Αλικάκη και Στάκονγλου γίνονται... πρόσφυγες για την καμπάνια «Ανοίξτε τα νησιά»

Αλικάκη και Στάκονγλου γίνονται... πρόσφυγες για την καμπάνια «Ανοίξτε τα νησιά»

Με τον τίτλο «Ζωές σε αναμονή» και το hashtag #OpenTheIslands, δηλαδή «Ανοίξτε τα νησιά», η καμπάνια καλεί την ελληνική πολιτεία όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες 

Αλικάκη και Στάκονγλου γίνονται... πρόσφυγες για την καμπάνια «Ανοίξτε τα νησιά»
Οι ηθοποιοί Γιάννης Στάκονγλου και Μυρτώ Αλικάκη συμμετέχουν σε βίντεο όπου διηγούνται τις ιστορίες εγκλωβισμένων προσφύγων σε α′ πρόσωπο, για την καμπάνια του ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.   

Με τον τίτλο «Ζωές σε αναμονή» και το hashtag #OpenTheIslands, δηλαδή «Ανοίξτε τα νησιά», η καμπάνια καλεί την ελληνική πολιτεία όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. 

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 13.000 άνθρωποι παγιδευμένοι στα ελληνικά νησιά, οι περισσότεροι σε άθλιες συνθήκες και πρέπει να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Κλείσιμο
Οι άνθρωποι αυτοί, μεταξύ τους πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά, έχουν εγκαταλείψει ρημαγμένες χώρες, αφήνοντας τα πάντα πίσω. Κάποιοι έχουν χάσει τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το μόνο που ήθελαν ήταν ένα νέο σπίτι και ένα ασφαλές μέλλον, αντί γι′ αυτό όμως, τώρα είναι παγιδευμένοι στα ελληνικά νησιά σε απαράδεκτες συνθήκες.

Αναγκάζονται να ζουν σε υπερπλήρεις καταυλισμούς ενώ πολλοί ακόμα κοιμούνται σε καλοκαιρινές σκηνές, χωρίς κατάλληλη θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα, εγκαταστάσεις υγιεινής και αποχέτευσης. Οι γυναίκες αντιμετωπίζουν αυξημένους κινδύνους και είναι εκτεθειμένες σε σεξουαλική παρενόχληση και βία», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό κείμενο που υπάρχει στη σελίδα της Διεθνούς Αμνηστίας και συνεχίζει: 

«Πρέπει να δράσουμε τώρα και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στα ελληνικά νησιά και στους παγιδευμένους ανθρώπους εκεί. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να μεταφέρουν τους πρόσφυγες σε ασφαλή καταλύματα στην ηπειρωτική Ελλάδα και να τους διασφαλίσουν ένα μέλλον.

Ζητήστε από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, να μετακινήσει τους αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου μπορούν να έχουν καλύτερη πρόσβαση σε καταλύματα και υπηρεσίες.

Τα tweet σας μπορούν να βοηθήσουν να αλλάξει η κατάσταση. Όταν υψώνουμε τη φωνή μας όλοι και όλες μαζί, οι άνθρωποι στην εξουσία ακούνε», καλώντας τον κόσμο να κάνει χρήση του hashtag #opentheislands ώστε να δημιουργηθεί συζήτηση στα social media. 



Δείτε τα βίντεο: 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης