Ο Ιαν έχει το X-Factor και στο μιούζικαλ

Ο Ιαν έχει το X-Factor και στο μιούζικαλ

Εδωσε φωνή στο Σπιρτούλη από τα “Στρουμφάκια”, συμμετείχε τραγουδώντας στην Εβίτα”, πρωταγωνιστεί σε παιδικό παραμύθι και για πρώτη φορά δοκιμάζεται και σε πρόζα παίζοντας στο μιούζικαλ Hair - Ο 25χρονος Ιαν Στρατής που απέκτησε φανατικές θαυμάστριες από το τηλεοπτικό X-Factor, αργά αλλά σταθερά αποδεικνύει ότι δεν είναι ένα ακόμα ωραίο πρόσωπο με σύντομη ημερομηνία λήξεως

Ο Ιαν έχει το X-Factor και στο μιούζικαλ
Μιλάει με ζωηρό ενθουσιασμό για τον ρόλο του στο Hair. Το μιούζικαλ που ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα γιορτάζοντας την επέτειο των 50 χρόνων ζωής του. “Είμαι ο Claude, ένας μάλλον φλώρος που έρχεται από την επαρχία στη Νέα Υόρκη και πρέπει να αποφασίσει αν θα αντισταθεί όπως έκαναν οι φίλοι του ή να υποκύψει στις πιέσεις των γονιών του (και της συντηρητικής Αμερικής) να υπηρετήσει στο Βιετνάμ, να συμβιβαστεί εγκαταλείποντας τις φιλειρηνικές του ιδέες και να διακινδυνεύσει τη ζωή του. Νομίζω ότι είναι ένας χαρακτήρας που ουσιαστικά ανακαλύπτει ποιος πραγματικά είναι και τι θέλει να ζήσει μέσα από την τυχαία γνωριμία με τους χίπηδες”. 

Είναι έτοιμος να δηλώσει ηθοποιός τώρα που κάνει πρόζα; “Είμαι μουσικός και δεν δηλώνω κάτι διαφορετικό. Έτυχε φέτος να συμμετέχω σε μιούζικαλ. Με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μαλισσόβα συνεργάστηκα και στην “Εβίτα”. Εκεί τραγουδούσα ενώ φέτος έχω και λόγια. Με ρώτησε ο Δημήτρης αν θα με ενδιέφερε ο ρόλος και τον ρώτησα αν θεωρεί ότι μπορώ να κάνω πρόζα. Με εμπιστεύτηκε και όπως φαίνεται δεν έκανε λάθος. Μου αρέσει να δοκιμάζομαι σε νέα πράγματα που έχουν σχέση με την δουλειά που θέλω να κάνω. Είμαι μουσικός. Ποτέ δεν θέλησα να κάνω κάτι άλλο. Και τώρα απλά βγαίνω και κάνω την δουλειά μου. Δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να αποδείξω κάτι. Μια φορά θυμάμαι που είδα κάτω τον κόσμο και αγχώθηκα, ξεκίνησα να κάνω σαρδάμ αλλά ευτυχώς το σώσαμε με την βοήθεια των συμπρωταγωνιστών μου. Κάνω παρέα με την Κατερίνα Σούσουλα, έχουμε δέσει. Θεωρώ τον Αιμιλιανό Σταματάκη έναν από τους καλύτερους τραγουδιστές  που ξέρω. Είναι πολύ καλό παιδί”.

Τον Ίαν επέλεξε και η Μαριάννα Τόλη φέτος για την παράσταση που ανεβάζει στην παιδική σκηνή “Κατερίνα Βασιλάκου”, τον “Μολυβένιο Στρατιώτη” για τον κεντρικό ρόλο γιατί την μάγεψε ο παιδικός αυθορμητισμός του και οι φωνητικές του ικανότητες. Πώς όμως καταφέρνει να συνδυάσει την ενασχόλησή του με τα μιούζικαλ και το τραγούδι; “Αναγκαστικά έβαλα στον πάγο την μπάντα μου. Γιατί δεν προλαβαίνω. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα μαζί. Δεν είναι εύκολα. Δεν τέθηκε κάποιο δίλημμα. Δεν μπήκα σε διχαστικό mood. Δεν υπήρχε λόγος. Αισθάνομαι ότι είναι μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό”.

Κλείσιμο


Είναι το όνειρο ζωής του να κάνει μια μεγάλη καριέρα ως τραγουδιστής; “Ασχολούμαι με την μουσική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Δεν είχα σκεφτεί ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο στην ζωή μου. Δεν σκέφτηκα να σπουδάσω κάτι σοβαρά για να το ακολουθήσω ως καριέρα. Πήγα σε μουσικό Γυμνάσιο και έφτιαχνα μπάντες. Με την πρώτη, τους Metasoma παίζαμε hard rock στο Aν και το Κύτταρο. Δεν ξέρω πώς σκεφτήκαμε το κάτω σώμα της κοιλιάς μιας αράχνης ως τίτλο. Τότε άκουγα πολύ Whitesnake. Με το επόμενο συγκρότημα, τους United Highlights, παίζαμε metal core, πιο σκληρό ήχο. Δεν ήθελα ποτέ να κάνω κάτι άλλο. Θα ήμουν δυστυχισμένος αν δεν γινόμουν μουσικός. Και στα μπαράκια δούλευα για να έχω χρήματα”.

Πώς βρέθηκε διαγωνιζόμενος στο Χ Factor; “Είδα μια διαφήμιση στην τηλεόραση για δήλωση συμμετοχής και σκέφτηκα απλά “γιατί όχι”. Ήταν λίγο περίεργο όταν βγήκα από το παιχνίδι που με αναγνώριζε ο κόσμος και με σταματούσαν στο δρόμο. Όπως περίεργο ήταν ότι πολλαπλασιάστηκαν τα αιτήματα φιλίας στο Facebook. Με κάνει πολύ χαρούμενο όμως που έρχεται κόσμος και μου λέει ότι του αρέσει η δουλειά μου, η μουσική μου. Δεν έχουν συμβεί πολλά περίεργα στις συναυλίες, το πιο περίεργο που θυμάμαι ήταν μια φορά που παραλίγο να σπάσω την βάση του μικροφώνου γιατί το κρατούσα πολύ δυνατά”.

Έρχεται σε δύσκολη θέση όταν διαβάζει στα site ή τα περιοδικά δημοσιεύματα για την προσωπική του ζωή και την σχέση του; “Καθόλου. Δεν θεωρώ ότι ανήκω σε μια σφαίρα διασημότητας που πρέπει να κρύβω την καθημερινότητά μου. Μου φαίνεται φυσιολογικό να μοιράζομαι την ζωή μου στα social media και δεν έχω κάτι να κρύψω. Είμαι cool με όλα. Δεν βρίσκω κάποιο λόγο να κρατήσω μια σχέση μακριά από την δημοσιότητα ή να αρνηθώ ότι είμαι με μια κοπέλα”.




Είναι ο δεύτερος χρόνος που βρίσκεται στο προσκήνιο, πιστεύει ότι άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε; “Ναι, είμαι βέβαια στο ξεκίνημα και τώρα βρίσκω τα πατήματά μου αλλά κάνω τα βήματά μου στον χώρο. Ιδανικά θέλω να παίζω με την μπάντα μου σε μεγάλους χώρους, να τους γεμίζουμε ή να ανοίγουμε κάποιες μεγάλες μπάντες του εξωτερικού που θα έρχονται για συναυλίες στην Ελλάδα. Mad Street λεγόμαστε. Μας έχουν ζητήσει να παίξουμε ως μπάντα σε γάμο πλουσίων αλλά αρνηθήκαμε. Δεν είμαστε μια τέτοια μπάντα”.

Ο Ίαν τραγουδά αγγλόφωνα κομμάτια αλλά έχει κάνει και ελληνικό κομμάτι που λάτρεψαν τα παιδιά. Έκανε το τραγούδι που ακούστηκε στην ελληνική εκδοχή των Smurfs. Είχε και ρόλο στην ταινία «Στρουμφάκια: Το Χαμένο Χωριό», έδωσε φωνή στον Σπιρτούλη και έγραψε με τους Mad Street το κομμάτι των credits, το «Μη Φοβάσαι».











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης