PROTOTHEMA

People

Επιλογή Κατηγορίας

Ομορφα νύχια

Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ και πόσο ασφαλές είναι;

Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ και πόσο ασφαλές είναι;

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το ημιμόνιμο μανικιούρ, ή αλλιώς τεχνική shellac, κερδίζει όλο και περισσότερες θαυμάστριες αφού παραμένει αναλλοίωτο μένοντας περισσότερο από δύο εβδομάδες στα νύχια.


H διαδικασία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά όπου ουσιαστικά η αισθητικός βάφει τα νύχια σας με τη καθιερωμένη διαδικασία με μόνη διαφορά ότι ανάμεσα στις στρώσεις μανό τοποθετεί τα χέρια σας σε λάμπα UV προκειμένου να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Εδώ ακριβώς κρύβεται και το μεγάλο ερώτημα κατά πόσο ασφαλής είναι αυτή η μέθοδος αφού οι συγκεκριμένες λάμπες εκπέμπουν υπεριώδες φως. 

beauty.protothema@gmail.com
Αν και υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν εμφανίσει κανένα πρόβλημα στα νύχια ή το δέρμα τους ακολουθώντας αυτή τη τεχνική, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συστηματική της χρήση αφού οι ακτίνες της λάμπας μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται άσκοπη και συνεχόμενη χρήση του ημιμόνιμου μανικιούρ και η αισθητικός που το εφαρμόζει θα πρέπει να τοποθετεί στα χέρια ειδικά γάντια προστασίας από τις ακτίνες και αντιηλιακή κρέμα. Τέλος, εξαιρετικά σημαντικό για να μην φθαρεί η επιφάνεια των νυχιών σας είναι η αφαίρεση του μανό από έμπειρη αισθητικό ή σε περίπτωση που επιθυμείτε να το αφαιρέσετε μόνες σας να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Για την απομάκρυνση του ημιμόνιμου μανικιούρ θα πρέπει να τοποθετήσετε στα νύχια σας βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό ασετόν και να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Κατόπιν με το ειδικό ξυλάκι θα πρέπει να απομακρύνετε τα υπολείμματα με πολύ προσοχή και απαλές κινήσεις. Σε περίπτωση που δεν έχει απομακρυνθεί όλο το μανό από τα νύχια σας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την αρχική διαδικασία για ακόμα μία φορά. 


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

mou aresei to manicure_gousto mou kapelo mou05/03/201814:47

πρώτη φορά θα αφήσω σχόλιο και δη σε άρθρο για νύχια αλλά αυτά που διαβασα εδω με ξεπερνουν.το ότι πρέπει μία γυναίκα να απολογηθεί που θέλει να είναι περιποιημένη επίσης με ξεπερνά.αν κάποιες θεωρούν ότι η θυληκότητά τους εξαντλείται πλένοντας πιάτα, πάω πάσο..(ας μην μιλήσω με το προφανές ότι, εκτός του ότι η διάρκεια του ημιμόνιμου είναι μακρά, μπορείς αμέσως να φύγεις με έτοιμο νύχι χωρίς να περιμένεις να στεγνώσει!!) σε ένα πράγμα πάλι καταλήγω:όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια... ΥΓ τώρα πια τα βάζεις κάτω από LED γιατί τα UV είχαν θεωρηθεί επικίνδυνα..

Απάντηση
Διαβάζοντας τα σχόλια γυναικών εδώ17/01/201810:44

Καταλαβαίνω γιατί κυριάρχησαν πάνω μας οι άντρες τόσες χιλιετίες.. τς τς τς..

Απάντηση
ll17/09/201610:15

ή μπορείς να περιμένεις να μεγαλόσουν τα νύχια, τα κόβεις και έφυγε η όζα

Απάντηση
KitKat22/07/201609:45

Καλά τα σχόλια εδω έγιναν ενα απεραντο κοτετσι που κακαριζουν όλες! Έλεος! Γιατί πρέπει να λογοδοτεί η καθεμία που βρισκει χρόνο ή χρημα ή ποιος της κάνει τις δουλειές ή αν τις κάνει καλά! Σταματηστε κορίτσια να χετε ενοχές για οτι επιπλεον κάνετε απ το ρολο της νοικοκυράς- μητέρας! Η ζωη ειναι μικρή .....

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία