Τα γυρίζει ο Διονυσίου: Επάνω στο άγχος μου μίλησα λίγο απότομα στους αστυνομικούς

Αντιμετωπίζει κατηγορίες εξύβρισης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης και απείθειας - Τι δήλωσαν στο ΘΕΜΑ 104,6 ο συνήγορός του και ο δικηγόρος του αστυνομικού

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του τραγουδιστή Στέλιου Διονυσίου για το επεισόδιο που είχε με αστυνομικό το απόγευμα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Δορυλαίου και Βασιλίσσης Σοφίας, προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η δίωξη σε βάρος του γνωστού καλλιτέχνη αφορά στα αδικήματα της εξύβρισης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της απείθειας.

Μετά την άσκηση της δίωξης σε βάρος του τραγουδιστής, ο οποίος αρνείται ότι χτύπησε τον τροχονόμο κάνοντας λόγο μόνο για λεκτική αντιδικία που είχε μαζί του, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας. «Τους είπα φωνάζοντας ότι είμαι αδιάθετος, επάνω στο άγχος μου τους μίλησα λίγο απότομα» είπε ο τραγουδιστής στους δημοσιογράφους.

Τελικά ο Στέλιος Διονυσίου ζήτησε κι έλαβε αναβολή για τις 9 Φεβρουαρίου. 



«Ήταν μια κακή εκτίμηση του εισαγγελέα κ. Ανδρέου» τόνισε ο δικηγόρος του τραγουδιστή Βασίλης Καπερνάρος, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του εντολέα του. «Του ζητήσαμε να περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση για να προστατεύσουμε τη Δικαιοσύνη» πρόσθεσε ο κ. Καπερνάρος επισημαίνοντας πως οι αστυνομικοί δεν επιβεβαιώνουν στις καταθέσεις τους ότι ο τραγουδιστής  χτύπησε τον συνάδελφο τους.

Ο κ. Καπερνάρος διάβασε και την ιατροδικαστική  έκθεση (η οποία έφτασε μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης) συμφώνα με το οποία δεν προκύπτουν κακώσεις στον τροχονόμο.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Διονυσίου έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του τροχονόμου για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Νωρίτερα ο τραγουδιστής είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε χτυπήσει ποτέ τον αστυνομικό απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων με τη φράση «τι λέτε βρε παιδιά; Θα τα πούμε μόλις βγω από εδώ».



Καπερνάρος: Κάνουμε μήνυση κατά του αστυνομικού
Ο δικηγόρος του Βασίλης Καπερνάρος μιλώντας νωρίτερα στο ΘΕΜΑ 104,6 αποκάλυψε ότι ο τραγουδιστής έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του αστυνομικού. 

«Θα ζητήσουμε προκαταρκτική εξέταση με έλεγχο του υλικού από τις κάμερες κυκλοφορίας. Έχουμε δικούς μας μάρτυρες όσον αφορά την αθωώτητα μας γιατί είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία ότι τον χτυπήσαμε με το αυτοκίνητο».

Σύμφωνα με τον κ. Καπερνάρο «περιμέναμε τον αστυνομικό 2 ώρες στο τμήμα και τελικά εμφανίστηκε με τον δικηγόρο και τον συνδικαλιστή του».

«Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε οπτική επαφή με το νοσοκομείο που πήγαινε ο Διονυσίου. Τον παρακαλάει για 150 μέτρα επειδή αισθάνεται δυσφορία. Μπορεί ένας άνθρωπος να εκνευριστεί» συμπλήρωσε για το περιστατικο.

Ο κ. Καπερνάρος υποστήριξε, ακόμα, ότι κανείς από τους δύο μάρτυρες που έχει προτείνει ο αστυνομικός δεν επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του ότι τραυματιστήκε από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου του Στέλιου Διονυσίου.



Μαντούβαλος: Το περιστατικό έχει καταγραφεί από το κέντρο της Άμεσης Δράσης
Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό έδωσε ο δικηγόρος του αστυνομικού που τραυματίστηκε, Πέτρος Μαντούβαλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Ενώ όλα τα άλλα αυτοκίνητα ήταν σταματημένα το αυτοκίνητο ξεκίνησε και κατευθυνόταν πάνω στον αστυνομικό σπάζοντας την κορδέλα. Το παιδί πετάχτηκε δίπλα, γιατί είναι 25χρονος, και τον χτύπησε στο χέρι. Έχει κακώσεις, τον πήρε το ΕΚΑΒ τον πήγε στο 401 και επειδή είναι μικρός ο τραυματισμός του προς το κάτω μέρος του καρπού πήρε εξιτήριο» είπε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο τραγουδιστής «καθύβρισε τον αστυνομικό και τον άκουγε το κέντρο της Αμέσου Δράσεως τον άκουγε, το περισταικό είναι καταγεγραμμένο».

Σε ερώτηση, δε, για την πρόθεση της πλευράς του τραγουδιστή να καταθέσει μήνυση ο δικηγόρος σχολίασε «ε, δεν γίνονται αυτά;».

«Η επωνυμία δεν διασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Θα γινόταν διεθνώ ρεζίλι η χώρα» πρόσθεσε ο κ. Μαντούβαλος.

«Το μήνυμα ποιο είναι; Ότι όταν έχω κρίση άσθματος μπορώ και βρίζω; Επειδή είμαι επώνυμος έχω το ακαταδίωκτο; Πρέπει να είναι σοβαροί και ηθικοί απέναντι στο νόμο. Την κορδέλα γιατί την έσπασε; Τον άλλο αστυνομικό γιατί τον ξεπέρασε; Γιατί προσπέρασε τους άλλους που δεν είχαν "άσθμα";» αναρωτήθηκε ο δικηγόρος του αστυνομικού.

Προανήγγειλε, τέλος, ότι «ήπιος θα είναι ο τρόπος που θα τον αντιμετωπίσουμε, αλλά περιμένουμε μια συγγνώμη».



Δείτε βίντεο: Διονυσίου: Στο αυτόφωρο για το επεισόδιο με τον αστυνομικό




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr