Ραμόνα: Τα χρόνια στη Ρουμανία, τα καλλιστεία Playmate και τα σχέδια για το μέλλον

Ραμόνα: Τα χρόνια στη Ρουμανία, τα καλλιστεία Playmate και τα σχέδια για το μέλλον

Η απόλυτη φασιονίστα αφηγείται τη διαδρομή της από τη χώρα του Τσαουσέσκου στον φανταχτερό κόσμο της μόδας

Ραμόνα: Τα χρόνια στη Ρουμανία, τα καλλιστεία Playmate και τα σχέδια για το μέλλον
«Αγαπώ τη μόδα. Ηξερα το παιχνίδι από τη Ρουμανία, το είχα παρακολουθήσει και εκεί και γι’ αυτό δήλωσα συμμετοχή στο “My Style Rocks”. Ηθελα να δείξω τι μπορώ να κάνω», απαντά με σιγουριά όταν τη ρωτώ γιατί δήλωσε συμμετοχή στο θρυλικό πια τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ που ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε πανηγυρικά πριν από λίγες ημέρες.

Προφανώς, κατάφερε τον σκοπό της. Το ξημέρωμα της 23ης Δεκεμβρίου η Ραμόνα φόρεσε το στέμμα -διά χειρός Γιώργου Σεγρεδάκη- της βασίλισσας του στυλ και με δάκρυα στα μάτια γνώρισε την αποθέωση - τόσο στο στούντιο όσο κυρίως στα social media. Ηταν κάτι σαν το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θριάμβου, αφού η Ραμόνα Βλαντή από τα πρώτα κιόλας επεισόδια του σόου είχε καταφέρει να ξεχωρίσει σαν τη μύγα μες στο γάλα.

Κλείσιμο


Η ίδια βέβαια λέει ότι δεν θέλει να θυμάται τις πρώτες μέρες της στο παιχνίδι. «Δεν μου άρεσα την πρώτη εβδομάδα. Ημουν πολύ πιεσμένη γιατί είχαμε γυρίσει 10 επεισόδια σε μία εβδομάδα. Ηταν οι μέρες που έβαζα συνέχεια τα κλάματα», ανακαλεί. Οχι με νοσταλγία, όπως σπεύδει να επισημάνει. Σε κάθε περίπτωση, από τη μία μέρα στην άλλη η Ραμόνα εξελίχθηκε στην απόλυτη λατρεία των κοινωνικών δικτύων.

Ενα pop icon είχε γεννηθεί. Υπάρχει όμως Ραμόνα χωρίς «My Style Rocks»; Τι σκοπεύει η ίδια να κάνει ως εστεμμένη πια βασίλισσα του στυλ; «Θέλω να σχεδιάσω τη δική μου σειρά ρούχων. Και να ασχοληθώ με τη μόδα όχι πια ως μοντέλο, αλλά ως σχεδιάστρια.

Ηδη φτιάχνω τη δική μου συλλογή παπουτσιών», λέει. Αλήθεια, όμως, τα σχεδιάζει η ίδια ή απλώς βάζει τη βαρύτιμη πια υπογραφή της; «Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο. Να δείξω στον κόσμο κάτι που δεν είμαι εγώ, ακόμη κι αν αυτό αφορά ένα προϊόν. Δεν είναι σκοπός μου να γίνω μαϊντανός. Δεν θα το έκανα ποτέ», εξηγείται. Γι’ αυτό και προφανώς επιλέγει να κωφεύει στις τηλεοπτικές προτάσεις, τις οποίες παραδέχεται ότι ήδη έχει. «Αν κάνω κάτι στην τηλεόραση, θέλω να είναι σχετικό με τη μόδα. Μια εκπομπή τύπου fashion police ή μια στήλη για το στυλ», λέει. 



Μια φασιονίστα στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου
Η Ραμόνα δεν είναι από τα κορίτσια που μεγάλωσαν με τη «Vogue» στο προσκεφάλι τους και το Fashion TV σε live μετάδοση στην τηλεόραση του σαλονιού τους. Τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της ζωής της. «Είχαμε τον Τσαουσέσκου τότε στη Ρουμανία. Δεν υπήρχε ούτε Fashion TV, ούτε τίποτε από όλα αυτά», εξηγεί.

Ωστόσο, από παιδί, όπως λέει, υπήρχε κάτι που τη μάγευε στο θέατρο, στη μόδα, στο θέαμα. «Από πέντε χρόνων έκανα πασαρέλα στο σπίτι. Και η μόδα μού άρεσε, όπως και το θέατρο πολύ. Μόνο το τραγούδι δεν μου άρεσε, γιατί ήξερα ότι ήμουν παράφωνη», λέει γελώντας. Αναρωτιέμαι αν τα χρόνια της στη Ρουμανία ήταν σκοτεινά και δύσκολα. «Δεν αντιμετώπισα ποτέ δυσκολίες. Και οι δυο μου γονείς είχαν καλές δουλειές, οπότε δεν μου έλειψε κάτι», απαντά.



Στα 15 της ξεκίνησε να εργάζεται ως μοντέλο. Ταξίδεψε στο Παρίσι, στο Μιλάνο και τη Νέα Υόρκη, συνεργάστηκε με διάφορους γνωστούς οίκους και εταιρείες, όμως τελειώνοντας το σχολείο είχε έρθει η ώρα να αποφασίσει για τις σπουδές της. Επέλεξε τη Νομική Σχολή. «Δεν με υποχρέωσαν οι γονείς μου να σπουδάσω Νομική. Μου άρεσε γιατί πίστευα τότε ότι επειδή μιλούσα πολύ και παθιαζόμουν με τον λόγο θα γινόμουν καλή δικηγόρος. Αργότερα όμως ανακάλυψα ότι δεν είμαι καθόλου διπλωματική, αντιθέτως είμαι πολύ αυθόρμητη και λέω τα πράγματα όπως τα πιστεύω. Σίγουρα δεν θα ήμουν καλή δικηγόρος».

Επειτα από δύο χρόνια στο πανεπιστήμιο είχε έρθει η ώρα να επιλέξει αν θα συνέχιζε τις σπουδές της στη Μεγάλη Βρετανία ή στην Ελλάδα. Το Λονδίνο ήταν μάλλον ακριβό για τα κυβικά της οικογένειας και έτσι η Ραμόνα μετοίκησε στην Αθήνα, όπου ο πατέρας της ήδη δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Εδώ σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων σε αμερικανικό κολέγιο, ενώ από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες άρχισε να εργάζεται και ως μοντέλο. Ενα φεγγάρι βρέθηκε και υποψήφια των καλλιστείων Playmate, όμως, όπως με ειλικρίνεια παραδέχεται, δεν θέλει να αναφέρεται σε εκείνον τον διαγωνισμό. “Μόνο κακό μου έκανε, τίποτα καλό», λέει λακωνικά. 


Σκυλιά που αλυχτούν και χαδιάρες γατούλες
Εκτός από fashion icon, η Ραμόνα είναι και μητέρα δύο κοριτσιών. Μάλιστα, οι κόρες της τής έφερναν και feedback σχετικά με την πρόοδό της στο «My Style Rocks». «Ηρθε μια μέρα η μεγάλη μου κόρη και μου είπε “μαμά, σε στηρίζει όλη η ΣΤ’ Δημοτικού”. Δεν το πίστευα, γιατί εγώ δεν άφηνα τις κόρες μου να βλέπουν το “My Style Rocks”, λόγω των εντάσεων που είχαμε καμιά φορά. Ξέρεις, δεν είμαι έτσι στη ζωή μου.

Είμαι αυθόρμητη αλλά πολύ ευαίσθητη. Ωστόσο πολλές φορές στο παιχνίδι απέναντι στους κριτές βρέθηκα σε θέση άμυνας. Και έπρεπε να υποστηρίξω τον εαυτό μου και τις επιλογές μου. Εντάξει, μπορεί να φαίνομαι καμιά φορά πιο έντονη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι άγρια. Σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει», λέει. Μια που πιάσαμε το ζωικό βασίλειο, δεν μπορώ παρά να τη ρωτήσω για τον χαρακτηρισμό «γατούλα» που εκείνη εισήγαγε στην τηλεοπτική αργκό. «Είναι μια λέξη που τη χρησιμοποιώ και στη ζωή μου. Οταν θέλω να δείξω ότι οι γάτες μπορεί να φαίνονται γλυκές, χαδιάρες και να κάνουν νιάου-νιάου, αλλά όταν βγάζουν νύχια γίνονται πιο επικίνδυνες κι από σκυλιά που γαβγίζουν», εξηγεί. 



Αν έχεις φίλες, διάβαινε
Πλέον η Ραμόνα δηλώνει χαρούμενη όχι μόνο για το έπαθλο των 30.000 ευρώ που κατάκτησε, αλλά κυρίως γιατί κέρδισε την εκτίμηση ανθρώπων που ασχολούνται με τη μόδα, τους οποίους θαυμάζει, όπως ο Βασίλης Ζούλιας. Γι’ αυτό και χωρίς πολλή σκέψη εξομολογείται ότι νιώθει περήφανη για όλα τα look που παρουσίασε στα 76 επεισόδια του «My Style Rocks».

Λέει ότι ποτέ στα παρασκήνια δεν υπήρξε μαλλιοτράβηγμα μεταξύ των διαγωνιζόμενων κοριτσιών, ενώ ομολογεί ότι δεν έχει τόσο μεγάλη γκαρνταρόμπα όσο ενδεχομένως φαντάζεται κανείς για μια δεδηλωμένη φασιονίστα. «Μ’ αρέσουν τα περιοδικά μόδας και επιμένω ακόμα να τα αγοράζω. Τα περισσότερα από τα ρούχα μου είναι φτηνά και δεν έχω τόσα όσα ίσως υποθέτει κανείς. Κυρίως επενδύω σε τσάντες και παπούτσια. Ευτυχώς, έχω φίλες καριερίστες που παίρνουν πολύ καλούς μισθούς και μπορούν να αγοράζουν ακριβά κομμάτια.

Πηγαίνω στις ντουλάπες τους και “ψωνίζω”. Αλλά κα εγώ για να τις ευχαριστήσω και να γιορτάσω μαζί τους τη νίκη μου, τις πήγα στα μπουζούκια στον Μαζωνάκη», λέει γελώντας. Οσο για το δικό της style icon; Ξεχωρίζει την Αννα Ντέλο Ρούσο της ιαπωνικής «Vogue», γιατί, όπως λέει, τη γοητεύουν η τρέλα και η ελευθερία της. Αραγε θα άλλαζε το στυλ κάποιας αναγνωρίσιμης Ελληνίδας; Βλέπει γύρω μας διάσημες γυναίκες στις οποίες θα ήθελε να τα αλλάξει όλα; «Εννοείται ότι μου έρχονται πολλές στο μυαλό, αλλά δεν είναι η ώρα να μιλήσω ακόμα», καταλήγει σιβυλλική. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης