Survivor: Ο Αγγελόπουλος πήρε «εκδίκηση» από Μάριο και Αναγνωστόπουλο

Survivor: Ο Αγγελόπουλος πήρε «εκδίκηση» από Μάριο και Αναγνωστόπουλο

Άτυπη ρεβάνς για τα όσα έγιναν με την περίφημη ένσταση - Παραμένει η ένταση μεταξύ των δύο ομάδων, που παίζουν (και) με την ψυχολογία - Τζάμπα οι δύο νίκες του Σπαλιάρα, που έκανε τον πανηγυρισμό του αλατιού - Εικόνες από έναν πιθανό τελικό τα χθεσινά σκηνικά

Survivor: Ο Αγγελόπουλος πήρε «εκδίκηση» από Μάριο και Αναγνωστόπουλο
Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζουν οι σχέσεις των πιο… «θερμόαιμων» παικτών των Μαχητών και των Διάσημων στο Survivor
, μετά τα όσα έντονα και ευτράπελα έγιναν στο προχθεσινό επεισόδιο, όταν ο αγώνας για το έπαθλο κρίθηκε μετά από
ένσταση που έκαναν οι πρώτοι για παραβίαση των κανόνων από τον Αγγελόπουλο, στο τελευταίο καθοριστικό ματς.

Κλείσιμο
Το κλίμα ήταν τόσο άσχημο και εκρηκτικό μετά από εκείνον τον αγώνα, που ακόμη και η επίσκεψη του Σάκη Ρουβά στη Δομινικανή Δημοκρατία και την παραλία των δύο ομάδων, δεν κατάφερε να γεφυρώσει το χάσμα: Έμεινε ο καλλιτέχνης να παρακολουθεί τους δέκα παίκτες χωρισμένους σε δύο παρέες, που δεν μιλούσε η μία στην άλλη – τρομερή αμηχανία, έφυγε με την απορία!



Υπό αυτό το πρίσμα, όλοι περίμεναν να δουν πώς θα συμπεριφερθούν οι δύο ομάδες στον χθεσινό αγώνα και κυρίως πώς θα είναι οι σχέσεις των πρωταγωνιστών του έντονου επεισοδίου, που είχαν ανταλλάξει μεταξύ τους βαριές κουβέντες. Δηλαδή ο Αγγελόπουλος κυρίως, από τη μία πλευρά (και λιγότερο ο Μπο, που είχε αποκαλέσει τους Μαχητές καραγκιόζηδες ή ο Κοκκινάκης, που είχε αμφισβητήσει την αθλητική τους συμπεριφορά) και οι Αναγνωστόπουλος, Μάριος και Σπαλιάρας από τους Μπλε. Ο μεν πρώτος είχε ζητήσει την κατάθεση της ένστασης (και δικαιώθηκε), ο δεύτερος κέρδισε τον επαναληπτικό αγώνα με τον Αγγελόπουλο και ο τρίτος είναι γνωστό ζιζάνιο, που θέλει να προκαλεί και να ανακατεύει τους πάντες. Τα βλέμματα ήταν στραμμένα και στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και στα όσα θα έλεγαν ή θα έκαναν στο περιθώριο του αγώνα.

Το κλίμα είχε βελτιωθεί κάπως από την προηγούμενη ημέρα, λόγω του ότι τρεις παίκτες είχαν ονομαστική εορτή (με χρόνους Αγίου Δομίνικου) – οι Αναγνωστόπουλος, Βασάλος, Κοκκινάκης - και ο Σπαλιάρας γενέθλια.

Οι παίκτες αντάλλαξαν ευχές και αγκαλιές, όμως ήταν περισσότερο για τυπικούς λόγους και τα… μάτια της κοινωνίας. Όπως γίνεται δηλαδή συχνά πυκνά και στην κανονική ζωή με τα… σόγια και τις δημόσιες σχέσεις.

Όταν οι δύο ομάδες βρέθηκαν στον στίβο, θυμήθηκαν διάφορα, που τους έχουν πονέσει. Ο Αγγελόπουλος για παράδειγμα θυμήθηκε ότι ο Μάριος τον είχε ειρωνευτεί σε κάποια στιγμή εκείνου του παιχνιδιού, λέγοντάς του… καληνύχτα! Μπερδεύτηκε βέβαια και είπε ότι ήταν σε ένα ματς λίγο πριν το τέλος που είχαν οι δυο τους, όμως ήταν όντως προς την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, αλλά αφορούσε σε αναμέτρηση του Αγγελόπουλου με τον Αναγνωστόπουλο! Ο Μάριος, όταν άκουσε την καταγγελία του Αγγελόπουλου του επισήμανε ότι δεν ήταν μεταξύ τους ο αγώνας, διευκρίνισε πάντως ότι δεν το είπε προσωπικά σε εκείνον – στη στριφογυριστή είναι πρώτος ο Κύπριος. Το λάδι είχε αρχίσει να πέφτει στη φωτιά πάντως, έστω κι αν φαινόταν ότι προσπαθούσαν όλοι να μην εκραγούν, γιατί θα χαθεί ο έλεγχος και θα γινόταν πάλι γης μαδιάμ.

 
Ανατροπή στην ανατροπή
Η πίστα δεν είχε το ενδιαφέρον και τη δυσκολία άλλων αναμετρήσεων, ωστόσο η εξέλιξη του σκορ ήταν θεαματική και έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις. Το έπαθλο έδινε μάλλον μέτριο κίνητρο: επικοινωνία λέει με φίλους και συγγενείς! 



Οι παίκτες ξεκινούσαν σπρώχνοντας στο έδαφος ένα κουτί, το οποίο τοποθετούσαν σε ένα σημείο και μετά ξανάρχιζαν να σπρώχνουν πάνω σε μία κατασκευή ένα άλλο, το οποίο επίσης άφηναν για τρέξουν να πιάσουν μία μανιβέλα για να τραβήξουν με ένα σχοινί δύο άλλα πάνω σε ράγες. Αφού τα τοποθετούσαν κι αυτά σε ένα σημείο, έπιαναν δύο μικρότερα και τα τραβούσαν επίσης για μερικά μέτρα πάνω σε δύο δοκούς. Όλο αυτό θα ήταν καλή προπόνηση σε περίπτωση μετακόμισης, ωστόσο δεν έδινε καθόλου αβαντάζ σε κάποιον παίκτη. Σχεδόν όλα τα ζευγάρια έφταναν μαζί ή πολύ μικρές διαφορές στο σημείο, όπου έριχναν βολές σε μία μικρή πίστα για να γκρεμίσουν κάποιες κορίνες, που ήταν τοποθετημένες σε μία σειρά. Αυτό το κομμάτι θύμιζε λίγο μπόουλινγκ. Το θέμα ήταν ποιος είχε καλό σημάδι!

Οι δύο νίκες του Σπαλιάρα αιφνιδίασαν πολλούς – μάλλον και τον ίδιο – και σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, διαμόρφωσαν, με την συνδρομή κυρίως του Βασάλου (που είχε κάνει τρεις νίκες μέχρι εκείνη την ώρα) ένα προβάδισμα των Μαχητών με 8-4.

Ήταν η κομβική στιγμή του παιχνιδιού. Οι Μαχητές νόμισαν ότι είχαν νικήσει και χαλάρωσαν. Τους βγήκε και η ρουφιάνα η αλαζονεία, η οποία έχει την κακή συνήθεια να αποκοιμίζει τους ανθρώπους και να τους οδηγεί στα μεγαλύτερα λάθη. Μόλις έγινε για παράδειγμα το 8-4, με νίκη του Βασάλου επί του Αγγελόπουλου μάλιστα, ο Σπαλιάρας έβγαλε το άχτι του για τον δυνατό παίκτη των Διάσημων, σχολιάζοντας για την επιτυχία του συμπαίκτη του ότι «τον πάτησε»!

Γενικά ο Σπαλιάρας ήταν φορέας του μικροβίου της αλαζονείας και της αμετροέπειας στο χθεσινό παιχνίδι. Φαντάζεται κανείς, βλέποντάς τον πώς πανηγυρίζει τις (λιγοστές γενικά) νίκες του, τι άλλα προκλητικά θα έκανε εάν ήταν και καλός αγωνιστικά! Λίγο νωρίτερα, όταν ο ίδιος ο Σπαλιάρας έκανε το 7-4, κερδίζοντας τον Μπο, που πάει σαν τον… οδοντωτό των Καλαβρύτων, ξάπλωσε θεαματικά, με τον Μάριο να τρέχει για να κάνουν τον πανηγυρισμό του... αλατιού! Εκείνη την κίνηση του τούρκου χασάπη, που έγινε γνωστός ρίχνοντας με έναν πολύ ιδιαίτερο και απρόσμενα χαριτωμένο τρόπο, το αλάτι στα σφαχτά! Αλάτι δεν υπήρχε φυσικά και αντί αυτού ο Μάριος τον γέμισε με… άμμο! Ήταν φανερό όμως ότι επρόκειτο για μία κίνηση, με σαφές προκλητικό μήνυμα προς τους Διάσημους: σας κερδίζουμε και σας αλατίζουμε την πληγή σας!!



Τα γελάκια έδιναν κι έπαιρναν ακόμη κι όταν αμέσως μετά η Ευρυδίκη νίκησε την Σάρα (κάνοντας το σκορ 8-5)! Ο Μάριος έλεγε συνέχεια «πάμε να πάρουμε τα δύο ματς να τελειώνουμε», λες και τα ματς είναι λεωφορεία στη στάση που αργά ή γρήγορα έρχονται κι όντως τα παίρνεις.

Οι Μαχητές δεν είχαν καταλάβει εκείνη την ώρα, ότι τα πανηγύρια που είχαν στήσει θύμιζαν την ορχήστρα του Τιτανικού: Το πλοίο βούλιαζε και κείνη έπαιζε μουσική – με τη διαφορά ότι οι δύσμοιροι μουσικοί είχαν επίγνωση της κατάστασης, ενώ οι Μπλε ήταν στον κόσμο του… Σπαλιάρα και του Μάριου!

Δεν είχαν καταλάβει συγκεκριμένα το εξής: Ότι ήταν πιθανό να γίνει ένα ανάποδο σερί 6-0, (όπως και έγινε τελικά) και να χάσουν το παιχνίδι! Η άγνοιά τους ανεπίτρεπτη: Ακριβώς πριν και οι ίδιοι έχτισαν το προβάδισμα του 8-4, πετυχαίνοντας ένα σερί πέντε νικών, καθώς κάποια στιγμή το σκορ ήταν 3-4 σε βάρος τους!

Η αντεπίθεση των Διάσημων είχε ξεκινήσει. Μετά τη νίκη της Ευρυδίκης, ο Χρανιώτης, που γενικά ήταν για τις πρώτες βοήθειες, έκανε την έκπληξη και επικράτησε του Μάριου! Ο Κοκκινάκης κέρδισε τον Αναγνωστόπουλο και μετά ο Αγγελόπουλος κατάφερε να νικήσει τον πολύ καλό και εύστοχο Βασάλο, ισοφαρίζοντας το σκορ. Ο Βασάλος άρχισε τα γνωστά: χτυπιόταν, έλεγε γεμάτος απορία «έλα μωρέ, ντέρμπι από το πουθενά» και πήγαινε προς τη θάλασσα έτοιμος να την μαστιγώσει από τα νεύρα του! Ο Σπαλιάρας που δεν είχε βάλει γλώσσα μέσα του είχε μείνει στήλη άλατος και αναρωτιόταν «τι στο διάολο;»!



Μετά η Ευρυδίκη νίκησε και πάλι την Σάρα και έδωσε προβάδισμα στους Διάσημους, μεταφέροντας το άγχος στους αντίπαλους.



Οι Μαχητές έριξαν στο στίβο το μεγάλο τους όπλο, τον Μάριο. Από την άλλη πλευρά οι Διάσημοι, είτε δεν μπορούσαν να επιστρατεύσουν ξανά τον Αγγελόπουλο, είτε προτίμησαν να μην έχουν πάλι ευθεία σύγκρουση του Ντάνου με τον Κύπριο και έχουμε τα ίδια τα προχθεσινά, επέλεξαν τον Κοκκινάκη. Ο πολίστας κατάφερε να κερδίσει και να δώσει τη νίκη στην ομάδα του. Αμέσως μετά ο ίδιος, αλλά και η Ευρυδίκη φάνηκαν να παροτρύνουν τους συμπαίκτες τους – και ειδικά τον Αγγελόπουλο να μην προκαλέσουν με τίποτα περίεργους πανηγυρισμούς και προκύψουν ξανά τραβήγματα.



Βέβαια ο Χρανιώτης φρόντισε όταν στήθηκαν οι ομάδες για την… απονομή, να διορθώσει τον Κοκκινάκη, ο οποίος πολύ μετριοπαθώς είχε επισημάνει και τον παράγοντα της τύχης, και απέδωσε την ανατροπή στη βελτίωση της ομάδας του στις βολές, μετά από συμβουλές του Αγγελόπουλου. Ο Χρανιώτης μετατρέπεται με τον καιρό σε αυλικό του Ντάνου!

Ο ίδιος ο Αγγελόπουλος πάντως  ήταν σαν λυσσασμένο σκυλί του πολέμου στον αγώνα. Πανηγύριζε έξαλλα και γυάλιζε το μάτι του. Αυτή τη φορά δεν έκανε νέο ρεκόρ στα σταυροκοπήματα (εκτός κι αν δεν τα έδειξε η παραγωγή), ωστόσο κάτι δεήσεις τις έριξε. Ήταν λίγο πιο διακριτικός πάντως, ίσως γιατί αντιλήφθηκε ότι το να ανακατεύεις τον θεό στο Survivor, ξεπερνά κατά πολύ την παράβαση της εντολής «ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω» - άλλη δουλειά δεν έχει ο Θεός από το να ασχολείται με τα έπαθλα, που θέλει να κερδίσει ο Ντάνος!

Πάντως ο Αγγελόπουλος μπορεί να έμεινε ικανοποιημένος από το χθεσινό αγώνα και να ένιωσε ότι πήρε εκδίκηση, ομαδική και προσωπική, για τα όσα έγιναν με την περίφημη ένσταση στο αμέσως προηγούμενο επεισόδιο.

Στις αναμετρήσεις του με τον Μάριο και τον Αναγνωστόπουλο κέρδισε και τους δύο. Έδειξε δηλαδή ότι ανέκαμψε από το σοκ της προηγούμενης ήττας.

Ήταν έτσι κι αλλιώς πιο προσεκτικός. Κάποια στιγμή στον αγώνα του με τον Μάριο γύρισε πίσω να διορθώσει την τοποθέτηση των κουτιών, φοβούμενος μην φάει καμιά ένσταση πάλι για παράβαση κανόνων και έχουμε δράματα. Ο Μάριος, που έχασε εκείνο το ματς, χτυπιόταν για την ήττα, δείχνοντας ότι ήθελε πολύ να επικρατήσει του Σκιαθίτη.

Πάντως ο Αναγνωστόπουλος από την πλευρά του έδειξε ανωτερότητα. Δεν ενεπλάκη σε κανένα αμφιλεγόμενο σκηνικό και αμέσως μετά έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη στους Διάσημους. Ήταν πιο ήρεμος από τους άλλους δύο και δέχθηκε στωικά την εξέλιξη. Γενικά επιλέγει πότε και πού θα «χτυπήσει» και δεν σπαταλά δυνάμεις και προσωπικό «κεφάλαιο» σε μάχες που θεωρεί ότι δεν έχουν σημασία.

 
Εικόνες από ένα πιθανό τελικό
Οι εικόνες πάντως από τις άγριες συγκρούσεις, εντός του στίβου και στους πάγκους, των τεσσάρων παικτών, που θεωρούνται ότι είναι εκ των φαβορί για τα ημιτελικά και τον τελικό, φαίνεται να είναι βγαλμένες από πιθανά σενάρια για την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Αγγελόπουλος, Μάριος, Αναγνωστόπουλος και Σπαλιάρας φαίνεται να έχουν μπει σε ένα «τρυπάκι» και ενός επιμέρους ανταγωνισμού, πέρα από τις ομαδικές αναμετρήσεις, διεκδικώντας την ισχυροποίησή τους στο παιχνίδι και μεγαλύτερη δημοφιλία.

Ο Αγγελόπουλος έχει σαφώς μία μεγάλη αποδοχή, που άλλοτε μεγαλώνει και άλλοτε μειώνεται. Όμως είναι δυνατός αγωνιστικά και μπορεί να κάνει κινήσεις, που ανατρέπουν τα δεδομένα.

Ο Μάριος είναι σταθερή αξία αγωνιστική και έχει προφίλ που περνάει σε κόσμο.

Ο Αναγνωστόπουλος βελτιώθηκε πολύ αγωνιστικά με τον καιρό και ξέρει να κάνει κινήσεις «σκάκι» στο Survivor.

Ο δε Σπαλιάρας, είναι πάντα ένας ξεχωριστός παίκτης. Απρόβλεπτος, δυναμικός και τώρα τελευταία έχει τρελάνει τα εργομετρικά με τις επιδόσεις του.

Εκπλήξεις και πλασαρίσματα μπορεί να γίνουν κι από άλλους παίκτες (ο Βασάλος είναι κρυφή δύναμη, αλλά και η Σάρα, ενώ ο Κοκκινάκης παραμένει ένα ερωτηματικό για τις προοπτικές που έχει), όμως αυτή η τετράδα συγκεντρώνει τούτη την ώρα την προσοχή. Γι’ αυτό και οι κινήσεις τους σε αυτή τη φάση έχουν σημασία.

Στα αξιοσημείωτα του χθεσινού αγώνα ο καταποντισμός του Μπο για μία ακόμη φορά. Έκανε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς και μετά αυτοσαρκαζόταν δικαίως. Μάλλον κράτησε… δυνάμεις για το παιχνίδι των… ερωτήσεων, το οποίο γενικά κερδίζει όχι ο πιο κατηρτισμένος, αλλά ο πιο τυχερός. Είναι το μοναδικό παιχνίδι γνώσεων στον κόσμο που μοιάζει περισσότερο με τροχό της τύχης, παρά με αυτό που λέει η ονομασία του! Με αυτά και με κείνα ο ράπερ (ή Γέρικο Άλογο, που θα ήταν και η ινδιάνικη ονομασία του), κατάφερε να αρπάξει το έπαθλο (δύο πίτες καλαμάκι και coca cola παρακαλώ), θυμίζοντας εκείνες τις πονηρές και ταχύτατες γάτες, που περιμένουν κάτω από τα τραπέζια σε λαϊκές ταβέρνες και την κρίσιμη ώρα που πέφτει το κοψίδι το αρπάζουν από πολλές άλλες, που δεν προλαβαίνουν να καταλάβουν καν την… εναέρια κυκλοφορία.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης