PROTOTHEMA

People

Επιλογή Κατηγορίας

Ομορφα νύχια

Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ και πόσο ασφαλές είναι;

Τι είναι το ημιμόνιμο μανικιούρ και πόσο ασφαλές είναι;

Ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το ημιμόνιμο μανικιούρ, ή αλλιώς τεχνική shellac, κερδίζει όλο και περισσότερες θαυμάστριες αφού παραμένει αναλλοίωτο μένοντας περισσότερο από δύο εβδομάδες στα νύχια.


H διαδικασία διαρκεί περίπου δέκα λεπτά όπου ουσιαστικά η αισθητικός βάφει τα νύχια σας με τη καθιερωμένη διαδικασία με μόνη διαφορά ότι ανάμεσα στις στρώσεις μανό τοποθετεί τα χέρια σας σε λάμπα UV προκειμένου να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Εδώ ακριβώς κρύβεται και το μεγάλο ερώτημα κατά πόσο ασφαλής είναι αυτή η μέθοδος αφού οι συγκεκριμένες λάμπες εκπέμπουν υπεριώδες φως. 

beauty.protothema@gmail.com
Αν και υπάρχουν γυναίκες που δεν έχουν εμφανίσει κανένα πρόβλημα στα νύχια ή το δέρμα τους ακολουθώντας αυτή τη τεχνική, οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συστηματική της χρήση αφού οι ακτίνες της λάμπας μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του δέρματος. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται άσκοπη και συνεχόμενη χρήση του ημιμόνιμου μανικιούρ και η αισθητικός που το εφαρμόζει θα πρέπει να τοποθετεί στα χέρια ειδικά γάντια προστασίας από τις ακτίνες και αντιηλιακή κρέμα. Τέλος, εξαιρετικά σημαντικό για να μην φθαρεί η επιφάνεια των νυχιών σας είναι η αφαίρεση του μανό από έμπειρη αισθητικό ή σε περίπτωση που επιθυμείτε να το αφαιρέσετε μόνες σας να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Για την απομάκρυνση του ημιμόνιμου μανικιούρ θα πρέπει να τοποθετήσετε στα νύχια σας βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό ασετόν και να τα τυλίξετε με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Κατόπιν με το ειδικό ξυλάκι θα πρέπει να απομακρύνετε τα υπολείμματα με πολύ προσοχή και απαλές κινήσεις. Σε περίπτωση που δεν έχει απομακρυνθεί όλο το μανό από τα νύχια σας, θα χρειαστεί να ακολουθήσετε την αρχική διαδικασία για ακόμα μία φορά. 


Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ll17/09/201610:15

ή μπορείς να περιμένεις να μεγαλόσουν τα νύχια, τα κόβεις και έφυγε η όζα

Απάντηση
KitKat22/07/201609:45

Καλά τα σχόλια εδω έγιναν ενα απεραντο κοτετσι που κακαριζουν όλες! Έλεος! Γιατί πρέπει να λογοδοτεί η καθεμία που βρισκει χρόνο ή χρημα ή ποιος της κάνει τις δουλειές ή αν τις κάνει καλά! Σταματηστε κορίτσια να χετε ενοχές για οτι επιπλεον κάνετε απ το ρολο της νοικοκυράς- μητέρας! Η ζωη ειναι μικρή .....

Απάντηση
Εύα15/06/201610:38

Εντελώς ανακριβές. Το ποσοστό ενέργειας που εκλύεται από μια λάμπα UV κατά τη διάρκεια μιας υπηρεσίας νυχιών (που γίνεται για 5 λεπτά, 1 φορά το μήνα) ισούται περίπου με το ποσοστό ενέργειας στην οποία εκτίθεται ένα άτομο κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, από μια λάμπα φθορισμού σε κλειστό χώρο. Κανείς δεν έχει πάθει καρκίνο λόγω μακροπρόθεσμης έκθεσης στο φως από λάμπα φθορισμού, απ'όσο γνωρίζω. Get your facts straight και μην παραπληροφορείτε τον κόσμο!

Απάντηση
Bimbo18/04/201610:53

Αυτο που με ξεπερναει είναι ότι κάθιστε κ ξεκατινιάζεστε για το αν αυτές που κάνουν ημιμόνιμο είναι τεμπέλες κ αργόσχολες ή μη κ καμία δεν εστιάζει στο τι πραγματικά λέει το άρθρο. Δηλάδή στο ότι το ημιμόνιμο, αν δεν υπάρχει προσοχή κ μέτρο στη χρήση του, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο στο δέρμα!

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία