Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο Χόλιγουντ: Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο Χόλιγουντ: Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας

Νέο κύμα αποκαλύψεων για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση ηθοποιών όταν ήταν παιδιά από ανθρώπους του συστήματος - Ελάιζα Γουντ: «Λάκκος γεμάτος από ενήλικα φίδια που κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά το Χόλιγουντ» - Τζέιμς Φαν Ντερ Μπέεκ: «Με χούφτωσαν μεγαλύτεροι σε ηλικία, ισχυροί άντρες της βιομηχανίας του θεάματος»


Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στο Χόλιγουντ: Μετά τον Γουάινσταϊν ξεσπάει σκάνδαλο παιδοφιλίας
Οι αποκαλύψεις για τη δράση του μεγαλοπαραγωγού του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν και την κακοποίηση δεκάδων ηθοποιών φαίνεται ότι ενεργοποίησε ένα νέο σκάνδαλο, αυτή τη φορά ηθοποιών που κακοποιήθηκαν στην παιδική τους ηλικία από ανθρώπους της showbiz.

Η θαρραλέα παραδοχή των πρωτοκλασάτων ονομάτων του κινηματογράφου για τις οδυνηρές στιγμές που βίωσαν ως θύματα του Γουάινσταϊν, έδωσε το έναυσμα και σε άλλους ηθοποιούς να μιλήσουν ανοιχτά για όσα έχουν ζήσει οι ίδιοι ή φίλοι τους στον λαμπερό όσο και βρώμικο κόσμο του Χόλιγουντ.

Την αρχή έκανε ο Κόρεϊ Φέλντμαν, πρωταγωνιστής των ταινιών «Goonies», «Gremlins» και «Stand By Me», ο οποίος έπαιξε και στην καλτ ταινία «The Lost Boys» του Τζόελ Σουμάχερ με συμπρωταγωνιστές τους Τζέισον Πάτρι, Κίφερ Σάδερλαντ και Κόρεϊ Χάιμ. 

Κλείσιμο
Ο Φέλντμαν, σύμφωνα με τη Sun, μίλησε για την αμερικανική νομοθεσία που έχει αποτρέψει πολλούς ηθοποιούς από το να κατονομάσουν τους ανθρώπους που τους κακοποίησαν, όταν ήταν παιδιά. Αποκάλυψε όμως ότι ο Κόρεϊ Χάιμ βιάστηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Lucas» το 1986, όταν ήταν 11 ετών. Ο Χάιμ, ο οποίος έδωσε μάχη με τα ναρκωτικά μετά τα όσα έζησε και τελικά πέθανε σε ηλικία 38 ετών το 2010, φέρεται να δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα αγνώστων στοιχείων στα γυρίσματα της ταινίας. 

«Δεν είμαι σε θέση να δώσω ονόματα. Οι  άνθρωποι ενοχλούνται, εκνευρίζονται, θέλουν να γνωρίζουν πώς έγιναν όλα αυτά και θέλουν απαντήσεις. Και θα γυρίσουν και θα μου πουν "Γιατί δεν είσαι άνδρας να σηκωθείς και να πεις ονόματα και να σταματήσεις να κρύβεσαι δειλέ;», δήλωσε ο Φέλντμαν. «Πρέπει να το διαχειριστώ αυτό, κάτι που δεν είναι ευχάριστο, ειδικά δεδομένου ότι θα ήθελα πάρα πολύ να δώσω ονόματα. Θα ήθελα να είμαι ο πρώτος που θα το κάνει. Αλλά δυστυχώς η Καλιφόρνια έχει ένα νομικό καθεστώς περιορισμών  που αποτρέπει αυτό», πρόσθεσε.

Ο Φέλντμαν υποστήριζε από καιρό ότι η παιδοφιλία είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Χόλιγουντ. Στην ριάλιτι σειρά «The Two Coreys», όπου πρωταγωνιστούσε με τον Χάιμ, οι δυο τους είχαν μερικές φορές οδυνηρές συζητήσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση που βίωσαν αμφότερη στην παιδική τους ηλικία. 

Όταν ο Χάιμ πέθανε το 2010, ο Φέλντμαν είχε δηλώσει στο ABC: Υπάρχει ένα πρόσωπο που φταίει για τον θάνατο του Κόρεϊ Χάιμ και αυτό συμβαίνει να είναι ένας ισχυρός του Χόλιγουντ. Πρέπει να κατονομαστεί, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι αυτός που θα το κάνει. Υπάρχει ένας κύκλος μεγαλύτερων ανδρών που βρίσκονται γύρω από αυτά τα παιδιά. Αυτοί έχουν τη δύναμη και τις διασυνδέσεις στην βιομηχανία του θεάματος». 

Σύμφωνα δε με πηγή από τον κόσμο του Χόλιγουντ που γνωρίζει καλά τον χώρο, «Οι παιδόφιλοι που προστατεύονται στο Χόλιγουντ είναι το χειρότερο καλά κρυμμένο μυστικό της κινηματογραφικής βιομηχανίας και το μόνο που χρειάζεται είναι μία περίπτωση σαν του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν για να ανοίξουν στόματα», ενώ τόνισε ότι η κλίμακα της υπόθεσης παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ είναι πιο τρομακτική και από εκείνη του Τζίμι Σάβιλ, του Βρετανού παρουσιαστή του BBC, που προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και αποτροπιασμό μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Τους ισχυρισμούς του Φέλντμαν επιβεβαίωσε και ο Ελάιζα Γουντ, πρωταγωνιστής ως «Φρόντο» της τριλογίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών». Ο Γουντ χαρακτήρισε μάλιστα την πρωτεύουσα της αμερικανικής βιομηχανίας κινηματογράφου ως «λάκκο γεμάτο από ενήλικα φίδια που κακοποιούν σεξουαλικά παιδιά». «Όταν είσαι άβγαλτος και δεν έχεις εμπειρίες για το πώς λειτουργεί ο κόσμος, όταν το που λαχταράς είναι να δεις τα όνειρα σου να γίνουν πραγματικότητα είσαι το πιο εύκολο θύμα για τους ανθρώπους με διεστραμμένα παρασιτικά ενδιαφέροντα» είχε τονίσει χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχες καταγγελίες αλλά με τον ίδιο ως θύμα είχε κάνει και ο πρωταγωνιστής της σειράς «Dawson's Creek» που αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην Ελλάδα, Τζέιμς Φαν Ντερ Μπέεκ. 

Όπως είπε, «με χούφτωσαν μεγαλύτεροι σε ηλικία, ισχυροί άντρες της βιομηχανίας του θεάματος. Με στρίμωξαν με σεξουαλικές διαθέσεις όταν ήμουν πολύ μικρότερος».

Το νέο κύμα αποκαλύψεων αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με ανθρώπους του χώρου πολλοί είναι εκείνοι που έχουν βιώσει τρομακτικές εμπειρίες, ακόμη και από πολύ γνωστά ονόματα του Χόλιγουντ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης