαντούχα Unskilled Worker
Ο οίκος μόδας Gucci ανακοίνωσε νέα συνεργασία με την ταλαντούχα Βρετανίδα καλλιτέχνη, γνωστή ως «Unskilled Worker» (Ανειδίκευτος Εργάτης).

Η σχέση του ιταλικού brand Gucci με τον «Unskilled Worker», καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Helen Dowie ξεκίνησε το 2015, όταν ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου, Αλεσάντρο Μισέλε ανακάλυψε τα έργα της στο Instagram και την προσκάλεσε να συμμετάσχει σε έκθεση τέχνης στη Σαγκάη.

Η έκθεση No Longer/No Yet εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2015 στο Μουσείο Τέχνης Shanghai’s Minsheng Art Museum. Από τότε η καλλιτέχνης δημιούργησε ισχυρό δεσμό με τον οίκο μόδας, ο οποίος τώρα θα αντικατοπτριστεί σε μία καινοτόμο συνεργασία.
Συγκεκριμένα, παίρνει τη μορφή μία αποκλειστικής capsule συλλογής, που συνθέτουν 40 Ready to Wear κομμάτια, παπούτσια, τσάντες, μεταξωτά είδη και αξεσουάρ με τα έργα τέχνης του Unskilled Worker.
Κλείσιμο

Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται είναι ένας συνδυασμός πορτρέτων και floral σχεδίων με το σήμα κατατεθέν αφελές και εκφραστικό στυλ της δημιουργού. Αυτά τα έργα έχουν ένα σπιρτόζικο, παιχνιδιάρικο πνεύμα που συμπληρώνει τέλεια τον σύγχρονο, εκλεκτικό ρομαντισμό του οίκου.

Τα κομμάτια που προέκυψαν από τη συνεργασία του Αλεσάντρο Μισέλε με τον Unskilled Worker θα πωλούνται online από τις 11 Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων, η σειρά περιλαμβάνει GG Marmont τσάντες ώμου, Princetown mules και Ace sneakers, tote τσάντες με χερούλια μπαμπού, εμπριμέ φορέματα, μπλούζες και φούστες από μετάξι, πλεχτά τοπ με patch, τζιν πουκάμισα, τζιν παντελόνια, ζακέτες, φούτερ, ένα bomber jacket και φουλάρια και εσάρπες.
Τα είδη θα παραδίδονται σε ειδική συσκευασία διακοσμημένη με σχέδια του Unskilled Worker.
Είναι η πρώτη φορά που μία online συλλογή θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα σε όλες τις αγορές του gucci.com (Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδάς, ΗΑΕ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία και Νότια Κορέα). Η κυκλοφορία θα υποστηριχθεί από διαφημιστικές ενέργειες και προβολή σε όλα τα ψηφιακά κανάλια του Gucci, καθώς και από εκδηλώσεις στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Μιλάνο και τη Σαγκάη, με την παρουσίαση του έργου του Unskilled Worker σε κεντρικές τοποθεσίες σε κάθε πόλη.

Για να γιορτάσει τη συνεργασία, η Βρετανίδα καλλιτέχνης ζωγράφισε ένα αποκλειστικό έργο, το οποίο θα διαθέσει από τις 11 Οκτωβρίου για δωρεάν download στο Gucci.com και στο Unskilled Worker.co.uk.

Δημιουργώντας με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Unskilled Worker η αυτοδίδακτη καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο έγινε γνωστή μέσω του εξαιρετικά επιτυχημένου λογαριασμού Unskilled Worker στο Instagram. Τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό το έργο της, είναι τα πορτρέτα μικρού μεγέθους με μεγάλα μάτια και γενικά έντονα τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά και οι πειραματικές τεχνικές και μικτά μέσα σε χαρτί.

Έχοντας ένα ευρύ φάσμα επιρροών και την ελευθερία να δημιουργεί χωρίς όρια, το εκφραστικό της στυλ με την έντονη χρήση του χρώματος δεν περνά απαρατήρητο. Τα έργα της ατμοσφαιρικά και με μία ονειρική παιδική αθωότητα, έχουν προσωπικότητα και πάθος.
«Πάντα με γοήτευσε ο τρόπος, με τον οποίο οι άνθρωποι εφευρίσκουν τους εαυτούς τους μέσω της εμφάνισή τους. Έτσι όταν άρχισα να ζωγραφίζω, ήταν φυσικό να γίνει αυτό μέρος του έργου μου. Οι πίνακες Gucci είναι μια συναισθηματική απάντηση στο έργο του Αλεσάντρο.

Ήταν σαν μια δημιουργική συζήτηση. Νομίζω ότι αρέσουν και στους δυο μας τα κρυμμένα στοιχεία στο έργο μας. Ήταν τόσο συναρπαστικό να ανακαλύψω τον κόσμο του και στη συνέχεια να τον αναμείξω με το δικό μου. Μικρά μυστικά φανερώνονται μέσα από το έργο, πράγματα παραμένουν αγαπημένα από την παιδική ηλικία. Είναι έντονα προσωπικό» ανέφερε η Helen Dowie.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης