Ο Σπάρτακος του «Survivor»

Ο Σπάρτακος του «Survivor»

Από παιδί της νύχτας, ηθοποιός στο L.A. και γιόγκι μάστερ στην Ινδία - Πώς ο γιος του επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων παράτησε μπίζνες και καριέρα (ξανά) για να γίνει ριάλιτι σταρ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Ο Σπάρτακος του «Survivor»
Κουκλίστικος. Δεν υπάρχει πιθανότατα καλύτερος και πιο περιγραφικός επιθετικός προσδιορισμός, για να περιγράψει την εξωτερική εμφάνιση του Νάσου Παπαργυρόπουλου. Ο 32χρονος ηθοποιός που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή σαν την ήρα από το στάρι από την ομάδα των Διασήμων του «Survivor» μοιάζει σαν να φτιάχτηκε σε εργαστηριακό δοκιμαστικό σωλήνα.



Κλείσιμο
Πίσω από το παρουσιαστικό υπερήρωα χολιγουντιανού blockbuster φαίνεται ότι υπάρχει ένας ενδιαφέρων τύπος που μοχθεί για όλα όσα θέλει να κατακτήσει. Θεωρεί θεμέλιο της ζωής και της ευτυχίας του τη σωματική και την πνευματική υγεία, αλλά και τις σχέσεις 

Εχει τέλειες αναλογίες και σωματική ρώμη, δείχνει σθένος και πυγμή στη διαδικασία των αγωνισμάτων, διαθέτει χαρακτηριστικά προσώπου που θα ζήλευε ακόμη και ο σύντροφος της Barbie, ο Ken. Κι όμως, πίσω από το παρουσιαστικό υπερήρωα χολιγουντιανού blockbuster, φαίνεται ότι υπάρχει ένας εξίσου, αν όχι περισσότερο, ενδιαφέρων τύπος που μοχθεί για όλα όσα θέλει να κατακτήσει, θεωρεί θεμέλιο της ζωής και της ευτυχίας του τη σωματική και την πνευματική υγεία, αλλά και τις σχέσεις και αναζητά με επιμονή τον ανώτερο εαυτό του.



Μπορεί να επιδεικνύει τους κοιλιακούς στην παραλία, αλλά, όπως επισημαίνει στο Instagram, «χτίζονται» στην κουζίνα! 



Ο μεγαλύτερος γιος του επιχειρηματία Αργύρη Παπαργυρόπουλου, ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων των εμβληματικών για την αθηναϊκή νύχτα κέντρων όπως τα «Αστέρια» της Γλυφάδας και της ένδοξης «Αθηναίας» στο κέντρο, μεγάλωσε στη νύχτα, ανέλαβε από νωρίς ευθύνες, ωρίμασε ίσως λίγο γρηγορότερα απ’ όσο οι συνομήλικοί του. Αν τον ρωτήσεις, πιθανότατα θα σου μιλήσει για την παιδικότητα και την ανεμελιά που απόλεσε λόγω της ενασχόλησής του με τις πατρογονικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, δεν θα το πει με παράπονο.



Για την ιδιωτική ζωή του δεν γνωρίζουμε πολλά, πέρα από τη σχέσης που είχε συνάψει με τη συνάδελφό του Τες Σπέντζος, εγγονή του ιδρυτή της Σπέντζος Φιλμς, Αλέξανδρου



Ο 32χρονος Νάσος είναι από τους ανθρώπους που εκτιμούν καθετί που συμβαίνει στη ζωή τους. Εχει μάθει να βλέπει πίσω και πέρα από το προφανές. Μεγαλωμένος μέσα σε σταρ και διασημότητες -νονός του μάλιστα είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος, τον οποίο θυμάται να του φέρνει για δώρα «προχώ» για την εποχή ηλεκτρονικά παιχνίδια -, ο Παπαργυρόπουλος θεωρεί αυτό που εννοούμε ως σόουμπιζ τον φυσικό χώρο του. Οχι από ξιπασιά ή ναρκισσισμό.

Αυτός ήταν πάντα ο κόσμος του. Γι’ αυτό και αντιμετωπίζει όσα του έχει φέρει η δουλειά του ως ηθοποιός -από τη συνεργασία του με τον Κωνσταντίνο Ρήγο μέχρι τη γνωριμία του με τον Τζέισον Στέιθαμ- με νηφαλιότητα. Ή πιο σωστά με κανονικότητα. 



Ο αδελφός του Αρης και ο πατέρας του Αργύρης Παπαργυρόπουλος, ιδιοκτήτης των εμβληματικών για την αθηναϊκή νύχτα κέντρων όπως τα «Αστέρια» της Γλυφάδας και της ένδοξης «Αθηναίας» στο κέντρο

Οταν στα 18 του ανακοίνωσε στον πατέρα του ότι θέλει να δώσει εξετάσεις στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, βρήκε αμέσως έναν σύμμαχο. Μάλιστα, τον δρόμο της υποκριτικής ακολουθεί πλέον και ο κατά έξι χρόνια μικρότερος αδελφός του Αρης. Τρία χρόνια μετά ο Παπαργυρόπουλος ολοκλήρωνε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών στην πιο εκλεκτική σχολή της χώρας και είχε ήδη πάρει την απόφαση να μετοικήσει στην Αμερική. Δεν ήθελε απλώς να εξελίξει τις γνώσεις του. Ηθελε να ζήσει και να γνωρίσει τον κόσμο.

Επειτα από ένα μικρό πέρασμα από τη Νέα Υόρκη, εγκαταστάθηκε στο Λος Αντζελες για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής, χορού και μουσικής στο UCLA. Εμεινε εκεί για περίπου τέσσερα χρόνια, ακολουθώντας ευλαβικά το «βαρετό», όπως το θεωρεί, μοντέλο ζωής της Δυτικής Ακτής: αυστηρή, «καθαρή» διατροφή, γυμναστική ρουτίνα που εκτελούσε καθημερινά με θρησκευτική ευλάβεια, μαθήματα στη σχολή αλλά και σωστής αμερικανικής προφοράς και φυσικά οντισιόν για σειρές και ταινίες.



Με τον νονό του Τόλη Βοσκόπουλο, τον οποίο θυμάται να του φέρνει για δώρα «προχώ» για την εποχή ηλεκτρονικά παιχνίδια 

Η προσπάθειά του γρήγορα ευοδώθηκε, αφού επιλέχτηκε για έναν ρόλο στη σειρά «True Blood» αλλά και για ένα επεισόδιο του «Σπάρτακου». Δυστυχώς, η χαρά του δεν κράτησε πολύ, αφού όταν οι υπεύθυνοι των σειρών ενημερώθηκαν ότι δεν διέθετε άδεια εργασίας, απλώς αναζήτησαν τον επόμενο. Ωστόσο η ζωή στο Χόλιγουντ ήταν μεγάλο σχολείο για τον φέρελπι ηθοποιό. Εκεί έχτισε φιλίες τόσο με εκπατρισμένους Ελληνες ηθοποιούς, όπως ο Χρήστος Βασιλόπουλος, όσο και με χολιγουντιανούς αστέρες. Ακόμα θυμάται σχεδόν με νοσταλγία την επίσκεψή του στην έπαυλη του Τζέισον Στέιθαμ, όπου παρ’ ολίγον να πέσει θύμα της οικόσιτης λευκής τίγρης του σκληροτράχηλου συναδέλφου του, ή το διονυσιακό Χάλοουιν πάρτυ στο Playboy Mansion, όπου παραβρέθηκε ντυμένος ως ένας από τους 300 του Λεωνίδα με χλαμύδα και περικεφαλαία. 


Αναχωρητής με κορμί για αμαρτίες
Οι φίλοι του και οι κατά καιρούς συνεργάτες του  συμφωνούν  ότι  ο Νάσος Παπαργυρόπουλος είναι, τουλάχιστον στην όψη, ένα αρχετυπικό California boy. Λατρεύει τη γυμναστική - ξεκίνησε το χειμερινό σκι στη γενέτειρα του πατέρα του, την Αράχοβα, από 4 ετών, κατόπιν ασχολήθηκε με το πόλο, σήμερα λατρεύει τις ασκήσεις με βάρη, το κανό, την κολύμβηση χειμώνα-καλοκαίρι αλλά και τη γιόγκα.



Με τον Κωνσταντίνο Ρήγο, ο οποίος τον σκηνοθέτησε στην παράσταση «Rocky Horror Show» στο Θέατρο Rex 

Ολα αυτά αποτυπώνονται ανάγλυφα στο κορμί του. Είναι όμως κι ένας άνθρωπος ευαίσθητος και γλυκός, που προσεγγίζει τους άλλους πάντα με αγαθή πρόθεση. Και αυτό προφανώς εξηγεί πώς ο ρωμαλέος, εντυπωσιακός άντρας, μετά τη μακρά και επιτυχημένη παραμονή του στη Μέκκα της κινηματογραφικής βιομηχανίας, αποφάσισε εν μια νυκτί να τα παρατήσει όλα, να απαρνηθεί τον υλικό πολιτισμό και να ταξιδέψει στην Ινδία. Χάρισε τα υπάρχοντά του, πούλησε το αυτοκίνητό του, ζώστηκε ένα σακίδιο με δυο ρούχα και ακολούθησε το μονοπάτι της αυτογνωσίας.

Για οκτώ μήνες ο Παπαργυρόπουλος έζησε σε άσραμ στην Ινδία, ακολουθώντας κατά γράμμα το πρόγραμμα των μοναχών. Είχε πάρει την απόφαση να εξελίξει το σώμα αλλά και να εξαγνίσει την ψυχή του. «Δεν πήγα μόνο για το πνευματικό κομμάτι, αλλά και για το σωματικό. Ετσι, καθημερινά πήγαινα στο Association of Yoga and Meditation, 250 χιλιόμετρα από το Νέο Δελχί, κοντά στον Γάγγη. Ηταν μια σπουδαία εμπειρία!», αφηγούνταν σε παλαιότερη συνέντευξή του. 



Με τον Ιάσονα, τη Ρεμπέκα Γουάνγκ και τον Ηλία Ψηνάκη στα πρώτα στάδια της λαμπερής καριέρας του 

Εκεί έμαθε ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, αλλά όπως καθένας θέλει ή μπορεί να τα βλέπει. Εκτοτε όποτε ο εαυτός του τού το υπαγορεύει εγκαταλείπει τα εγκόσμια. 

Συχνές είναι οι επισκέψεις του στο Αγιον Ορος, όπου έχει μείνει ακόμα και για διάστημα δύο μηνών. 


Rocky Horror ή Rocky Balboa;
Αμα τη επιστροφή του από την Ινδία στην Αθήνα ο νεαρός ηθοποιός ήταν πλέον ένας άλλος άνδρας. Ο «τέλειος άνδρας», όπως λένε άνθρωποι που τον έχουν συναναστραφεί κι έχουν δουλέψει μαζί του. Αυτόν τον «τέλειο άνδρα» υποδύθηκε με επιτυχία στην παράσταση «Rocky Horror Show» στο Θέατρο Rex υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Ρήγου.



Με τη Νάντια Μπουλέ, συμπρωταγωνίστριά του στο «Rocky Horror Show»

Ο ρόλος του Rocky, ενός ιδανικού εμφανισιακά άνδρα, αλλά με μυαλό κουκούτσι, που δημιουργήθηκε σε δοκιμαστικό σωλήνα, είναι ίσως ο πιο σημαντικός -αλλά και σημειολογικά ο πιο καίριος- που έχει ενσαρκώσει έως σήμερα. Ο Παπαργυρόπουλος πλέον σε τίποτα δεν θυμίζει το συνεσταλμένο και χαμογελαστό αγόρι που το 2010 συστηνόταν στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ως ανερχόμενος ηθοποιός και τραγουδιστής Νάσος Παππάς.

Αφορμή για την τότε τηλεοπτική παρουσία του ήταν ο ρόλος του στην ταινία του Νίκου Ζερβού «Show Bitch» όπου υποδυόταν έναν εκκολαπτόμενο, αλαβάστρινο ποπ σταρ, το ξανθό αντίστοιχο του Σάκη Ρουβά ενδεχομένως, τον οποίο ήθελε να προωθήσει στις ατραπούς της ντόπιας σόουμπιζ ο μάνατζέρ του Ρένος Χαραλαμπίδης. 



Ο «Τέλειος άνδρας», ένας ρόλος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του από το «Rocky Horror Show»

 Στην πραγματική ζωή βέβαια ο Παπαργυρόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τους ρόλους που έχει ερμηνεύσει ή με τα στερεότυπα που μπορεί να γεννά σε πολλούς το «περιτύλιγμά» του. Εχει επιλέξει να πορεύεται με τη δυναμική που του τροφοδοτεί η ηρεμία. Οι άνθρωποι που τον συναγελάζονται λένε ότι δεν εκνευρίζεται ποτέ, επιμένει να φροντίζει τον εσωτερικό του κόσμο, καλλιεργώντας την πνευματικότητά του, όπως ακριβώς και την εξωτερική εμφάνισή του.

Εργάζεται μεθοδικά και ακάματα -είτε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, είτε στον κινηματογράφο και στο θέατρο-, ενώ αν έχει ένα όνειρο σε σχέση με την καριέρα του στην υποκριτική, αυτό είναι να υποδυθεί κάποια μέρα τον μάντη Τειρεσία στον «Οιδίποδα Τύραννο». Βεβαίως, η καριέρα έρχεται σε δεύτερη μοίρα στον αξιακό κώδικα του νεαρού ηθοποιού και φιλόδοξου «Survivor».

Για εκείνον τα σημαντικά της ζωής είναι η υγεία και οι δεσμοί αγάπης και κατανόησης με τους ανθρώπους. Για την ιδιωτική ζωή του δεν γνωρίζουμε πολλά, πέραν της σχέσης που είχε συνάψει με τη συνάδελφό του Τες Σπέντζος, εγγονή του ιδρυτή της Σπέντζος Φιλμς Αλέξανδρου.



Με τον Τζεφ Μπρίτζες: Ουκ ολίγες οι γνωριμίες με σταρ του κινηματογράφου από την εποχή που ζούσε και σπούδαζε στο Λος Αντζελες

Οσο για δημοσιεύματα που αργότερα τον ήθελαν ζευγάρι με την ηθοποιό Βίκυ Κάβουρα, φρόντισαν αμφότεροι να διευκρινίσουν ότι μεταξύ τους υπήρχε ένας στενός μεν, φιλικός δε δεσμός. Μάλιστα, όταν στις συνεντεύξεις του τίθεται το κλισέ ερώτημα, αν δηλαδή ονειρεύεται τον εαυτό του παντρεμένο με παιδιά, ο ίδιος απαντά με ειλικρίνεια ότι δεν κάνει τόσο μεγάλα και κυρίως μακροπρόθεσμα σχέδια. Ζει τη ζωή μέρα με τη μέρα. 




Χτίσε το six-pack του, αν μπορείς
Σε κάθε περίπτωση, όσο σημαντικές είναι για εκείνον οι ανθρώπινες σχέσεις, τις μεγάλες και τις σπουδαίες αποφάσεις για τη ζωή και την εξέλιξή του τις αναλαμβάνει μόνος του. Ο ίδιος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για όσα θέλει αλλά και για όσα δεν θέλει να κάνει. Ετσι συνέβη και με την πρόταση που δέχτηκε για να συμμετάσχει στο sequel του «Survivor».

 Ενώ είχε επιστρέψει στο Λος Αντζελες, αποφασισμένος να συνεχίσει το κυνήγι της υποκριτικής, και πάλι τα ανέτρεψε όλα και είπε το «ναι» στην παραγωγή του τηλεπαιχνιδιού επιβίωσης. Λέει ότι το «Survivor» είναι για εκείνον ένα τεστ που θα τον βοηθήσει να δει πώς θα λειτουργήσει κάτω από δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες. Τι φοβάται περισσότερο απ’ όλα; Μα φυσικά την πείνα. Εύλογα.



Ο Παπαργυρόπουλος φροντίζει μέχρι κεραίας τη διατροφή του. Μάλιστα, ακόμα και μέσω του λογαριασμού του στο Instagram φροντίζει να δίνει τις δικές του συμβουλές, όπως λόγου χάρη ότι οι κοιλιακοί φτιάχνονται στην κουζίνα. Αδιάψευστος μάρτυρας είναι το δικό του six-pack, το οποίο παρεμπιπτόντως απαθανατίζει συχνά πυκνά. Αλλά και ποιος στη θέση του δεν κάνει το ίδιο; 

Τελικά, τι είναι ο Νάσος Παπαργυρόπουλος; Αεικίνητος επιχειρηματίας; Εκκολαπτόμενος σταρ; Ενας νομάς με δίψα να ανακαλύψει τον κόσμο; Την απάντηση την έχει δώσει ο ίδιος σε ανύποπτο χρόνο, σε παλαιότερη συνέντευξή του. «Είναι όλα μέρος της ζωής μου. Και μέσα σε όλα αυτά είναι ο εαυτός μου. Δεν θέλω να κάνω όνειρα για το μακρινό μέλλον. Γιατί αυτό που κατάλαβα από τα ταξίδια μου στον κόσμο, ανάμεσα σε πολλούς και διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους, είναι ότι όταν κάνεις πολλά σχέδια τα περισσότερα ματαιώνονται.



Ολοι υποθέτουμε τι θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά ποτέ τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα επιθυμούμε. Μπορεί, για παράδειγμα, να ερωτευτείς ξαφνικά και να ανατραπούν όλα όσα πίστευες μέχρι τότε... Σημασία έχει ότι είμαι θετικός απέναντι στη ζωή, όπου κάθε μέρα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη. Και αυτό είναι υπέροχο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης