Επτά ερωτήσεις - απαντήσεις για να αγοράσετε το τέλειο μαγιό

Επτά ερωτήσεις - απαντήσεις για να αγοράσετε το τέλειο μαγιό

Δείτε τα ερωτήματα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας πριν αγοράσουμε το μαγιό μας για να μην καταλήξει στα αζήτητα της ντουλάπας μας

Επτά ερωτήσεις - απαντήσεις για να αγοράσετε το τέλειο μαγιό
Καλοκαίρι! Κολύμπι, θαλάσσια σπορ, beach party και πολλές άλλες ευχάριστες και εξωστρεφείς δραστηριότητες που μας «κλείνουν το μάτι» κάτω από τον ήλιο ή και το…φεγγάρι! 

Όλα προσφέρονται για φλερτ, ψυχαγωγία, επικοινωνία. Πρωταγωνιστικός, λοιπόν, ο ρόλος του σώματός μας, και σημαντική διαδικασία αυτή της επιλογής του μαγιό, που απασχολεί ιδιαίτερα το γυναικείο φύλο για τις καλοκαιρινές του εμφανίσεις.

Πώς, όμως, θα ανακαλύψετε το ιδανικό μαγιό για εσάς, που θα σας κάνει ξεχωριστές;
Κλείσιμο

Ζητήσαμε από την κοινωνιολόγο και διδάκτορα Ψυχολογίας Γεωργία Δηλάκη, που εξειδικεύεται σε θέματα του σώματος, να μας βοηθήσει να επιλέξουμε το κατάλληλο μαγιό για το δικό μας σώμα κι εκείνη μας απάντησε με ερωτήσεις. Δείτε, λοιπόν, τα ερωτήματα που μας προτρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας πριν αγοράσουμε το μαγιό μας για να μην καταλήξει στα αζήτητα της ντουλάπας μας:

1. Με κολακεύει; 

Αναδεικνύει τα πιο ελκυστικά σημεία του σώματός σας, καλύπτοντας, παράλληλα, αυτά που σας αρέσουν λιγότερο πάνω σας; Επιλέξτε, όχι αυτό που επιτάσσει η μόδα, αλλά αυτό που ταιριάζει περισσότερο με το σωματότυπό σας, το χρώμα της επιδερμίδας σας, το στυλ σας και, το κυριότερο, τονίζει τα δυνατά σας σημεία. 

2. Μου προσφέρει άνεση; 

Εκτός, όμως, από τις αισθητικές παραμέτρους της διαδικασίας επιλογής του κατάλληλου μαγιό, εξίσου σημαντικές είναι και οι πρακτικές. Σας προσφέρει το μαγιό που σκέφτεστε να αγοράσετε την άνεση και την ασφάλεια που χρειάζεστε; Μπορεί, για παράδειγμα, να δείχνει όμορφο πάνω σας αλλά να μην είναι βολικό για το αγαπημένο σας άθλημα. Σιγουρευτείτε, επομένως, ότι είναι αξιόπιστο για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, στις οποίες επιδίδεστε συνήθως, τόσο μέσα στο νερό όσο και έξω από αυτό. 

3. Ενισχύει την αυτοπεποίθησή μου;

Με το συναίσθημα της αυτοπεποίθησης κερδίζουμε τις εντυπώσεις και γινόμαστε γοητευτικοί στα μάτια των γύρω μας. Σας τονώνει, λοιπόν, την αυτοπεποίθηση το συγκεκριμένο μαγιό; Θα μπορείτε φορώντας το να απολαύσετε δυναμικά τις καλοκαιρινές σας στιγμές και να εκφραστείτε ελεύθερα; Ή θα σας προκαλεί αισθήματα ανησυχίας και άγχους για το σώμα σας, περιορίζοντας τον αυθορμητισμό σας και δημιουργώντας συστολή και αμηχανία στις συναναστροφές σας; Αν το πιθανότερο σενάριο είναι το δεύτερο, μάλλον δεν είναι το κατάλληλο για εσάς. Και αυτό γιατί αν νιώθετε ανασφαλείς για κάποιο μέρος του μαγιό και ασχολείστε συνέχεια με αυτό, όχι μόνο αυξάνετε τις πιθανότητες να στρέψετε τα βλέμματα εκεί που δεν θέλετε, αλλά ενδέχεται και να χάσετε ευκαιρίες, γνωριμίες και ευχάριστες εμπειρίες! Ψάξτε κι άλλο!

4. Είναι πραγματικά δική μου επιλογή; 

Συχνά παίρνουμε μαζί μας στα καταστήματα κάποιον κοντινό μας άνθρωπο για να μας πει τη γνώμη του, ειδικά όταν πρόκειται να επιλέξουμε ρούχα. Να είστε, όμως, προσεκτικές μήπως αυτό γίνει η αιτία να παρασυρθείτε στην αγορά ενός μαγιό που μέσα σας δεν επιθυμείτε. Δεν είναι, για παράδειγμα, καλή ιδέα να αγοράσετε το μικροσκοπικό και αποκαλυπτικό μαγιό που εντυπωσίασε το σύντροφό σας αλλά  κάνει το σώμα σας να ασφυκτιά και δεν νιώθετε όμορφα. Θέστε ως προτεραιότητα τις δικές σας ανάγκες και μην τις καταπιέζετε για χάρη κάποιου άλλου: πάρτε ανεπηρέαστη την απόφασή σας, μην υποχωρείτε και επιλέξτε το μαγιό που πρωτίστως ικανοποιεί εσάς.

5.Μήπως προσπαθώ να αντιγράψω άλλα σώματα; 

Μην επιλέξετε ένα μαγιό απλά και μόνο επειδή είδατε να το φοράει μια φίλη σας και σας άρεσε πάνω της ή το θαυμάσατε σε μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε ένα μοντέλο στις αστραφτερές σελίδες ενός περιοδικού. Είναι μάλλον απίθανο να προκαλέσετε κι εσείς τις ίδιες εντυπώσεις με το συγκεκριμένο μαγιό, αφού το κάθε σώμα είναι μοναδικό. Θετικές εντυπώσεις, επομένως, θα προκαλέσετε μόνο αν φορέσετε το μαγιό που θα αναδεικνύει το μοναδικό σας σώμα, αποφεύγοντας τελείως τη διαδικασία των συγκρίσεων και ανταγωνιζόμενες μόνο τον εαυτό σας-και καμία άλλη. Mην αναζητάτε, λοιπόν, την ομοιότητα: προτιμήστε μαγιό με ταυτότητα και, σε συνδυασμό με τα εξωτερικά και εσωτερικά σας χαρίσματα, κάντε τη διαφορά!

6. Αφιέρωσα χρόνο; 

Μην αγοράσετε παρορμητικά το πρώτο μαγιό που θα βρείτε μπροστά σας και νομίσετε ότι είναι το τέλειο, γιατί έτσι κι αλλιώς όλα είναι σχεδιασμένα από τους οίκους μόδας ώστε να δελεάζουν. Το καλύτερο είναι να δοκιμάσετε αρκετά –προτιμώντας το φως της μέρας για τη σωστή αντίληψη των χρωμάτων- και διαφόρων εταιρειών, που θα τα εντοπίσετε σε διαφορετικά καταστήματα. Κάντε, λοιπόν, μια έρευνα στις βιτρίνες, στα περιοδικά, στο διαδίκτυο για να προσανατολιστείτε τι είναι «πιο κοντά» σε εσάς και να επιλέξετε τα σημεία πώλησης που θα επισκεφθείτε για να τα δοκιμάσετε. 

7. Επιλέγω το σωστό timing;

Εξίσου σημαντικό είναι να μην μπείτε στη διαδικασία αγοράς μαγιό τις «δύσκολες μέρες» σας, που το σώμα σας έχει κατακράτηση υγρών, κουράζεστε εύκολα και η διάθεσή σας είναι «πεσμένη». Και αυτό γιατί μπορεί να «παραπλανηθείτε» όχι μόνο για το μέγεθος, αλλά και για το σχέδιο ή το χρώμα στο οποίο θα καταλήξετε. 

Ακολουθείστε τα παραπάνω χρήσιμα tips και καλή επιτυχία στις καλοκαιρινές εξορμήσεις και…κατακτήσεις σας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης