Υπόθεση Γουάινσταϊν: Νέα καταγγελία για βιασμό εντείνει τις έρευνες στη Βρετανία

Υπόθεση Γουάινσταϊν: Νέα καταγγελία για βιασμό εντείνει τις έρευνες στη Βρετανία

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μετά από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση στο Λίβερπουλ στα τέλη της δεκαετίας του '80 - Η δεύτερη αφορά επίθεση σε άλλη μία γυναίκα στο Ουέστμινστερ

Υπόθεση Γουάινσταϊν: Νέα καταγγελία για βιασμό εντείνει τις έρευνες στη Βρετανία
Διαστάσεις - μαμούθ λαμβάνει η υπόθεση του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, καθώς η βρετανική αστυνομία διευρύνει την έρευνα που έχει ξεκινήσει σε βάρος του Αμερικανού κινηματογραφικού παραγωγού, καθώς έγιναν νέες καταγγελίες από μία δεύτερη γυναίκα, όπως μετέδωσε το βρετανικό πρακτορείο Press Association.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε ξεκινήσει έρευνα την περασμένη Τετάρτη, αφού έλαβε μια αναφορά από τις αστυνομικές αρχές του Μέρσεϊσαϊντ, στο Λίβερπουλ, για μια σεξουαλική επίθεση που διαπράχθηκε στο δυτικό Λονδίνο στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Το Σάββατο έγιναν νέες καταγγελίες "εναντίον αυτού του άνδρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς ωστόσο να κατονομάζεται ο ύποπτος.
Κλείσιμο

«Ο άνδρας αυτός φέρεται ότι παρενόχλησε σεξουαλικά μια (δεύτερη) γυναίκα στο Ουεστμίνστερ το 2010 και το 2011 καθώς και στο Κάμντεν το 2015», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι "δεν έχει γίνει καμία σύλληψη σε αυτό το στάδιο".

Ο 65χρονος Γουάινστιν κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από τουλάχιστον 30 γυναίκες. Σε βάρος του διεξάγεται έρευνα και από την αστυνομία της Νέας Υόρκης για μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2004. 

Το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων από τον ισχυρό άνδρα της βιομηχανίας του κινηματογράφου έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ. Διάσημες ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Λεά Σεϊντού τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές επιθέσεις. 

Η τελευταία που αποκάλυψε όσα βίωσε ήταν η Βρετανίδα Λιζέτ Άντον, 54 ετών σήμερα-, που υποστηρίζει ότι βιάστηκε από τον παραγωγό τη δεκαετία του 1980.

Ο ίδιος ο Γουάινστιν διαψεύδει, μέσω του εκπροσώπου του, όλες τις κατηγορίες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης