Γιώτα Γιάννα: Η ανατρεπτική ροκ γιαγιά που τίμησε την Πάολα και προκάλεσε χαμό

Γιώτα Γιάννα: Η ανατρεπτική ροκ γιαγιά που τίμησε την Πάολα και προκάλεσε χαμό

Βίντεο και φωτογραφίες -Ποια είναι, η απάντηση σε όσους τόλμησαν να την χλευάσουν, η φυσαρμόνικα και ο πρώτος προσωπικός δίσκος στα 80 της

Γιώτα Γιάννα: Η ανατρεπτική ροκ γιαγιά που τίμησε την Πάολα και προκάλεσε χαμό
Μπορεί να έχουν περάσει μερικά 24ωρα από την ημέρα που προβλήθηκε η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου και τιμώμενο πρόσωπο ήταν η Πάολα όμως ο απόηχός της συνεχίζεται καθώς το συγκεκριμένο επεισόδιο έσπασε τα μηχανάκια της Nielsen.

Ανάμεσα στους καλεσμένους που με την παρουσία τους τίμησαν την λαϊκή τραγουδίστρια ήταν και η Γιώτα Γιάννα, κατά κόσμον Γιώτα Γιαννέλου. Ποια είναι όμως η ανατρεπτική και αντισυμβατική ροκ γιαγιά που προκάλεσε χαμό στο Twitter και το Facebook;

Οταν τραγούδησε με την Πάολα και μίλησε για εκείνη



Κλείσιμο


Ποια είναι η Γιώτα Γιάννα
Σύμφωνα με το wikipedia η Γιώτα Γιάννα είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια με παρουσία στα ελληνικά μουσικά δρώμενα άνω των πενήντα ετών. Έχει τραγουδήσει σε κέντρα της Αθήνας, της Πλάκας, της Εθμικής Οδού ερμηνεύοντας κομμάτια που έγιναν γνωστά από άλλους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές όπως η Μαρινέλλα, ο Πουλόπουλος, ο Νταλάρας, η Τζένη Βάνου η Δούκισσα, ο Βοσκόπουλος και άλλων.



Αλλοι την χαρακτήρισαν «Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν,», ο Χατζιδάκις την αποκαλούσε «Πασιονάρια της Εθνικής Οδού». Η Μαλβίνα Κάραλη, από την άλλη, είχε πει για εκείνη: «Ποια είναι αυτή με το σκαμμένο πρόσωπο και με αυτή τη φωνή; Μέσα σε αυτές τις ρυτίδες είναι όλη της η ζωή». Τη φράση αυτή την επικαλείται συχνά σε κουβέντες ή συνεντεύξεις της. 
Η Γιώτα Γιάννου ξεκίνησε παίζοντας φυσαρμόνικα δίπλα στη Σοφία Βέμπο. Μέχρι τα ογδόντα της δεν είχε κυκλοφορήσει δίσκο, αλλά ήταν πολύ γνωστή, κυρίως στο Αθηναϊκό κοινό, από τις εμφανίσεις της στα μουσικά μαγαζιά της Πλάκας και σε Νυχτερινά Κέντρα της Εθνικής οδού.
Τον πρώτο της προσωπικό δίσκο τον κυκλοφόρησε μετά τα 80 της, το 2013, με τίτλο «Τα μάτια της Γιώτας Γιάννα». 

Αγάπες της το ποδήλατο και η φυσαρμόνικα

Αλλες μεγάλες της αγάπες το ποδήλατο (μετακινείται με αυτό στην Αθήνα και όχι με αυτοκίνητο), τα μαύρα ρούχα που πάντα προτιμά να φορά, αλλά και η φυσαρμόνικα. Φυσαρμόνικα ξεκίνησε να παίζει λόγω του ξάδελφού της, καθώς τον άκουγε να παίζει από το διπλανό τοίχο σε ένα διαμέρισμα των Αμπελοκήπων. Και με τη φυσαρμόνικά της ξεκίνησε δίπλα στην Σοφία Βέμπο.  Εκτίμησαν το ταλέντο της και την πήραν. Με αυτή τη φυσαρμόνικα χαιρέτησε την Αρλέτα στο πρώτο νεκροταφείο, πριν λίγο καιρό. Εβγαλε τη φυσαρμόνικα και άρχισε να παίζει το «Πόσο Λυπάμαι» που πρώτη ερμήνευσε η Βέμπο. 





Η ίδια ταπεινή και πολύ χαμηλών τόνων στις ελάσχιστες συνεντεύξεις της έχει πει: «Πολλές φορές άνθρωποι μου χτυπούσαν τον ώμο για να γυρίσω, να δημιουργήσουμε μαζί κάτι καλύτερο για την καριέρα μου, γιατί θα μπορούσα να έχω καριέρα, κι εγώ άνοιγα χώρο να περάσουν. Και συνέχιζα το δρόμο μου. Ήμουν σε άλλο φεγγάρι».

Η απάντηση της στο Facebook για όσους την χλεύασαν
Η Γιώτα Γιάννα έδωσε τη δική της ξεχωριστή απάντηση σε όσους έσπευσαν να την χλευάσουν για την παρουσία της, δίπλα στην Πάολα στην εκπομπή «Στην υγειά μας».



Αναρτήσεις της στα social media






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης