Γιώργος Παπαδόγαμβρος: Ο επίμονος ράφτης των επωνύμων

Γιώργος Παπαδόγαμβρος: Ο επίμονος ράφτης των επωνύμων

Ο γνωστός ράφτης περνά ώρες με κάθε πελάτη του προκειμένου να αντιληφθεί το στυλ του, να επιλέξει το κατάλληλο ύφασμα και να ετοιμάσει το πατρόν με το οποίο θα ράψει ένα ξεχωριστό μοναδικό κοστούμι για τον καθένα, συνδυάζοντας τις τάσεις της ιταλικής μόδας με την απαράμιλλη ποιότητα του βρετανικού κοστουμιού.

Γιώργος Παπαδόγαμβρος: Ο επίμονος ράφτης των επωνύμων
Η μοναδικότητα κάθε δημιουργίας του έγκειται στο γεγονός ότι ακολουθεί τη φιλοσοφία των ραφτών της Savile Row, της ιστορικής οδού στο Λονδίνο όπου στεγάζονται οι κορυφαίοι οίκοι κοστουμιού επί παραγγελία (bespoke). Μάλιστα, εισάγει τα υφάσματα ο ίδιος, ώστε να προσφέρει στους πελάτες του υλικό πρώτης ποιότητας με την υπογραφή οίκων όπως Ermenegildo Zegna, Vitale Barberis Canonico, Holland & Sherry, Scabal.

Με έμφυτο το ταλέντο του ράφτη και σπουδές αρχικά στη Σχολή Βελουδάκη και κατόπιν στο Istituto Marangoni στο Μιλάνο, ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος αποφάσισε γρήγορα να στήσει τη δική του επιχείρηση με κινητήριο μοχλό το όραμά του για την ανδρική μόδα. Το πρώτο του κατάστημα το άνοιξε στην Κηφισιά το 1998. Σήμερα η πελατεία του έχει απλωθεί και πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας. Αλήθεια, όμως, τι πιστεύει ο ίδιος ότι έκανε τη δουλειά του ξεχωριστή; «Λειτουργώ στη ζωή μου με μότο το "πάμε και ό,τι γίνει".

Κλείσιμο


Δημιούργησα ένα ατελιέ που ξεπερνούσε το κλασικό της εποχής. Ακολούθησα τις τάσεις του εξωτερικού, της Αγγλίας και της Ιταλίας, και ξέφυγα από το παραδοσιακό κοστούμι, αλλά και από το γκρίζο και το μαύρο χρώμα που κυριαρχούσαν ως τότε.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, μάλιστα, με βοήθησε και ανέδειξα τα καρό κοστούμια. Η καλύτερη διαφήμισή μου ήταν από στόμα σε στόμα. Από την άλλη, ποτέ δεν επαναπαύομαι. Ταξιδεύω διαρκώς και ενημερώνομαι. Αναζητώ οτιδήποτε καινούριο», εξηγεί.



Στο ανακαινισμένο ατελιέ του σχεδιαστή εμπιστεύονται την γκαρνταρόμπα τους, εκτός από τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, οι μπασκετμπολίστες Μάρκο Κέσελ και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο ποδοσφαιριστής Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο Γρηγόρης Μάκος, ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας αλλά και όλη η τεχνική ομάδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τις επίσημες εμφανίσεις της. Ποια είναι τα μυστικά ενός καλοραμμένου κοστουμιού για τον ίδιο; «Υφασμα, design, ράψιμο.



Οπως έλεγε ο σχεδιαστής Κίτον, το 50% είναι το μάτι και το 50% είναι το ράψιμο», υπογραμμίζει και συνεχίζει επισημαίνοντας τι είναι φέτος στη μόδα: «Η τάση είναι το καρό κοστούμι. Πλέον τα κοστούμια αρχίζουν να παίζουν με τα υφάσματα: από πικέ μέχρι μικρό καρό. Οσο για τα χρώματα, παίζουν πολύ οι αποχρώσεις του μπλε με έντονη ρίγα». Τελικά τι πρέπει να έχει ένας άνδρας στην γκαρνταρόμπα του; «Ενα μπλε κοστούμι, δυο λευκά και δυο σιέλ πουκάμισα, ένα ζευγάρι καφέ παπούτσια και τρία πιο μοδάτα πουκάμισα αρκούν», καταλήγει.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης