Survivor 2: Οδηγός επιβίωσης για τηλεθεατές

Survivor 2: Οδηγός επιβίωσης για τηλεθεατές

Η ανθρωπογεωγραφία των παικτών εκτείνεται από κλώνους του Βασάλου και ντίβες της TV μέχρι απογόνους των Μαορί και «αοιδούς του πανεριού», αλλά δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη οι δολοπλόκοι του παρασκηνίου που θα κάνουν πικάντικα τα τηλεοπτικά βράδια

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Survivor 2: Οδηγός επιβίωσης για τηλεθεατές
Την ταυτότητά του και τα συμβολικά, αλλά και γαργαλιστικά εκείνα στοιχεία που θα το συνδέσουν με τις πλατιές λαϊκές τηλεοπτικές μάζες και θα το κάνουν talk of the town, όπως και το περσινό παιχνίδι, αναζητά το φετινό «Survivor2»


Το κοινό ανέμενε με μεγάλη αδημονία τον νέο κύκλο, αλλά τα δείγματα των πρώτων ημερών, παρότι δεν απογοήτευσαν, δεν κατάφεραν και να ενθουσιάσουν. Εξ ου και τα νούμερα τηλεθέασης -αν και αρκετά υψηλά- απέχουν ακόμα σε σχέση με εκείνα του περσινού όσο ο Τσίπρας από μια νέα εκλογική νίκη, ο Κυριάκος από την Ντόρα και ο Παναθηναϊκός από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ριάλιτι δεν θα κυριαρχήσει στο τηλεοπτικό τοπίο. 

Λίγο η κόπωση από τα συνεχή τηλεπαιχνίδια, λίγο η δηθενιά του Ελληνα που κάνει ότι δεν τον ενδιαφέρουν τα «χαμηλού επιπέδου» τηλεοπτικά προγράμματα και δεν καταδέχεται τάχα να ασχοληθεί -μέχρι να αρχίσει το χοντρό κουτσομπολιό και η κλωτσοπατινάδα βέβαια, δεν έχει απογειωθεί ακόμα το παιχνίδι. Είναι σαν τις δεξιώσεις όπου όλοι κάνουν τους σοβαρούς και άνετους αλλά μόλις βγει ο μπουφές ορμάνε σαν πεινασμένα τσακάλια. 

Κλείσιμο
Ο αγώνας προϋποθέτει σωματική ένταση, κόπο και... λάσπη


Αυτή η ώρα δεν έχει έρθει ακόμα για το «Survivor 2». Πιθανόν να είναι νωρίς. Για όλους. Τόσο για τους παίκτες, που θέλουν χρόνο για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην αλληλοεξόντωση και τη συνωμοσία, όσο και για το κοινό, που έχει μείνει με τους «ήρωες» του περσινού παιχνιδιού και δυσκολεύεται να αποδεχθεί νέες περσόνες.

Το κοινό είναι αδηφάγο και καταναλωτικό, αλλά την ίδια ώρα ταυτίζεται και παραμένει πιστό στα είδωλα από τα οποία έχει δυνατές αναμνήσεις. Γι’ αυτό και περιμένει να συγκρίνει κάποιον με τον Ντάνο, να δει ποιος θα είναι ο νέος Μάριος, η φετινή Λάουρα, ο επόμενος μάνατζερ ράγκμπι ή Μισθοφόρος - μόνο για τον καινούριο Βασάλο δεν υπάρχει ανησυχία, καθώς έχουν μπει ουκ ολίγοι φουσκωτοί που είναι σαν κλώνοι του! 

Ισως και η παραγωγή να μην έκανε την καλύτερη επιλογή παικτών, αφού περιόρισε αρκετά την παρουσία καθημερινών ανθρώπων της διπλανής πόρτας, που λέμε, και πήγε στη συνταγή δυνατών αθλητών, με κτηνώδη μυϊκά χαρακτηριστικά, των οποίων η πρώτη εικόνα είναι και λίγο αποκρουστική - ειδικά όταν συνοδεύεται από τατουάζ σαν μουντζουρωμένος τοίχος των Εξαρχείων.

Το «Survivor 2» έχει πιο πολλά… μπετά και από νεοανεγειρόμενη οικοδομή- και μάλιστα με τον νέο αντισεισμικό κανονισμό που απαιτεί ενισχυμένο σκυρόδεμα. Πιο πυκνά χτιστά έχει μόνο η Κυψέλη και τελευταία η Σαντορίνη, όπου χτίζουν μέχρι και πάνω στα γαϊδουράκια που σε πάνε στο παλιό λιμάνι προς το ηφαίστειο για να χωρέσουν τους τουρίστες. Οι περισσότεροι φετινοί παίκτες είναι γεμάτοι μούσκουλα και αφύσικα φουσκωμένοι σαν να βγήκαν από βουλκανιζατέρ. Είναι πιο γυμνασμένοι ακόμα και από τον Γιώργο Παπανδρέου, που έχει μείνει στην Ιστορία γιατί την ώρα που κατέστρεφε την Ελλάδα χώνοντάς τη στα μνημόνια, πήγαινε στα γυμναστήρια για TRX, power yoga και χαιρετούρες με όποιον απίθανο έβρισκε μπροστά του. Στο τέλος τα έφτιαξε με γυμνάστρια και ησυχάσαμε όλοι - για τη γυμνάστρια μόνο ανησυχώ! 

Βέβαια υπάρχει και η ανάποδη σκέψη: ο πονηρός παραγωγός Ατζούν να επέλεξε επίτηδες «σφίχτερμαν» γιατί αυτοί είναι που καταρρέουν πρώτοι όταν δεν έχουν αρκετό φαγητό και «δεν είναι ο εαυτός τους όταν πεινάνε», που λέει και η διαφήμιση. Η περίπτωση του Βασάλου πέρυσι, που λιποθυμούσε, δάγκωνε τα σανίδια και τσακωνόταν με όλους σαν να είχε... περίοδο, αφήνει υποσχέσεις και για ανάλογα περιστατικά φέτος. Στο φετινό παιχνίδι δεν φαίνεται να υπάρχουν οι ακραίοι χαρακτήρες τύπου Ντάνου ή Χανταμπάκη, τους οποίους είχε την τύχη να διαθέτει το περσινό παιχνίδι. Δεν έχει προκύψει ακόμη κάποια ισχυρή (ή... παρανοϊκή αν θέλετε) προσωπικότητα με ακατάσχετες αρχηγικές τάσεις, ούτε όμως και κάποιος δολοπλόκος που να κινείται στο παρασκήνιο με σκοπό να κάνει κλίκες και να εξιτάρει το τηλεοπτικό κοινό, κάνοντας τα άγρια ένστικτά του να πάλλονται σαν κομπρεσέρ. 

Ενα στοιχείο, για παράδειγμα, για το οποίο μιλούν όλοι είναι η απουσία πραγματικών διάσημων. Ελάχιστοι από τη συγκεκριμένη ομάδα είναι ευρύτερα αναγνωρίσιμοι και μάλιστα ένας εξ αυτών, ο Αλέξανδρος Παρθένης, γνωστός περισσότερο ως «πρώην της Ναταλίας Γερμανού» και πλέον ως ο «άνθρωπος με το κοραλί μαγιό», έγινε ο πρώτος που αποχώρησε από το παιχνίδι. Εκτός από τον Ολυμπιονίκη Μιχάλη Μουρούτσο, την Ολγα Φαρμάκη, που όλοι την ξέρουν αλλά κανείς δεν γνωρίζει ποιαακριβώς ιδιότητα έχει ή τι κάνει και έγινε γνωστή, καθώς και την Ελενα Χατζίδου, που κάτι θυμίζει ως όνομα της λαϊκής νύχτας, όλοι οι άλλοι είναι μάλλον άγνωστοι στο ευρύ κοινό. Πιο διάσημοι είναι ο Ραμόν, ο Κάρλος και ο Φελίπε, που πάνε τα έπαθλα στους κερδισμένους και τους φωνάζει ο Σάκης Τανιμανίδης για να προβλέψουν οι παίκτες το ύψος, την ηλικία και το χρώμα των εσωρούχων τους στα κουίζ (μόνο αυτό δεν έχει ρωτήσει ακόμα, αλλά πού θα πάει) παρά οι ίδιοι οι Διάσημοι.

Οι ατσαλάκωτοι 


Οπως και να ’χει, οι πρώτες ημέρες του «Survivor 2» είναι αναγνωριστικές. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όλοι είναι επιφυλακτικοί και προσεκτικοί να μην κάνουν το λάθος και μπουν στη μαύρη λίστα είτε των συμπαικτών τους, είτε των τηλεθεατών που αποφασίζουν την τύχη των προτεινόμενων προς αποχώρηση. Μόνο η λαϊκή φωνή ή, για άλλους, «αοιδός πανεριού» Ελένη Χατζίδου, η κοπέλα με το μαλλί σαν στάχυ καλαμποκιού και το «μουρμουρο-μοτέρ» στο στόμα Αγγελική Κοκαλίτσα και ο σαδιστής Μιχάλης Μουρούτσος, που αναγκάζει τους συμπαίκτες του να φωνάζουν «Λαουρίτα», έχουν ξεφύγει κάπως στις συμπεριφορές, με την Κοκαλίτσα να πληρώνει το μεγάλο στόμα της με την αποχώρησή της. 

Σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι επιτηδευμένοι, σαν να έχουν προετοιμαστεί να παίξουν ρόλους, να κοιτάξουν και να φιλοτεχνήσουν την εικόνα τους. Προσεκτικοί, στημένοι, καθόλου αυθόρμητοι και πολύ μακριά από το να χαρακτηριστούν αυθεντικοί. Υποψιασμένοι και με πλήρη επίγνωση ότι παίζουν σε ένα reality που το παρακολουθεί όλη η Ελλάδα, διακατέχονται από την αγωνία να μην τσαλακώσουν το προφίλ τους, αλλά και να βρουν τον ρόλο που τους ταιριάζει και την τακτική η οποία μπορεί να τους βοηθήσει στον σκληρό ανταγωνισμό και να τους πάει μακριά μέσα στο παιχνίδι. 

Με τον καιρό φυσικά και βοηθούσης της πείνας που θα τους θερίσει, αλλά και της πίεσης του παιχνιδιού, θα λυθούν και θα αρχίσουν να εκφράζονται σαν κανονικοί άνθρωποι. Για παράδειγμα, στο συμβούλιο στο οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, κάποιοι από την ομάδα της, τους Διάσημους, (κυρίως αθλητές που γυμνάζονται μια ζωή και πάλι τα βρίσκουν σκούρα εκεί πέρα) δεν άντεξαν και έβαλαν τα γέλια όταν την άκουσαν να λέει πως έκανε σκληρή τριήμερη προετοιμασία με… σχοινάκι για να είναι έτοιμη για τα αγωνίσματα! Νωρίτερα είχε αποκαλύψει (το καταλάβαμε με τη μία, αλλά είχε γούστο να το λέει και η ίδια) ότι έφαγε τον αγλέουρα για να έχει, λέει, απόθεμα να αντέξει την πείνα - αυτό βέβαια ισχύει για τις καμήλες με την καμπούρα και όχι για τους ανθρώπους, αλλά η Σπυροπούλου ως μαθήτρια πέρναγε τις ώρες της στην καντίνα του σχολείου και στις συσκευές ενίσχυσης της ωραιοπάθειας (καθρέπτες) αντί να προσέχει τους δασκάλους! 

Πάντως η είσοδος της πληθωρικής τηλεπαρουσιάστριας -για τους φίλους απλώς Ντίνα- είναι μια κάποια λύση για να αποκτήσει αίγλη το παιχνίδι. Αφενός γιατί είναι ένα reality μόνη της και αφετέρου γιατί όντως μπορεί να τους ανακατέψει μια ώρα αρχύτερα. Ηδη μπαίνοντας από την πρώτη ημέρα στο παιχνίδι, απαίτησε με τον καταφερτζίδικο τρόπο της να πάρει μέρος στο αγώνισμα και στη συνέχεια, αφού κέρδισε και τις δύο φορές που κατέβηκε στον στίβο, έλεγε ότι αγωνιστικά δεν είναι «παλτό», αφήνοντας εμμέσως αιχμές για άλλους παίκτες που δεν σταυρώνουν νίκη! 

Οι πρώτες ίντριγκες 


Γύρω από την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου φαίνεται ότι θα γίνει και η πρώτη συσπείρωση γυναικών, αλλά και η αφορμή για αλληλοκαρφώματα στους Διάσημους, ενώ στους Μαχητές ήδη τα κορίτσια αρχίζουν να κάνουν ομάδα, με τους άνδρες να ψάχνονται ακόμα.

Η τηλεπαρουσιάστρια φαίνεται να μπήκε προετοιμασμένη στο παιχνίδι και με τάσεις να κυριαρχήσει. Με την Ολγα Φαρμάκη είναι φίλες, λέει, από παλιά, ενώ υποχρέωση της έχει και η Ξένια των REC επειδή τη βοήθησε να προβάλει ένα τραγούδι της - τρέχα γύρευε δηλαδή. Τη συσπείρωση αυτή δείχνει ικανή να την ανατρέψει η πρωταθλήτρια Κατερίνα Δαλάκα, που είναι η πιο δυνατή αθλήτρια στο «Survivor 2» και δεν θα ανεχθεί σκιά στο νύχι της από τις ηνωμένες γκαρνταρόμπες της ομάδας. 

Από την άλλη, η Ελένη Χατζίδου (για τους μυημένους «θεία Νίτσα») μοιάζει απομονωμένη, κάτι που φάνηκε από την αυτοδυναμία που είχε η υποψηφιότητά της για αποχώρηση στην πρώτη ψηφοφορία των συμπαικτών της (την επέλεξαν για σουτάρισμα έξι στους έντεκα), ασχέτως εάν το κοινό, δικαιώνοντας μάλλον τη ρήση περί σοφού λαού, έδειξε ότι διαθέτει χιούμορ και τη διατήρησε στο παιχνίδι ελπίζοντας ότι θα το κάνει καλοκαιρινό με κάθε ευκαιρία.

Στη μεριά των Διάσημων ανδρών φαίνεται να ανταγωνίζονται εμμέσως και στο παρασκήνιο ο Μιχάλης Μουρούτσος και ο 44χρονος ηθοποιός Στέλιος Κρητικός για τα ηνία της ομάδας. Ο Ολυμπιονίκης έχει τον αέρα του πιο διάσημου αθλητή, αλλά ο ηθοποιός εμφανίζεται πιο σοφός και έμπειρος. Και οι δύο βέβαια τα κάνανε μαντάρα όταν κλήθηκαν να δώσουν τους κρίσιμους αγώνες κόντρα στους Μαχητές. Πίσω τους παραμονεύει ο «ξανθός αγαθός Κόναν» Νάσος Παπαργυρόπουλος, γιος του γνωστού επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων -σαν παραλιακή μοιάζει ώρες-ώρες το «Survivor 2» με τόσα ονόματα της νύχτας μαζεμένα- που δείχνει να έχει στρατηγική. Στους Μαχητές οι «μικρές» Βιργινία Δικαιούλια, Ροδάνθη Καπάρου-Καπαράκη και Ντάρια Τουρόβνικ, ίσως και η Μαρίνα Πήχου φάνηκε ότι συνασπίστηκαν απέναντι στην Αγγελική Κοκαλίτσα, που προτίμησε μοναχική πορεία πριν να δει την έξοδο από τους τηλεθεατές. Στους άνδρες Μαχητές ο Νίκος Αγόρου, το «αγόρι με τα τατουάζ» ή άλλως «Φραουλίτσας», από το εντυπωσιακό τατού που χτύπησε στο λαιμό σαν σημάδι από άγρια νύχτα, δείχνει διατεθειμένος να μπει μπροστά, προτάσσοντας τους φουσκωμένους μυς, τις αθλητικές ικανότητες και το ασυγκράτητο ταπεραμέντο του. Δύσκολα, όμως, θα τον αποδεχθούν άλλοι αθλητές της ομάδας με εξίσου γυαλιστερά και μυώδη σώματα, όπως το παιδί με το ΟΜΟ Θοδωρής Θεοδωρόπουλος και ο «Ντέι­βιντ Καραντάιν» Ηλίας Γκότσης, που ζωγραφίζει κιόλας τις ελεύθερες ώρες του. 

Γενικά οι Μαχητές, επειδή τα πήγαν καλά στους πρώτους τρεις αγώνες, δεν αντιμετώπισαν προβλήματα και εκτός της γκρίνιας από την Αγγελική Κοκαλίτσα δεν ασχολήθηκαν με εσωτερικές κόντρες. Θα φανούν πάντως τα όριά τους μόλις σφίξουν τα πράγματα από τις λογικά αναπόφευκτες ήττες. 

Ελαφρά αγωνιστική υπεροχή των Μπλε 


Τα πρώτα τέσσερα αγωνίσματα έδειξαν μια ελαφρά αγωνιστική υπεροχή των Μπλε, που ξεκίνησαν με τρεις νίκες, αλλά γενικά υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων. Αλλωστε, οι δύο εκ των νικών που πέτυχαν οι Μαχητές ήταν στο νήμα και με τη βοήθεια της τύχης. Και η παραγωγή, όμως, έδειξε ότι όταν το γήπεδο θα γέρνει υπέρ μιας ομάδας θα παρεμβαίνει για να διορθώσει κάπως την κατάσταση, μην καταντήσει αηδία το πράγμα.

Για παράδειγμα, στο τέταρτο επεισόδιο επέλεξε το αγώνισμα της δοκού, όπου οι Διάσημοι είχαν εξαρχής καλύτερη τύχη, ιδίως λόγω της απουσίας από το αρχικό σχήμα των Μαχητών του θηριώδους Νίκου Θωμά, που μοιάζει με Μάικ Τάισον με ράστα. Η νίκη των Κόκκινων στηρίχθηκε στο δυνατό τιμ γυναικών που διαθέτουν, καθώς οι Μαχητές έχουν στις τάξεις τους αρκετές «άψητες» ακόμα παίκτριες, που δεν είναι ικανές να ανταγωνιστούν σε κάποια αθλήματα δύναμης τις σκληρές Διάσημες. 

Κάποιοι θεώρησαν ότι η επιλογή του αγωνίσματος της δοκού έγινε για να μπει η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου με νίκη στο παιχνίδι, αλλά αυτά είναι μεγαλύτερες κακεντρέχειες και από τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν διαιτητικές παράγκες στο ποδόσφαιρο -αν είναι δυνατόν- ή ότι οι γυναίκες κοιμούνται το πρώτο βράδυ με το νέο αμόρε τους με το κραγιόν στην τσέπη και ξυπνάνε τρέχοντας για το σχετικό σοβάτισμα προτού τις δει άβαφες ο ξεθολωμένος πλέον, αγαπητικός - Θου, Κύριε! 

Οι Μαχητές έχουν τους περισσότερους «χτιστούς», αλλά και οι Διάσημοι δεν πάνε πίσω, καθώς υπερτερούν, όπως φαίνεται, στις γυναίκες - με εξαίρεση τη Σπυροπούλου και τη Χατζίδου. Το επίπεδο του ανταγωνισμού, σε σχέση με πέρυσι, είναι ανεβασμένο. Αλλά και πάλι πολλά θα κριθούν από την ψυχολογία, το μομέντουμ, την τύχη και το κλίμα σε κάθε ομάδα. Και φυσικά και από την παραγωγή, που ξέρει να παρεμβαίνει αναλόγως αν είναι να διατηρηθεί το ενδιαφέρον.

Ο Φραουλίτσας και τα παιδιά με τα στήθη-αμορτισέρ 


Στο φετινό «Survivor» υπάρχει μια ολόκληρη κατηγορία παικτών που παραπέμπουν σε body builder - ή «ντούκια» όπως λένε στην πιάτσα. Με μυς που διαγράφονται πιο πολύ και από τις καμπύλες της Τζένιφερ Λόπεζ μέσα από κολάν, έχουν προκαλέσει αντιφατικά σχόλια. Κυρίως τηλεθεατών που κρίνουν από την εμφάνιση. Κακώς όμως. Μπορεί αυτοί οι παίκτες να αποδειχθούν ο κρυφός θησαυρός του παιχνιδιού. Το πιο χαρακτηριστικό είναι τα τόσο γυμνασμένα που κουνιούνται πάνω-κάτω τρελαίνοντας τον γυναικείο πληθυσμό. 

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση, λόγω του πάθους που ξεχειλίζει όταν αγωνίζεται ο ίδιος ή κάποιος συμπαίκτης του, είναι ο ΟΥΚάς Νίκος Αγόρου, ο οποίος έκανε αμέσως εντύπωση με τα πολύχρωμα τατουάζ του και ειδικά μια φραουλίτσα που έχει κεντήσει στον λαιμό του! Εχει βέβαια κι άλλα άγρια τατουάζ που δείχνουν πόσο σκληρός και ταυτόχρονα ευαίσθητος άνδρας είναι (Γούντυ ο Τρυποκάρυδος, Γκούφυ, Τζο Ντάλτον και ένα φιλάκι από δύο καλοσχηματισμένα κόκκινα χείλη!)... Εντυπωσιακοί «Βασαλο-κλώνοι» είναι επίσης από τους Μαχητές ο πρώην αεροσυνοδός Θοδωρής Θεοδωρόπουλος με το ΟΜΟ, ο Ηλίας Γκότσης, που θεωρείται ο Βαν Γκογκ των «σφίχτηδων», αλλά και ο υδραυλικός Κώστας Τσεπάνης, πρώην αθλητής της ελληνορωμαϊκής πάλης, που είναι και χειμερινός κολυμβητής, αλλά φαίνεται χαμηλών τόνων. 

Από τους Διάσημους ξεχωρίζει, με στυλ Αμερικανού μπούλη από τα γυμναστήρια της Βοστόνης, ο ηθοποιός -λέει- και επιχειρηματίας Νάσος Παπαργυρόπουλος. Δείχνει πολύ δυνατός αγωνιστικά και μοιάζει να παρακολουθεί τις ισορροπίες και να περιμένει τις ευκαιρίες του. 

Κρυφά ταλέντα 


Από τους άλλους παίκτες όλοι περιμένουν να δείξουν αν είναι κρυφά ταλέντα που μπορούν να εξελιχθούν ή αδιάφοροι που θα γίνουν εύκολη βορά για τους ανταγωνιστές τους στο παιχνίδι και στόχος του κοινού.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κολύμβηση (στην πεταλούδα παρακαλώ) Γιάννης Δρυμωνάκος μοιάζει με φυσικό διάδοχο του πολίστα Κώστα Κοκκινάκη, χωρίς όμως το χιούμορ και τις μαγειρικές ικανότητες εκείνου - μόνο στο απλανές βλέμμα είναι ίδιοι και τις μέτριες αγωνιστικές επιδόσεις.

Ο ηθοποιός και πρώην ποδοσφαιριστής (έτσι ήταν και ο Ντάνος, αλλά καμία σχέση) Στέλιος Κρητικός είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους Διάσημους και αναμένεται να χαρίσει γέλιο με την επιμονή του να το παίζει τζόβενο στα αγωνίσματα. Μισή Ελληνίδα, μισή Ουκρανή, η αοιδός Ξένια - REC έχει να επιδείξει μέχρι τώρα στο παιχνίδι το μικροσκοπικό μαγιό της όταν πάει να βουτήξει στα νερά της Καραϊβικής. Δεν είναι κακή στα αθλήματα, αλλά αν δεν βελτιωθεί και δεν προσαρμοστεί -μοιάζει ακόμα σαν χαμένη- θα είναι δύσκολο να επιβιώσει στο «Survivor» ακόμα κι αν καταφέρει να της φύγει το μαγιό, όπως συνέβη πέρσι με τον Χρανιώτη! 

Η νεαρή πρωταθλήτρια αλπικού σκι (ναι, υπάρχει τέτοιο άθλημα) Μαρία Σαμαρίνου είναι η έκπληξη στα αθλήματα, χάρη στα δυνατά της πόδια και την έμφυτη ανταγωνιστικότητά της. Είναι στοίχημα, όμως, αν θα καταφέρει να ενταχθεί κανονικά στην ομάδα, αφού της αρέσει να δουλεύει μόνη της όπως έχει δηλώσει. Ο πρωταθλητής κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης είναι δυνατός στα αθλήματα, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μην περάσει απαρατήρητος.

Η πρώην μπασκετμπολίστρια και νυν personal trainer και κλινική διαιτολόγος Κατερίνα Χαλικιά είναι ίσως η πιο μεγάλη σε ηλικία παίκτρια, αλλά δείχνει από τις πιο δυνατές και έξυπνες στο παιχνίδι. 

Ο χορευτής, παρκουρίστας και πρώην πολίστας Χάρης Γιακουμάτος είναι ανιψιός του «γαλάζιου» βουλευτή Μάκη και όλοι περιμένουν να βγάλει στον αφρό κάτι από το οικογενειακό ταπεραμέντο με το οποίο έκανε καριέρα ο θείος του. Η breakdancer και πρώην cheerleader του Ολυμπιακού Mελίνα Μεταξά από την Κύπρο δείχνει θηρίο στον αγωνιστικό χώρο και όλοι περιμένουν να δικαιώσει τις καλές παρουσίες των Κύπριων στα ελληνικά reality. 

Από την Κύπρο ήρθε και η γεννημένη στην Ουκρανία Ντάρια Τουρόβνικ, μοντέλο καριέρας, η οποία μπορεί να χαρίσει στιγμές υστερικού γέλιου αν ισχύει ότι φοβάται τα φίδια και τα έντομα, αλλά και με επιδόσεις αλά Ελισάβετ του πρώτου «Survivor»!  

Οι νεαρές της Γυμναστικής Ακαδημίας Βιργινία Δικαιούλια (βόλεϊ) και Ροδάνθη Καπάρου-Καπαράκη (ρυθμική) φαίνεται να έχουν περισσότερη προοπτική στις μηχανορραφίες παρά στον στίβο.

Αθλήτρια του κικ μπόξινγκ, η Μαρίνα Πήχου έχει όλο το πακέτο να κάνει δυναμική πορεία χωρίς ακόμη να πείσει για κάτι βερμπαλιστικές δηλώσεις της στην αρχή του «Survivor», ενώ η νεοεισερχόμενη αθλήτρια του τάε κβον ντο Ζωή Ανδρονικίδου δεν έχει δώσει επαρκή στοιχεία ακόμα, αφού η είσοδός της επισκιάστηκε από την εμφάνιση της Ντίνας Σπυροπούλου στο παιχνίδι.

Ποιοι έχουν ξεχωρίσει

Ελένη Χατζίδου
Η θεία Νίτσα 


Εχει κοψιά και στυλ σαν της Ειρήνης Παπαδοπούλου - λες και οι τραγουδίστριες των μπουζουκομάγαζων βγαίνουν όλες από ένα καλούπι. Σέρνεται στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά κάνει σαν να προσπαθεί με πολύ μόχθο. Δεν έχει πολλές συμπάθειες στην ομάδα της και τη θεωρούν αδύναμο κρίκο - ίσως αυτό την κάνει συμπαθή και ήδη το κοινό την κράτησε εντός παρότι προτεινόμενη πανηγυρικά. Για να τους εκδικηθεί άρχισε να ρίχνει κάτι ρεφρέν και άμα την πιέσουν κι άλλο είναι ικανή να εκτελέσει ολόκληρο τραγούδι μπροστά τους! Αν και έχει σπουδάσει Θεολογία, δεν είναι της άποψης «γυρίζω και το άλλο μάγουλο»!



Ολγα Φαρμάκη
Η έκπληξη 

Με συμμετοχή σε διαγωνισμό Playmate και πλέον fashion blogger, ουδείς περίμενε ότι θα σάρωνε στα αθλήματα, με αποτέλεσμα να κερδίσει μέχρι και ατομική ασυλία. Στην αρχή ελάχιστοι (μόνο στενοί συγγενείς) την αναγνώρισαν, καθότι εμφανίστηκε άβαφη στο νησί και όλοι αναρωτιόνταν ποια είναι αυτή η φιγούρα και πού πήγε η Φαρμάκη! Εχει μπει στο μάτι της Δαλάκα, όμως, και αναμένονται επεισόδια!



Νίκος Θωμάς
Ο Μαορί 


Η φυλή των Μαορί ξεκίνησε με κανό περί το 1250 μ.Χ. από την Πολυνησία και έφτασε στη Νέα Ζηλανδία, όπου και ζει. Είναι πολεμική φυλή και έχουν γίνει γνωστοί για τον χορό Χάκα που χορεύει η εθνική Νέας Ζηλανδίας και στους αγώνες ράγκμπι. Ο κινηματογραφιστής Νίκος Θωμάς βάλθηκε να πείσει ότι οι πρόγονοί του απλώς έχασαν τον δρόμο και κατέληξαν κάπου στην Αφρική, απ’ όπου έλκει καταγωγή η μητέρα του. Κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει αγωνιστικά, αλλά σίγουρα είναι περίπτωση. Τη μία μέρα τραυματίζεται στο ίσωμα, θυμίζοντας τον μάνατζερ ράγκμπι, την άλλη σπρώχνει τη δοκό σαν θεριό ανήμερο, βγάζοντας πανηγυρικές κραυγές που θα τρόμαζαν και λιοντάρι!



Μιχάλης Μουρούτσος
O «Λαουρίτος»


Ο Ολυμπιονίκης Μιχάλης Μουρούτσος βάλθηκε να μείνει πιο γνωστός για τη συμμετοχή του σε ένα «Survivor» παρά για το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιό του στο τάε κβον ντο. Τείνει να εμφανίζει μια διάθεση επιβολής των διαθέσεών του στην ομάδα των Διάσημων, αλλά με προσοχή για να μην εκτεθεί πολύ. Αν και ζευγάρι με τη Λάουρα, δεν έχει φυσικά καμία αγωνιστική σχέση με την ξανθιά περιπατήτρια του πρώτου «Survivor». Το θέμα είναι ότι εάν επιμείνει ο Μουρούτσος να βάζει τους συμπαίκτες του να φωνάζουν το όνομα «Λάουρα» σε κάθε νίκη του (επειδή νιώθει τύψεις που την άφησε μόνη στην Αθήνα), και μύθος θα γίνει 
-όχι με την καλή έννοια- και τα νεύρα των συμπαικτών του θα κάνει τσατάλια!




Κατερίνα Δαλάκα
Tο άτι 


Είναι άδικο για τις άλλες, αλλά η 26χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 400 μέτρα με εμπόδια μοιάζει να είναι μία και δύο κλάσεις πιο πάνω από συμπαίκτριες και αντιπάλους της, τουλάχιστον στα αγωνίσματα που έχουν πολύ τρέξιμο και άλματα. Αγωνιστικά δείχνει να είναι ένα μείγμα Κολιδά - Βαλαβάνη. Δύσκολα θα χάνει στα αθλήματα, εκτός κι αν την επηρεάσει η πείνα. Δείχνει να ξέρει και «να τα λέει» στην κάμερα, γι’ αυτό κάποιοι έσπευσαν να τη χαρακτηρίσουν «θηλυκό Ντάνο». Φαίνεται όμως να είναι πιο καλλιεργημένη από τον Αγγελόπουλο και χωρίς τις λαϊκο-θρησκευτικές προκαταλήψεις ή τα ξεσπάσματα του περσινού νικητή.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης