Τα διθυραμβικά λόγια της Βικτόρια Χίσλοπ για την Ελλάδα στην Guardian

Τα διθυραμβικά λόγια της Βικτόρια Χίσλοπ για την Ελλάδα στην Guardian

«Για να αγαπήσεις την Ελλάδα, πρέπει να την αγκαλιάσεις»

Τα διθυραμβικά λόγια της  Βικτόρια Χίσλοπ για την Ελλάδα στην Guardian
Η Βικτόρια Χίσλοπ, η διάσημη συγγραφέας του «Νησιού» σε συνέντευξή της στη Guardian, μιλά με διθυραμβικά λόγια για την Ελλάδα. Με αφορμή το νέο της βιβλίο «Καρτ ποστάλ από την Ελλάδα», η Χίσλοπ αναφέρει πως η Πάτρα είναι μια ατελείωτη πηγή έκπληξης και γοητείας. «Eίμαι σίγουρη ότι χωρίς την Πάτρα δεν θα είχε γραφτεί αυτό το βιβλίο. Είναι μία πόλη που αντιπροσωπεύει τα άκρα της Ελλάδας, την ομορφιά και την ασχήμια, μια ατελείωτη πηγή έκπληξης και γοητείας». 

Όπως λέει στη βρετανική εφημερίδα είχε απογοητευτεί από την πρώτη της επίσκεψη στην τρίτη μεγαλύτερη ελληνική πόλη,αλλά όταν επέστρεψε πέρσι ανακάλυψε μια νέα πλευρά της Πάτρας.«Για να αγαπήσεις την Ελλάδα, πρέπει να την αγκαλιάσεις, όχι να απελπιστείς από το χάος, που χαρακτηρίζεται από τα καταρρέοντα αρχοντικά κτίρια, τα μαύρα παντζούρια στα παράθυρά τους που κρύβουν το αεράκι. Αυτά τα κτίρια είναι κρησφύγετα, δραματικά, που περιμένουν να σωθούν και προσθέτουν στην συναρπαστική υφή της πόλης».

Συνεχίζοντας την αφήγησή της, η συγγραφέας περιγράφει πόσο εντυπωσιάστηκε από τη «μαγευτική» γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, ενώ στη συνέχεια εξυμνεί την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, αναφερόμενη στο θέατρο Απόλλων που έφτιαξε ο αρχιτέκτονας Έρνστ Ζίλερ τον 19ο αιώνα.

Κλείσιμο
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ανδρέα», προσθέτει. «Πρόκειται για έναν αισιόδοξο ναό, όπου συναντιούνται το γήινο με το θεϊκό. Όλη η εκκλησία απεικονίζει μια ευχάριστη γιορτή της ζωής», καταλήγει.



Η υπόθεση του νέου της βιβλίου:

Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή. Με τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της. Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης