Πέθανε στα 73 του ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Σαμ Σέπαρντ

Πέθανε στα 73 του ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Σαμ Σέπαρντ

O πολυτάλαντος άνθρωπος των γραμμάτων «έσβησε» γαλήνια στο σπίτι του περιτριγυρισμένος από τους δικούς του ανθρώπους - Θεωρούνταν μια από τις πιο αυθεντικές φωνές της γενιάς του

Πέθανε στα 73 του ο θεατρικός συγγραφέας και ηθοποιός Σαμ Σέπαρντ
Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας, σεναριογράφος και ηθοποιός Σαμ Σέπαρντ «έσβησε» την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 73 χρονών, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο πολυτάλαντος αυτός άνθρωπος των γραμμάτων, ο οποίος έδινε τα τελευταία χρόνια μάχη με την πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS), πέθανε γαλήνια στο σπίτι του στο Κεντάκι από επιπλοκές της ασθένειας, περιτριγυρισμένος από τα παιδιά του και τις αδερφές του.

Ο Σαμ Σέπαρντ είχε γράψει συνολικά 44 θεατρικά έργα, πολλά από τα οποία έχουν τιμηθεί με το βραβείο Όμπι.

Κλείσιμο
Τα θεατρικά του χαρακτηρίζονται κυρίως για την ποιητική αν και κάπως σκοτεινή οπτική τους, η οποία είναι διανθισμένη με στοιχεία σουρεαλισμού και μαύρου χιούμορ αλλά με τρυφερότητα για τους «παρίες» της αμερικανικής κοινωνίας.

H ταινία Fool for Love, με πρωταγωνίστρια την Κιμ Μπάσινγκερ είχε βασιστεί στο ομώνυμο θεατρικό του


Tο 1979 ο Σέπαρντ πήρε το βραβείο Πούλιτζερ για «Tο θαμμένο παιδί», ενώ το 1984 ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, για την ερμηνεία του στην ταινία του Φίλιπ Kάουφμαν «Oι κατάλληλοι άνθρωποι». 

Άλλες γνωστές ταινίες στις οποίες είχε συμμετάσχει ως ηθοποιός είναι το «Μαύρο γεράκι: Η κατάρριψη», το «The Pelican Brief», οι «Ανθισμένες Μανόλιες», το «Baby Boom» και πιο πρόσφατα το «In dubious battle».

To trailer της ταινίας που του χάρισε την υποψηφιότητα για Όσκαρ



Tο «Παρίσι-Tέξας» του Βιμ Βέντερς βασισμένο σε δικό του σενάριο, κέρδισε το Xρυσό Φοίνικα στις Kάννες το 1984. 




Tο 1986 τον εξέλεξαν στην Aμερικανική Aκαδημία Γραμμάτων και το 1994 μπήκε στο Theatre Hall of Fame.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας του Σέπαρντ ζήτησε από τα ΜΜΕ να δείξουν διακριτικότητα και να σεβαστούν την απώλεια των κοντινών προσώπων του. Όπως είπε, η κηδεία πρόκειται να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Ο Σέπαρντ είχε αποκτήσει τρία παιδιά με τις δύο γυναίκες της ζωής του. Ειδικότερα, είχε αποκτήσει τον μεγαλύτερο γιο του από τον γάμο του με την γνωστή συνθέτη και ηθοποιό Ο-λαν Τζόουνς, καθώς και έναν γιο και μία κόρη από τη μακροχρόνια σχέση του με την διάσημη σταρ Τζέσικα Λανγκ.



Η Λανγκ είχε μιλήσει για τον σύντροφό της από το 1982 μέχρι το 2009 σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Δεν θα αποκαλούσα τον Σάμι εύκολο άνθρωπο ούτε αστείο. Όλοι έχουν την σκοτεινή τους πλευρά, ωστόσο αυτός φροντίζει πάντα να τη φέρνει στην επιφάνεια με μια δόση χιούμορ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης