Ο Γουάινσταϊν είχε λίστα με 91 θύματά του για να ξεκινήσει «εκστρατεία λάσπης»

Ο Γουάινσταϊν είχε λίστα με 91 θύματά του για να ξεκινήσει «εκστρατεία λάσπης»

Το μέγεθος της λίστας φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις του 65χρονου ήταν ένα κοινό μυστικό σε όλο το Χόλιγουντ

Ο Γουάινσταϊν είχε λίστα με 91 θύματά του για να ξεκινήσει «εκστρατεία λάσπης»
Πρόσβαση σε μία μυστική λίστα διάσημων ατόμων που είχαν πέσει θύματά του φαίνεται ότι είχε φτιάξει ο παραγωγός του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Observer.  Στόχος του σύμφωνα με το δημοσίευμα ήταν να ανακαλύψει τις προθέσεις τους και αν ήταν έτοιμα να δημοσιοποιήσουν κάτι σε βάρος του.

Η λίστα περιέχει συνολικά 91 ηθοποιούς, δημοσιογράφους, παραγωγούς, χρηματοδότες και άλλα άτομα που εργάζονταν στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Ο Γουάινσταϊν φέρεται ότι κρατούσε αυτή τη λίστα ως μέρος στρατηγικής, προκειμένου να μπορέσει κάποια στιγμή να τη χρησιμοποιήσει... «ρίχνοντας λάσπη» στα άτομα αυτά που θα επιχειρούσαν κάποια στιγμή είτε να τον κατηγορήσουν είτε να τον απειλήσουν για σεξουαλική παρενόχληση.

Κλείσιμο
Η λίστα, που προφανώς συντάχθηκε από τον ίδιο τον Γουάινσταϊν, δόθηκε σε μια ομάδα ατόμων που είχε προσληφθεί από τον παραγωγό ταινιών σε μία προσπάθεια να σταματήσει το «ποτάμι» των σε βάρος του καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Το έγγραφο καταρτίστηκε στις αρχές του 2017, περίπου εννέα μήνες πριν από την «καταιγίδα» που ξέσπασε στις 5 Οκτωβρίου, όταν οι New York Times δημοσίευσαν μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του Γουάινσταϊν.

Το μέγεθος της λίστας φαίνεται να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς ότι οι κατηγορίες σεξουαλικών παραπτωμάτων κατά του 65χρονου ήταν ένα κοινό μυστικό σε όλο το Χόλιγουντ.

Ανάμεσα σ' αυτή τη λίστα ήταν η ηθοποιός Rose McGowan, η οποία κατηγόρησε τον παραγωγό ότι την βίασε. Μια άλλη ήταν η Laura Madden, η οποία δήλωσε πως την καλούσε για μασάζ σε ξενοδοχεία στο Δουβλίνο και στο Λονδίνο, από το 1991. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης